Uvažuju o Touch HD a jak si to tu pročítám tak mě docela překvapilo že kromě windows mobile her a java her, jde hrát třeba hry z PS1, dosu nebo gameboye.
-Jak to funguje ? To si stačí dát do toho mobilu jakoukoliv hru která jde na ty konzole, bez nějaký úpravy té hry pro mobily, a můžu to hrát přes ten emulátor ?
-U nějakého emulátoru na PS1 jsem viděl že pod hrou byli tlačítka, to by trochu řešilo že to na HD neni skoro čim ovládat,akorát by jich nešlo držet víc najednou... a jde si tam ovládání nastavit ? že bych dal pro tu hru funkci těm 4 tlačítkum dole a třeba i pohybovému senzoru ? Např závodní hra která se ovládá na normálnim mobilu joystickem, tak že bych si nastavil zatáčení nakloněnim mobilu do strany ?
- A emulátor na normální PC hry neni ? že bych si tam hodil třeba Brány Skeldalu, aoe1,Albion nebo heroes 1 ? To by šlo ovládat pouze myší - tzv jen dotekem.
-emulátor na konkurenční symbian hry ?
-na co ještě jsou emulátory ?
-když si koupim qwerty klávesnici na psaní k tomu mobilu pujde ja ni naprogramovat ovladani celeho mobilu a her v něm ?
edit:
-a jsou i emulátory na Java hry ? Ne že by to samo neumělo, ale kvuli absenci tlačítek... třeba VGA hra by využila zbytek 160*480px na další tlačítka, nebo by to šlo naprogramovat na ten senzor naklápění mobilu.
Na co všechno jsou emulátory ?Co Touch HD s málo tlačítkama?
-
tslany
- smartmaniak

- Zařízení: Lumia 830, Lumia 435DS, Asus T100
pokud si chceš koupit HD tak na pohodlné ovládání her z emulátorů můžeš rovnou zapomenout, přez pohybový senzor to nejde a že by se to dalo nastavit na ty "tlačítka" to pochybuju, to samý s JAV hrama, pouze ovládání přez softwarovou klávesnici. PC hry na to rozjedeš naximálně na 486ku naký DOSovky a to ještě se sekáním. S extérní BT klávesnicí by to snad šlo. Ale pokud chceš hrát většinou hry, tak si kup normální PDA např. Dell Axim 51v, VGA displej, 3,7", CF a SD slot, klávesy má, ale má i jako jedno z mála PDA hardwarovou 3D akceleraci grafiky, takže na to mrozjedeš Quake III s víc než 25fps
-
Wolfenzi
- častý přispěvatel

- Zařízení: HTC Touch HD
- proč by se ty dosovky měli sekat ? Vždyť ten mobil je silnější než kompy na kterých se s dosem pracovalo a hráli dos hry.
-pc hry nejdou kvuli kompatibilite nebo sekani ? staré hry až 10 let....
-Quake III co jsem četl jde rozjet v pohodě na diamondu.
Případ víc z praxe :
Kdysi jsem hrál Brány Skeldalu, bylo to udělaný pro DOS a pak předělaný pro windows. Ovládat se to dá i samotnou myší (ale dá se chodit klávesama).
1.) šla by ta dos verze dostat na mobil ?
2.) Jestli by šla dos verze, šla by windows verze stejné hry ? ...
3.) jestli je to zvyklé na kompu na klepání myší tak to bude naprosto stejně reagovat na stylus že ?
4.) nějak vůbec nevim proč by se takové hry měli sekat, třeba u tohohle píšou min konfiguraci asi 32 ram a 160 procesor...
-pc hry nejdou kvuli kompatibilite nebo sekani ? staré hry až 10 let....
-Quake III co jsem četl jde rozjet v pohodě na diamondu.
Případ víc z praxe :
Kdysi jsem hrál Brány Skeldalu, bylo to udělaný pro DOS a pak předělaný pro windows. Ovládat se to dá i samotnou myší (ale dá se chodit klávesama).
1.) šla by ta dos verze dostat na mobil ?
2.) Jestli by šla dos verze, šla by windows verze stejné hry ? ...
3.) jestli je to zvyklé na kompu na klepání myší tak to bude naprosto stejně reagovat na stylus že ?
4.) nějak vůbec nevim proč by se takové hry měli sekat, třeba u tohohle píšou min konfiguraci asi 32 ram a 160 procesor...
-
tslany
- smartmaniak

- Zařízení: Lumia 830, Lumia 435DS, Asus T100
já na Unim (624MHz CPU) měl DOS a např. takovej Vlak (jeslti znaš, česká hra) se totálně sekal a bylo to nehratelný, ale ono to mohlo být i nastavením emulátoru.
A co se týče her Win32:
a) procesor - ARM vs. x86, buďto přeprogramovat hru nebo pustit v emulátoru (viz. výše)
b) systém - Windows CE vs. Windows 95 - zatímco 95ky jsou dělaný na normální PC a NTB, tak CEčka jsou dělaný na co nejmenší HW nároky
c) grafika - i když např. Axim nebo jiní mají akcelerátor grafiky, tak pokud nemáš upravený emulátor tak to stejně grafiku nevyužívá
d) ovládání - nevím, jak chceš na displeji primárně pro prsty pohodlně ovládat tlačítka o rozměrech 2x5mm, navíc potřebuješ QWERTY klávesnici takže kdyby si použil tu softwarovou tak to nemůžeš ovládat apod. a G-senzor ti tu je k ničemu
A k tomu bodu 4 co uvádíš - je to přez emulátor, dochází ke značné "ztrátě výkonnu", v praxi to vypadá tak, že kdyby si chtěl 90MHz CPU emulovat tak reálný potřebuješ 1 GHz (jenom sem plácnul, takže mě za to neubijte že by bylo potřeba např. 1.5GHz
)
A co se týče her Win32:
a) procesor - ARM vs. x86, buďto přeprogramovat hru nebo pustit v emulátoru (viz. výše)
b) systém - Windows CE vs. Windows 95 - zatímco 95ky jsou dělaný na normální PC a NTB, tak CEčka jsou dělaný na co nejmenší HW nároky
c) grafika - i když např. Axim nebo jiní mají akcelerátor grafiky, tak pokud nemáš upravený emulátor tak to stejně grafiku nevyužívá
d) ovládání - nevím, jak chceš na displeji primárně pro prsty pohodlně ovládat tlačítka o rozměrech 2x5mm, navíc potřebuješ QWERTY klávesnici takže kdyby si použil tu softwarovou tak to nemůžeš ovládat apod. a G-senzor ti tu je k ničemu
A k tomu bodu 4 co uvádíš - je to přez emulátor, dochází ke značné "ztrátě výkonnu", v praxi to vypadá tak, že kdyby si chtěl 90MHz CPU emulovat tak reálný potřebuješ 1 GHz (jenom sem plácnul, takže mě za to neubijte že by bylo potřeba např. 1.5GHz
-
IkE Blaster
- smartmaniak

- Zařízení: