HTC chystá na 24. června odhalení několika novinek...

Diskuze o programech pro Windows Mobile
mlndsk
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: Nokia Lumia 920 Black

Post by mlndsk »

Standa wrote:Uvidíme, kam se situace vyvine. Lidem jako mlndsk, dvzd, Radek Hulán a podobným plně dostačuje jednoduchý a levný LG Viewty s větším rozlišením displeje, plus s možností editace Wordu, kvalitním internetovým prohlížečem a navigace. Systém jako WM přesahuje jejich meze. Buď si to výrobci mobilů uvědomí a nabídnou jim adekvátní produkt, nebo se k ním skloní Microsoft s WM a my přijdeme o pda. Bohužel.

Muzete mi rici, kde jste ziskal informace, co me a jinym staci ke stesti? Vite co delam, k cemu telefon/PDA (nebudeme se chytat za slovicko) pouzivam?

Rekl bych, ze tady zbytecne urazite lidi jenom proto, ze maji jiny nazor.

Je to opravdu skoda, ze se to zvrhlo v urazeni druhych (nadavani do zlodeju apod.). :cry:

Produkt, o kterem zde mluvite proste vetsina lidi nechce, a proto ho vyrobci nenabizi. A neni duvod, vyvoj jde dal a kvuli par lidem nikdo pristroj vyrabet nebude. HTC chytlo proud a ted se vezou.
Standa
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: BlackBerry Z10, Samsung Galaxy Note 10.1

Post by Standa »

Radek Hulán wrote:...ale pro email (sync na Exchange), internet, kalendář, dokumenty, až třeba po Remote Desktop... ...ale děti si zase zařízení za 15t Kč nekupují...
S externí Bluetooth klávesnicí naopak Touch HD nahradí kdejaký netbook :)
Email, internet, dokumenty... no vždyť píšu, že ti stačí LG Viewty s Wordem a prohlížečem. Snad až na ten Remote Desktop... ale jen kvůli tomu utrácet 10 tisíc navíc?
Když už se zase chlubíš penězi, tak jak to umíš... zkus si zjistit, kolik stál XDA Flame, když už tady mluvíš o 15ti tisících. HD je dobrý telefon, ale jen ve své cenové kategorii, ne výše.
No a k těm dokumentům, jak v textovém editoru, tak v tabulkách se vždycky líp vybírá text, nebo volí buňky dpadem, nebo stylusem. Prstem vybírat část textu je opravdu jen ubohá póza. Jinak dpad má výhodu i v tom, že nemusíš neustále šátrat prstem po celém velkém displeji, stačí ti malá plocha pro ovládání celého pda, kterou navíc můžeš ovládat poslepu. Ale jak říkám, tohle jsou všechno věci, které zjistíš až při vážnějším a dlouhodobějším používání.

mlndsk: mluvím ze zkušenosti. Měl jsem HD dva měsíce a vím, do jaké míry jsem byl omezen jeho způsobem ovládání, a vím, jaké možnosti poskytují hw tlačítka.
Co to znamená dobře napsaná aplikace pro absenci dpadu? Že jen kvůli nemožnosti ovládání musí být přes půl displeje tlačítka, čímž se mi zmenší užitná plocha pro zobrazování informací a dat? Nebo tak velké nabídky, že zakryjí celý displej a musím v kuse ťapat a skrolovat abych se někam dostal? To není dobře napsaná aplikace co se týče ergonomie a používání. Pokud jde o hledisko efektu s animacema a posouváním nahorů a dolů, tak ano.
Tonda512
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Zařízení: iPhone 6S Plus

Post by Tonda512 »

Takže ty se ve stovkách emailů/sms raději pohybuješ ježděnim po displeji než aby jsi chvilku přidržel šipku směrem dolů?
D-PAD, OK, Start+2 nastavitelné klávesy pod displejem,ideál k ovládání WM.
A nejlépe jsem vyřešeny třeba sms u TF, kde vidíš vždy jen jednu a pak desetkát matláš prstem aby jsi někam dojel...klasika kde otevřu sms a vidim dejme tomu prvních 10 přijatých a další stovky během chvilky najdu mi vyhovuje více.
Lukáš Mano
smartguru
smartguru
Zařízení: iP4, HTC Desire

Post by Lukáš Mano »

Pánové předpokládám že jsme tu všichni slušní a rozumní lidé, takže nemáme zapotřebí na sebe házet špínu a urážet se!! Můj osobní názor je,že bez D-Padu lze plnohodnotně a jednoduchým způsobem ovládat WM. Ale je to můj názor, neříkám že je dobrý ani špatný. V době kdy jsem měl HTC Universal nebo HTC Kaiser tak jsem D-Pad používal velice často, ovšem s nástupem Touch series už némám tu potřebu.
Radek Hulán
smartstar
smartstar
Zařízení: Samsung S7 edge / Lumia 930/1020/920/900/800

Post by Radek Hulán »

Standa wrote:bla
Víš, dítě, koupil sis špatný telefon - X1. Ten se nedá ovládat prstem, protože na to velké rozlišení má jen 3.0" displej. Papírově vypadá dobře, ale když srovnáš Touch HD (3.8") a X1, je to zcela jiný svět. Touch HD je dokonale promyšlené zařízení, X1 je nepovedený pokus SonyEricssonu o cosi jiné, co pro něj dělalo právě HTC a pak to SE stejně uváděl na trh déle než rok.

Zkus si někde Touch HD půjčit a rozšířit si obzory :idea:

Pak ti dojde, že na skvostu jako je Touch HD není D-pad opravdu potřeba... A to mě přivádí zpět k původnímu tématu bleskovky - HTC těžko může nadchnout něčím novým, když už nyní nabízí dokonalost. Maximálně to může obalit do jinak tvarované krabičky a udělat k tomu odlišný marketing, čímž získá jiný segment trhu, ale podstata se nezmění.
YAMATO
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Galaxy Note 2

Post by YAMATO »

Nemáš ani tu možnost, že :lol:

Jistě že máš pravdu, že je to věc osobního názoru. Osobně si nemyslím, že lze WM plnohodnotně ovládat bez D-padu. Z tlačítek na hlasitost jsem si udělal hodně nouzovou náhradu pomocí AE Button, ale je to nouzovka. Jestli mi na HD něco opravdu chybí, tak je to D-pad...dokonce i ten hnus na Diamondu/TP je lepší než nic.

Argumentovat touch aplikacemi je dost zajímavé od člověka, který vůči iPhonu argumentoval desetitisíci aplikacemi pro WM...ovšem to měl Kaisera, takže nevadilo, že nejsou touch, teď má ale HD, tak je najednou, jsa pohlcen Touch módou, odvrhuje ve prospěch minority Touch aplikací, které jsou často kvalitní, ale zdaleka ne vždy dosahují kvalit starých.

Trubko, standa HD měl.
pk
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Zařízení: Galaxy S4

Post by pk »

Toto je nekonecna tema.. A vzdy koli nej su flame a OT ako teraz. Ajtak sa v tom nikdy nezhodneme. :wink:

Ale s5 k teme.. mna najviac zaujima ci predstavia zariadenie s Nvidia Tegrou. Na to som asi jedine zvedavy. Ostatne oproti dnesnym moc velky skok mat asi nebudu.
Tior
přispěvatel
přispěvatel
Zařízení: Orange San Francisco, Ainol Aurora II

Post by Tior »

Neznám jedinou aplikaci, kde bych potřeboval (ten pubescenty požadovaný) 3D grafický výkon. Opět, pokud jsi dítě, může tě údajný (na XDA je určitě hromada ROM, které to řeší) prý "neůžasný grafický výkon" bolet, ale já 3D hry na telefonu nehraju. Nemyslím si, že Touch HD či Touch Pro2 je určen pro hry ;)

Tedy, mám na telefonu šachy, ale tam je mi zcela jedno, jestli se figurky (třeba) ve 3D nakreslí o pár mikrosekund později oproti telefonu Y :) To je dokonale irelevantní..
Mluvil jsem snad jen o hrách? Stačí si přečíst moji poslední větu. Uvedu pár příkladů aplikací kde by se skvěle využil grafický výkon, Windows Media Player pro bezproblémový přehrávání jakéhokoliv videa bez potřeby konverze, dál akcelerace v prohlížeči pro plynulou práci s webem, např. Opera Mobile.. , Zavedení zajímavých aplikací jako je Google Earth atp. , s tím souvisí i využití v 3D navigačních softwarech,.. využití zajímavých technologii jako augmented reality,.. Jednoduše všude kde se využívá grafické API, tam by HW akcelerace dost pomohla.

S Touch HD jsem si celkem dlouho hrál a došlo mi že jsem moc rád že takovou drobnost jako d-pad mám. Velký displej je fajn ale není to všechno.
Radek Hulán
smartstar
smartstar

Post by Radek Hulán »

Však Touch HD grafickou akceleraci má, je přítomna v Qualcomm chipsetu a jsou pro ni samozřejmě ovladače :) To jen pubescenti, kteří jej nevlastní, a žijí s Nokií 6110, pořád cosi úsměvně blábolí, popřípadě si neuvědomují, že obhospodařovat 800x480 displej je cosi jiného než 320x240 tintítko...

Asi existují lidé, co se na 3.8" chtějí koukat na filmy (namísto na 50" TV). Pokud ano, mají Core Player - ten podporuje akceleraci řady formátů. Windows Media Player akceleraci pro většinu formátů neumí používat, a nemá to vůbec co do činění s daným zařízením.

Viz: http://www.youtube.com/watch?v=ePGELz5vvbs

Pokud člověk dané zařízení zná tak chápe, že na Touch HD není co zlepšovat :) Snad jen ten diodový blesk by se na přesně určené použití hodil.
uni
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Samsung Galaxy S8+ DS, Apple iPad Air Wi-Fi

Post by uni »

D-pad mi na HD chybí, kdekoli musím pracovat s řádky (file manager, password manager, RSS, SMS, atd....), tak skok na další položku je vždy jistější pomocí HW tlačítka (zvláště v pohybu, přeci jen je to mobilní zařízení, že.) Takže názor, že je D-Pad překonaný je dle mě názorem minority lidí (nakonec se mi ještě více líbil touch d-pad z Samsungu i780), kteří zařízení používají, s jistými vyjjímkami (RH).
Takže Touch HD má co dohánět v ovládání, výkonu (multimédia), foto, výdrž. Takže je zde hromada prostoru ke zlepšování. Bohužel mám pocit, že fy. HTC ani v jednom vývoj neposouvá, jaký rozdíl oproti Apple. Škoda.
Caddy
přispěvatel
přispěvatel
Zařízení: Motorola Moto G, HTC Desire Z

Post by Caddy »

Taky se mi novy HTC moc nelibi...kvuli D-padu i designu samotnemu, vsechno cerna leskla mydla.. a s Xperii je to presne naopak, nez si mysli RH, ted ji pouzivam a po dlouhe dobe jsem nadseny a relativne spokojeny (coz je pocta, posledni rok na mobily spis nadavam, kd ejsou ty zlate casy, kdyz jsem si neumel vybrat, protoze jsme byl uneseny z peti modelu najednou..)...k uplnemu stesti mi chybi win tlacitko...a netusim, co bude dal, jestli nekdo zase nezacne vyrabet hezke elegantni pristroje, co se daji normalne pouzivat :)
TP2 urcite vyzkousim aspon, to zatim vypada nejslibneji...ale jako alergik na otisky prstu to moc nevidim...
Martin V.
nováček
nováček
Zařízení: HTC One X, Blackberry Bold 9790

Post by Martin V. »

Pane Hulán nestačím se divit, vaše příspěvky jistě nepostrádají jakýsi druh odbornosti a slohové kvality;-), nicméně jsou také paralelně plné nadřazenosti a zbytečných urážek. Váš názor Vám nikdo nebere, ostatně používejte si takové zařízení jaké Vám nejlépe vyhovuje, ale troška pokory a hlavně slušného chování by do vašich příspěvků neškodila. Nebudu se s Vámi pouštět do žádných nekonečných diskuzí, ostatně o tomto tahle bleskovka není, jen jsem chtěl upozornit, že každý můžeme respektovat názor druhého i bez těch divokých narážek. Díky;-)
IkE Blaster
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení:    

Post by IkE Blaster »

Malý návrh předem - lockněte tuto tému. Já nevím, že máte nervy na to, se s panem Hulánem pořád hádat. On má svojí pravdu (a určitě část pravdy na tom, co říká, je) a my ji nezvrátíme. Je dost názorový člověk a s tím opět nic neuděláme. Obecně - proč něco lidem vyvracet, když jim to vyhovuje a jsou spokojení?

Jinak řadím se taky mezi ty D-Padaře, HD jsem měl v ruce (no, vlastně mám skoro každý den, spolužák má) a musím říct, že po "tuningu" od HTC mi to přijde jako rozdíl mezi XP a Vistou. Ani že by bylo jedno špatné, ale prostě hrozný nezvyk. A osobně mi prostě staré zažité vyhovuje více. Jinak kalendář používám také SBSH a je pravda, že jedu jen přes display - ale přes stylus (kdybych měl větší display, tak samozřejmě prst stačí, ale i tak, mi to i v této aplikace přijde přehlednější stylusem).

A s výkonem u videí - to je hodně subjektivní, protože například upscalign žere spoustu výkonu. Takže když na QVGA spustím video o rozlišení 500x350, tak jede krásně, rychle (CorePlayer kolem 220%). Když to spustím na HD, tak se seká (CorePlayer kolem 65%), protože se hrozně upscaluje. Přitom ale u mě, na G900 s upraveným TCPMP, jede plynule akorát (kolem 130%). Na druhou stranu, DOBŘE udělané/enkódované video s WVGA rozlišením jelo na HD kolem 160% a na G900 jen kolem 90% (a to s QVGA nestíhalo vůbec). Jinak upravené WVGA video (x264) zase naopak, G900 v pohodě kolem 110% a na HD kolem 80%. Takže dělat závěry, že je jedno zařízení nevýkonné je nesmysl. Smysl má to zakončit s tím, že kdo chce kvalitní video, tak poprvé stráví hodně času u enkódování a hledání ideálního bitrate. Pak bude i na HD zářit :)

// Mimochodem, jsem zastáncem ODS a nechci urážet, ale nyní mi velice připomínáte přístupem Jirku Paroubka... Zkuste se nad tím zamyslet a nenadávat každému do dětí (už to je dost zcestné). Osobně se mezi "děti" ještě zařazovat mohu, takže na můj názor dát nemusíte.
Radek Hulán
smartstar
smartstar

Post by Radek Hulán »

uni wrote:HTC ani v jednom vývoj neposouvá, jaký rozdíl oproti Apple. Škoda.
Jo, Apple ten jede! Někde jsem četl, že prý naprogramují v dalším update dokonce i kopírování textu, zhruba tak 10 let poté, co to bylo ve Windows Mobile. :) A tech jejich 2Mpx foťáček (HD má 5Mpx) prý bude umět i natáčet video, akorát na video hovory to stále nepůjde použít, protože to nemá přední kamerku (jako HD). A telefon s 3G už prý vydrží déle než 3 hodiny v provozu, skoro se dotáhne na 20% výdrže Touch HD... A prý bude i navigace, představte si to, už v roce 2010! (co na tom, že já si spokojeně užívám TomTOm, iGo, Garmina a OziExplorer na WM už celé roky...)

A pokud se Steve Jobs dobře vyspí, možná v roce 2011 povolí i poslání mého vlastního souboru z telefonu přes Bluetooth. Ale to si ještě musí rozmyslet...

Troška ironie, ale zhruba to vystihuje "pokrok" Apple a různé lži pubescentů s Nokií ohledně Touch HD /viz třeba dokonale funkční video v 800x480 v předchozím odkazu/.
tslany
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Lumia 830, Lumia 435DS, Asus T100

Post by tslany »

Radku, Radku...
Radek Hulán wrote:Neznám jedinou aplikaci, kde bych potřeboval (ten pubescenty požadovaný) 3D grafický výkon.
TouchFLO 3D
Radek Hulán wrote:
Standa wrote:bla
...
Zkus si někde Touch HD půjčit a rozšířit si obzory :idea:
a o kousíček výš stojí
Standa wrote:Měl jsem HD dva měsíce...
Můj první a poslední příspěvek v tomto tématu, pokud má někdo nějakou námitku, Jabber i MSN mám v profilu.
Standa
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: BlackBerry Z10, Samsung Galaxy Note 10.1

Post by Standa »

Standa wrote: mluvím ze zkušenosti. Měl jsem HD dva měsíce a vím, do jaké míry jsem byl omezen jeho způsobem ovládání, a vím, jaké možnosti poskytují hw tlačítka.
Chvíli potom...
Radek Hulán wrote:Víš, dítě, koupil sis špatný telefon - X1...Zkus si někde Touch HD půjčit a rozšířit si obzory...
Bez komentáře... :-D

EDIT: aha, tslany byl dřív :-)
Jiří Hanč
smartguru
smartguru
Zařízení: HTC HD2 NANDroid

Post by Jiří Hanč »

Dost mě zaráží, že člověk kt. je pro považován za velkou internetovou osobnost (což je pro mě nepochopitelné) se projevuje takto arogantně, označuje "to své" za nejlepší a snižuje názory ostatních tím, že je označí za děti.

Jako by říkal, že šroubky jsou přežitek a tak tedy LEGO nad Merkurem hravě zvítězí...
vrtak-cz
nováček
nováček
Zařízení: Smartphone! :-D

Post by vrtak-cz »

Radek Hulán wrote: Asi existují lidé, co se na 3.8" chtějí koukat na filmy (namísto na 50" TV). Pokud ano, mají Core Player - ten podporuje akceleraci řady formátů. Windows Media Player akceleraci pro většinu formátů neumí používat, a nemá to vůbec co do činění s daným zařízením.
Ano existují. Pokud ráno jedu metrem z hloubětína na smíchov (anděl) tak se chci v metru zabavit. A kouknout na futuramu či jiný seriál. (Ano můžeš argumentovat tím že lidé mohou jezdit autem a tam to nepotřebují. Ale z vlastní zkušenosti vím že autem by mě to trvalo déle než metrem.) Líbilo by se mě kdyby v metru byl signál a jí mohl projíždět rssčtečku a číst články které za noc přibyly. Ale není a tak koukám na seriály.

A co se týká Dpadu tak ten mě na Touch HD doopravdy chyběl. V TF jsem musel 20x přejet prstem abych se dostal na 20tou sms. Pokud jsem byl v klasikém (standartním WM) "prohlížeči" sms. Tak jsem opět musel přejet prstem vybrat danou sms a ještě jednou klinout abych ji otevřel celou. Pomocí Dpadu bych v klasikém "prohlížeči" sms držel šipku dolů a jednou kliknul když bych zastavil na dané sms. A to nemluvím o pokusech ovládání v rozhrkané tramvaji.

Dříve když jsem měl Tytn II tak jsem si ve WMP namapoval klávesy na pause, play, next a další které fungovaly u když jsem měl vypnutý display (pokud jsem ho zrovna používal jako mp3 přehrávač) a to jsem u Touch HD nemohl.

Zkrátka Dpad je pro mě důležitý.
Hemmer
přispěvatel
přispěvatel

Post by Hemmer »

Dálší zbytečné Hulánoviny..

Zajímavé je, že o iPhone mluví jako kdyby ho někdy měl (víc co umí a neumí, ví jakej má foťák...)
carnero
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Zařízení: Galaxy Nexus, Incredible S

Post by carnero »

Jiří Hrma (reakce na první příspěvek): Mě si HTC vychovalo tak, že mi D-pad vůbec nechybí. U Kaisera jsem si nedokázal mobil bez něj vůbec představit. A přitom jsem neměl problém ovládat komplet celé Windows Mobile pouze prsty. Prostě jsem byl na D-padu závislý. Pak jsem si koupil Touch Pro a tam se to zlomilo. Jeho D-pad byl tak debilně vyřešený, že jsem jej raději nepoužíval i když na tom mobilu byl. Debilně v tom, že na něj bylo "našroubované" SmartTouch kolečko které při trochu rychlejší práci stisky šipek chybně interpretovalo jako pokus o zmenšování/zvětšování. Sice jsem to z ROMky vyřízl ale až v době, kdy jsem si od D-padu úplně odvykl. Teď jsem si koupil Touch Pro2 a D-pad mi nechybí. Naopak jsem rád že tam nepřekáží - stejně jsem jej nepoužíval a jen zabíral (zbytečně) hrozně moc místa, kde bych si dokázal představit displej. Touch Pro2 mi tak splnilo sen a displej je i v místech, kde byl D-pad.

HTC mi tak splnilo sen ke kterému mě sami dotlačili (tedy já dobrovolně tím, že jsem si to kupoval). Většina aplikací je dost "touch", takže jsou ovladatelné. A těch pár, které nejsou, na ty vytáhnu klávesnici na které šipky zůstaly :D Ale je pravda že na nezávislosti na D-padu má značnou zásluhu citlivý displej (proti TP je TP2 subjektivně citlivější) a také rychlejší přístroj. Jelikož mobil udělá co chci ihned, nepotřebuji tolik mechanickou odezvu kterou mi D-pad poskytoval. U HDčka si to nedokáži představit jelikož je to docela zabržděný mobil (cca jako první Touch Pro).
Post Reply

Return to “Aplikace”