Jak reinstalovat WM?

Diskuze o operačním systému Windows Mobile 6/6.1/6.5 a dalších vývojových větvích (6.5.x)
Post Reply
Lord de Wolf
přispěvatel
přispěvatel
Zařízení: HTC 8X (DEAD)/ Lumia 920 Black + Nokia 100

Jak reinstalovat WM?

Post by Lord de Wolf »

Zajimalo by mě, zda-li jde o telefonů s WM přeinstalovat system. Jelikož mám v plánu koupit tento mobil (http://www.expansys.ie/zoompic.aspx?type=item&i=161302) A jeho systém je kompletně v anglickém jazyku. To by mi ani tak nevadilo, ale jde mi hlavně o posílání SMS - není tam česká diakritika. Tak jestli se tam dá doinstalovat nějaky balíček s českou diakritikou a nebo jestli můžu předělat systém celkově. Děkuji za každou radu. A prosím aby jste byli schovívaví, jsem absolutní laik, do teď jsem používal jen "hloupé" telefony.
IkE Blaster
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení:    

Post by IkE Blaster »

SMS s diakritikou? Vzdyt SMS se prenasi pouze ASCII, ne? Takze diakritika se stejne neprenasi...

Jinak limit na klavesnice tam fakt neni, muzes si tam dat Resco, ktera ma ceske znaky. Mnoho uzivatelu pouziva anglicke ROM. A anglicka ROM umi vykreslovat vsechny znaky, nejen ASCII

A k puvodni otazce, systemem se zde da nazvat ROM obraz (coz je obraz se systemem) a ten prehrat jde. Jde ale o to, jestli nekdo nejakou upravenou ROMku vyda, tedy pro toto zarizeni. Kazde zarizeni musi mit jinou ROM
matoman
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Nokia Lumia 920

Post by matoman »

IkE Blaster wrote:SMS s diakritikou? Vzdyt SMS se prenasi pouze ASCII, ne? Takze diakritika se stejne neprenasi...
no nieje to az tak pravda, sms s diakritikou (alebo ine narodne znaky) sa prenasa ako UTF.
IkE Blaster
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení:    

Post by IkE Blaster »

Dobra, ale tim spis, kdyz to je UTF, tak se to zobrazi vsude ok ;)
Ruslan Botsyurko
redaktor
redaktor
Zařízení: iPhone 7+, PlayBook, HTC Universal(128MB), MPx200

Post by Ruslan Botsyurko »

2IkE Blaster: Ja sice zarizeni MWg Zing II neznam ,ale pokud ma na klavesnici nejaky tlacitko na aktivovani zvlastnich znaků, tak nepomohla by mu podobna uprava jako se dela na UNIm ? Myslim prepis souboru sym.txt ve Windows.
IkE Blaster
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení:    

Post by IkE Blaster »

Jasne, uprava HW klavesnice uz ale neni o systemu. Tam pak staci sym.txt, v horsim pripade (jak se to vezme) pouziti programu AEKmap
Lord de Wolf
přispěvatel
přispěvatel

Post by Lord de Wolf »

NO... MĚ SE HLAVNĚ JEDNÁ O CELKOVÉ POČEŠTĚNÍ SYSTÉMU, TY SMS BY BYLY NA BONUS :grin:
IkE Blaster
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení:    

Post by IkE Blaster »

Je vazne tak tezky pochopit, ze SMS nema s pocestenim systemu pranic spolecneho?

Reknu to jasne - muzes mi cesky system, pokud nekdo vyda ceskou ROMku pro toto PPC. Kdyz to shrnu, tak cesky system mit NEBUDES, pochybuju, ze toto zarizeni ma nejakou pocetnou zakladu v CR.

A nervi na me
Ruslan Botsyurko
redaktor
redaktor
Zařízení: iPhone 7+, PlayBook, HTC Universal(128MB), MPx200

Post by Ruslan Botsyurko »

Jediny, co muzes udelat je zmenit lokalizaci v nastaveni na Českou Republiku. PDA ti pak bude ukazovat česky datum a dny v týdnu, pak ta uprava klavesnice abys mohl psat česky i s diakritikou. Nevim na jake ucely vyuzivas PDA, ale kromě psaní sms muzes psat nebo upravovat dokumenty ve Wordu nebo excelu kdyz uz mas vysuvnou qwerty. Ale nic vic s tim celkem nenadelas. Jak rika IkeBlaster, tve zarizeni neni v ČR zrovna rozšířené a tak je nepravdepodobne, ze by nekdo vytvoril ceskou lokalizaci nebo primo ROM.
Takze se holt budes muset tech par slovicek naucit, to snad zvladnes ne?
Lord de Wolf
přispěvatel
přispěvatel

Post by Lord de Wolf »

farokh wrote:Jediny, co muzes udelat je zmenit lokalizaci v nastaveni na Českou Republiku. PDA ti pak bude ukazovat česky datum a dny v týdnu, pak ta uprava klavesnice abys mohl psat česky i s diakritikou. Nevim na jake ucely vyuzivas PDA, ale kromě psaní sms muzes psat nebo upravovat dokumenty ve Wordu nebo excelu kdyz uz mas vysuvnou qwerty. Ale nic vic s tim celkem nenadelas. Jak rika IkeBlaster, tve zarizeni neni v ČR zrovna rozšířené a tak je nepravdepodobne, ze by nekdo vytvoril ceskou lokalizaci nebo primo ROM.
Takze se holt budes muset tech par slovicek naucit, to snad zvladnes ne?
Kazdopádně mi to problém dělat nebude ;) A ja navíc ještě nejsem ani majitel tohodle zařízení. Ale myslim, že za 265€. je to docela dobrá koupě. Ještě nejsem rozhodnutej. Do ted jsem měl jen "hloupý" telefony a hlavně malý a lehký. Tohle je docela "cihlička", jako ostatně všechny WM komunikatory.
Post Reply

Return to “Windows Mobile 6/6.1/6.5/6.5.x”