Nabídne WinMobile 6.5 nakonec podporu kapacitních displejů?

Diskuze o programech pro Windows Mobile
jacek
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Samsung Galaxy Note

Post by jacek »

vikino, Jiří Hrma,Standa : také mi nedalo a jal se ovládat HD uchošťouchem. Musím napsat, že mě to v životě nenapadlo a praktická stránka ukázala, že to jde, a v porovnání se stylusem stačí ťapnout slabě(menší tlak), což mě docela překvapilo.EDIT - velmi, velmi slabě :tlem:
Daidalos
smartstar
smartstar
Zařízení: Xiaomi Mi4

Post by Daidalos »

Sir Andrew wrote:I na iPhone se dá koupit speciálně upravený stylus, takže toho bych se nebál :)
Ten stylus stojí,ale asi 600kč. Upřímně kolik lidí z těch co tady prohlašují,že bez něho nemohou žít koupilo?
Navíc kapacitní displej není tak přesný ani se stylusem.
Podle mně je rezistetní displej dostačující jak je tomu přesně u T HD .Stylus i prst..
Jo a viděli jste někdy ten stylus na Iphone? Připomíná spíš tlustý lihový fix než tenočký stylus jak jsme na něj zvyklý my z WM. 8-)
carnero
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Zařízení: Galaxy Nexus, Incredible S

Post by carnero »

Když si vezmu, jak na moje doteky (ne)reaguje iPhone, hodně mě tohle děsí. Doufám, že odporové dotekové displeje na přístrojích s WinMo ještě nějaký ten pátek zůstanou.

U té Toshiby je zajímavé, že zatímco K-01 má mít kapacitní displej, nástupce nebo souběh v podobě K-02 má mít opět odporový displej (nebo spíš tu vrstvu nad ním).
Daidalos
smartstar
smartstar
Zařízení: Xiaomi Mi4

Post by Daidalos »

Já si myslím,že rezistentní displeje zůstanou.

Kapacitní je dobrý u telefonu jako je Iphone,který je určen spíše pro zábavu a také k tomu směřuje jeho HW výbava.
Ovšem u zařízení,které v sobě mají OS primárně určený pro práci je blbost dávat kapacitní displej..
Soap
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: 1+ 3T

Post by Soap »

Smutné je, že lidé budou slyšet na "iPhone like - display".
pk
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Zařízení: Galaxy S4

Post by pk »

Myslim si ze iTrh prevalcuje toto "obmedzenie" a povolia to. Je to len otazka casu. Je pravda ze to neni tak presne ale ked mam pravdu povedat je trosku aj nezmysel ze to blokuju podla mna. V dnesnej dobe samozrejme. Pokial na to urobia nejaku nadstavbu ako touch flo3d a nebude treba zachadzat do klasickych menu je to pouzitelne.. Som velmi zvedavy ako to dopadne.
carnero
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel

Post by carnero »

Myslím, že to neblokují. Spíše ještě nevyrobili drivery.

Mě by kapacitní displej ani nevadil - stylus nepoužívám a nižší přesnost se v aplikacích které používám asi neprojeví (kalendář, poznámky, prohlížeč, mapy, navigace...). Kapacitní displej mě děsí jen protože na moje prsty zpravidla moc nereaguje a musím buďto pořádně zatlačit nebo si nějak navlhčit prsty (není nad to si oslintat prsty aby mě doteková vrstva "vnímala") :/ Pokud to vyřeší, rád si to koupím... ale moc tomu nevěřím.
YAMATO
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Galaxy Note 2

Post by YAMATO »

Tak jestli i WM přijde o stylus, tak už fakt nevím co pak. Abych si nakonec začal dělat zásobu PPC :roll:
Ghormoon
přispěvatel
přispěvatel
Zařízení: HTC Universal 64Mb

Post by Ghormoon »

na iphone jsem musel jednou psat sms ... des ... cca 2s nez to zacalo vnimat stisknuti, tak to asi 2s po zvednuti prstu reagovalo dal, tazke jsem mel kazdy pismenko 15x, a kdyz vam to samy dela i backspace, tak se pak blbe pise aby to bylo citelny ....
nofxsak
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Zařízení: Samsung Galaxy SII

Post by nofxsak »

myslim ze to je vec zvyku, pda se prsty rozhodne ovlada uplne jinak nez iphone... (jiny tlak, jina cast prstu...)
na kapacitnim displeji se mi libi hlavne jeho odolnost, nicmene do pda s wm se "zatim" opravdu vubec nehodi a absence multitouche? na papir prece taky piseme jednou rukou :-)
Qwerts
přispěvatel
přispěvatel
Zařízení: Lumia 640

Post by Qwerts »

A sundal sis rukavice? :D
TomasNM
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: HTC TouchPro,Toshiba G710,Hero a vela SP

Post by TomasNM »

Kapacitny nechcem. Chcem taky,aky bol v "starej skole pda". Taky HTC Himalaya je nieco fantasticke na ovladanie cimkolvek. TPro je proti tomu nepresny,tvrdohlavy smejd(mam citlivost v regoch vyspickovanu na max). Navyse nejaky tlak navyse uznavam,lebo nie vzdy dotyk znamena schvalnu akciu. Navyse sa bojim tej nepresnosti a stylusu.

edit//Este k tomu multi-touch-u: fakt nechapem co je na tom takeho necessary. Aby som pred kymsi machroval? Alebo si zlamal prsty ked chcem zvacsit obrazok? Jedina vyhoda mi vychadza z pouzitia displaya ako hracej plochy nejakej akcnej/zavodnej hry. Server msmobiles.com uz mi tymto sakramentsky pije krv a pridava k tomu 3,5mm jack. Vyslovene zakazuju nakup niecoho co to nema a hadzu spinu na MS kvoli multitouchu. Dakujem,prezijem bez neho,radsej si v Resco Photo Vieweri stlacim sipku hore na zoom in.

Používej edit...Waiet
Thompson
smartguru
smartguru
Zařízení: Apple iPhone SE 64GB SG + Apple Watch series 2

Post by Thompson »

Řekněte mi využití využití kapacitních displejů, mě napadají jen dvě:
1.Roztahování fotek
2.Hraní na piano, či jiná hovadina.
Aspoň jde vidět, jak se microsoft snaží udělat z wm-ek masovou záležitost :roll: .
carnero
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel

Post by carnero »

Mě u kapacitních displejů napadá jedna věc:
- větší mechanická odolnost

Bohužel multi-touch nějak netuším, k čemu využít.
ziminix
VIP
VIP
Zařízení: ...

Post by ziminix »

Thompson wrote:Aspoň jde vidět, jak se microsoft snaží udělat z wm-ek masovou záležitost :roll: .
Tak skončí většina výrobců, protože jde prostě o prachy. A když něco není pro masu, tak je to extrémně drahé a ten zisk stejně přijde - viz. třeba zařízení od Symbolu.
milan.smart
nováček
nováček
Zařízení: iPhone 3GS, MacBook Pro 13"

Post by milan.smart »

ja bych to do tech 6.5 nejako na rychlo, na posledni chvili nepridaval.. stejne se chystaj sedmicky u kterejch uz to bude mit smysl. davat to do 6.5 se podle me nevyplati
Standa
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: BlackBerry Z10, Samsung Galaxy Note 10.1

Post by Standa »

Microsoftu nic jiného nezbývá než být masový. Většině uživatelů si tento silný systém koupí kvůli telefonování, emailu, kalendáři a navigaci, a se zbytkem si neví rady. A protože jich je víc než nás, Microsoft musí WM ořezat na vylepšený dotekový Series 40, aby z toho chuďátka neměli bolení hlavy :-).
carnero
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel

Post by carnero »

ziminix: Docela by me zajimalo, jaky zisk se v pripade Symbolu dostavil. Spis bych rekl, ze preziva nez vydelava nebo dokonce prosperuje. A cela Motorola, pod kterou tusim patri, jde ke dnu i se Symbolem.

Zajimalo by me, co byste delali vy. Nic ve zlem, fakt by me to zajimalo - zvlast ta "krize" kolem celkem laka k uvazovani nad marketingovym coby-kdyby. Vyrabeli pro masy a vydelavaly miliardy, nebo delali zbytecne slozite pristroje, ktere oceni par lidi a vydelavali par mega? Ja bych radsi ty miliardy (na dalsi vyvoj, pracovniky... a vlastni letadlo), mit tu moznost... kterou Microsoft ma a vzdycky mel (jen ji, nastesti pro vas, neumel vyuzit).
Standa
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: BlackBerry Z10, Samsung Galaxy Note 10.1

Post by Standa »

Ale však já Microsoft chápu. Naopak si ještě velmi cením jeho snahy, zachovat jakous takous použitelnost a nezprasit systém stejným způsobem jako TouchFLO, které je jen o pěkné grafice.
Sir Andrew
smartstar
smartstar
Zařízení: Lumia 925

Post by Sir Andrew »

Daidalos wrote:
Sir Andrew wrote:I na iPhone se dá koupit speciálně upravený stylus, takže toho bych se nebál :)
Ten stylus stojí ale asi 600kč. Upřímně kolik lidí z těch co tady prohlašují,že bez něho nemohou žít koupilo?
http://cgi.ebay.com/STYLUS-TOUCH-PEN-FO ... 1|294%3A50

US $0.80; FREE shipping = cca 15,-Kč včetně pošty až domů :wink:

Za ty prachy by nebyl špatný ani na WM. Seřízl by se hrot a velký stylus na doma je na světě. Alespoň se hned neztratí :)
Post Reply

Return to “Aplikace”