Vložení kontaktních informací do sms
Zdravím. Nepřišel jsem na to, jak do smsky vložit vybrané kontaktní informace z nějakého kontaktu v adresáři. Jde to nějak, nebo jsem odkázán jen na posílání vizitek (a to je ještě hodně nepohodlně, nebo jsem to taky řádně nevykoumal) Díky..
Jedině přes "copy a paste" z detailu kontaktu do SMS. O ničem jiném (krom vizitek) nevím.
No jednak jsem nepřišel ani na to, jak překopírovat třeba jen číslo z kontaktu a jednak je to beztak na prd, když už mám rozepsanou smsku. Ale stejně by mně zajímalo, jak třeba jen zkopírovat mejl z kontaktu. Nejde mi vyvolat nabídku copy - jakmile tapnu na mejl, hned naskočí rozhraní pro psaní zprávy. ?? díky
-
IkE Blaster
- smartmaniak

- Zařízení:
Tohle není iPhone, WM umí multitasking a přepínání programů. Takže vůbec nevidím problém. Jinak kopírování - otevře se editace kontaktu, podrží stylus na vybraném textu a dá copy
heh iPhone
to že pár lidí neví, neznamená že to nejde.
Ne že bych já věděl
Jinak u klasického telefonu jsi mohl vložit kontakt ale bez možností výběru. Tady si okopíruješ z daného kontaktu co potřebuješ. Od toho je na ppc tlačítko home, pokud nemáš taskmanagera a copy - paste dokončí co je třeba.
to že pár lidí neví, neznamená že to nejde.
Ne že bych já věděl
Jinak u klasického telefonu jsi mohl vložit kontakt ale bez možností výběru. Tady si okopíruješ z daného kontaktu co potřebuješ. Od toho je na ppc tlačítko home, pokud nemáš taskmanagera a copy - paste dokončí co je třeba.
Přiznám se, že už jsem si připadal jako marťan. Vím že WM má mulitasking, nicméně celý problém v těch věcech je při použítí TF3D. Hezký je, že můžu skočit do dalšího programu, ale rozepsaná smska se mi zavře a uloží do konceptů. Ano, tam odsud ji můžu vylovit a pokračovat.... Kopírovat text umím
leč opět - schválně si vyzkoušejte zkopírovat email, telefon.. z kontaktů v TF3D - a to je to co jsem zkoušel. Tam to prostě nejde. Musí se do podrobností - tedy do nativního WM adresáře, tam dát editovat a teprve pak jde kontakt překopírovat. Takže celá anabáze je opravdu na dlouho. Přitom by stačila nějaká funkce, která je i v "hloupých" nokiích - vlož podrobnosti z kontaktu.. Nehaním tu Diamonda, jsem s ním maximálně spokojen, jen občas narazím na takovouhle věc, která šla i u hloupého telefonu udělat podstatně efektivnějš, a tak se ptám, jestli jsem něco nepřehlíd. Díky....
a skusal si pri rozpisanej SMS stlacit tlacitko start alebo home???
No jasně, vždyť to píšu výše... 
Při psaní SMS:
Pravé tlačítko-MENU/Insert/vCard
a mělo by to natáhnout celý soubor VCF. (to jsou ty vizitky) Pokud bude mít protistrana taky takovou mašinku jako ty, možná to i přečte
ale více se z toho už nevymáčkne.. kolegové ti radějí líp
Pravé tlačítko-MENU/Insert/vCard
a mělo by to natáhnout celý soubor VCF. (to jsou ty vizitky) Pokud bude mít protistrana taky takovou mašinku jako ty, možná to i přečte
ale více se z toho už nevymáčkne.. kolegové ti radějí líp
Aha TF3D - to je ten problém. Já ho mám vypnuté, teď už vlastně ho nemám vůbec. A pak se sms nikam neuloží, jen přepínáš okna. Takže nejen můj postup funguje ve WM bez nadstavby pro patlání prsty.
Tento nebo příští týden se stanu majitelem TP2, TD2 nebo THD. Jestli v TouchFlo 3D nejde tato triviální věc udělat efektivně, tak ti programátoři moc efektivně neuvažují. Tak jednou za měsíc posílám někomu na někoho kontakt. Na vizitky kašlu, někomu to občas na mobilu blbne a taky si chci uložit kontakt pod jiným jménem. Na Nokii je to jednoduché - přes kontextové menu vložit kontakt nebo vložit číslo. A toto měl asi autor na mysli. Práce s clipboardem je sice možná, ale patří na PC, ne na telefon, čili toto mělo TouchFlo 3D jako nadstavba jednoznačně a jednoduše řešit ...
Zas takova tragedie to neni, proste tu zpravu napises pres puvodni SMS program, ktery uz multitasking bez problemu zvladne. Ze jde o nedoresenou zalezitost v TouchFlo je ale bohuzel pravda. :(
Ano, mas pravdu. Az na to ze tyto zarizeni jsou PPC(pocket PC) nebo PDA s telefoním modulem - kazdopadne cokoliv jenom ne obyc telefon.
Nolf - přesně názor tvého typu je důvodem, proč se vůbec prosadil iPhone - protože ostatní firmy bazírujou na škatulkách - tohle není telefón, to je PPC - a bojí se prolomit bariéry 
no nevím nic o prolomení bariér
je to moje první PPC, ale jak říkáš - na počítači to je normální. No tady jsou ale taky windows
Taky bych rád aby to umělo všechno na co si vzpomenu
takže buď ti vyhovuje normální foun - ať už Nokia, Samsung či iPhone nebo chceš složitější zařízení se všemi jeho vyjjíměčnostmi a nedostatky jako zařízení s WM, Symbian
tak lovu zdar škatulko
Taky bych rád aby to umělo všechno na co si vzpomenu
takže buď ti vyhovuje normální foun - ať už Nokia, Samsung či iPhone nebo chceš složitější zařízení se všemi jeho vyjjíměčnostmi a nedostatky jako zařízení s WM, Symbian
tak lovu zdar škatulko
myslím že je vidět, že jsi mlaďoch, který se v životě nezabýval tématy jako teorie operačních systémů a ergonomie UI, jinak bys nemohl omlouvat poměrně zásadní vynechávku zmíněného typu. TD2 je především telefon, tečka, konec diskuse 
Dobře mi tak. Snažím se poradit. Nakonec mi vynadáš že něco omlouvám a nejsem dost erudovaný na to abych radil. Škoda slov.
-
mike-biker
- moderátor

- Zařízení: iPhone Xs Max 512GB Space grey
Nevím, co tu vlastně řešíte, pochopitelně poslat jakoukoli info z kontaktu přes SMS jde.
Stačí otevřít žádaný kontakt > Menu > Send Contact > vybrat SMS/MMS, tupě zaškrtnout co chci poslat, zadat Done neméně tupě vyplnit příjemce. Toto pochopitelně WM umí.
Stačí otevřít žádaný kontakt > Menu > Send Contact > vybrat SMS/MMS, tupě zaškrtnout co chci poslat, zadat Done neméně tupě vyplnit příjemce. Toto pochopitelně WM umí.
Ad mike-biker. Kdyby sis diskusy přečetl, tak víš, že toto se tu neřeší, nechce se mi to celé psát znouvu. Aje je zásadní rozdíl mezi posíláním kontaktu jako vizitky a vložení libovolného údaje z kontaktu do rozepsané smsky, tedy nikoliv jako vizitky.
Ad Nolf. Já si vážím každé snahy o radu, nenech se odradit
Díky všem
Ad Nolf. Já si vážím každé snahy o radu, nenech se odradit
Díky všem
-
mike-biker
- moderátor

- Zařízení: iPhone Xs Max 512GB Space grey
Tak to sry, ale toto opravdu nejde. Chyba není na straně WM, ani operátorů, toto prostě SMS neumí. Buď vizitka, nebo text. Jedině jak už psáno: Copy > Paste.