HTC Touch Diamond - upravy registru a dalsi nastaveni

Diskuze o operačním systému Windows Mobile 6/6.1/6.5 a dalších vývojových větvích (6.5.x)
Post Reply
Leffi
přispěvatel
přispěvatel
Zařízení: Samsung Galaxy Nexus

HTC Touch Diamond - upravy registru a dalsi nastaveni

Post by Leffi »

Přeji všem pěkný den a pokorně prosím o pomoc.

Koupil jsem si úžasný HTC Touch Diamond a postupně se v něm štoural a nastavoval jej, aktualizoval a zase nastavoval aštoural se v něm. Našel jsem spoustu užitečného, ale jsou prostě věci, které nemohu zprovoznit (dal jsem hledat, tady v googlu, a na nespoctu forech).

A kde že je tedy problém:

Vypínání displaye při hovoru - úprava registru v popsaných krocích ani jednou nevyšla.

Kalendář - nastavil jsem si primárně zobrazovat, celý měsíc. V tom mi kalendář naskočí, ale během 5 vteřin po stratu mne to přepne na podrobný :-( a nemůžu přijít na to proč to takhle dělá.

Formát fotek v rychlem seznamu kontaktu - nemohu za živého boha přijít na to v jakém formátu (rozlišení, hloubka barev a bůh ví co ještě) musí být fotka v lidech, aby se mi fotka kontaktu nezobrazovala rozmazaná.

Video formát - Stáhl jsem už nespočet programů na konverzi videa, ale prostě nemohu vychytat správný formát na přehrávání videa. Nevšdšl by někdo nastavení .mp4 formátu : rozlišení videa, zvuk atp?

Budu velice vděčný za jakoukoliv pomoc.
matelkoxxl
smartguru
smartguru
Zařízení: SGS2, HTC HD2, HTC Touch Diamond

Post by matelkoxxl »

1. stiahni si utilitu diamond tweak a tam sa da nastavit,aby sa pri hovore vyplo to svetelne cidlo a tympadom ti nevypne displej.mne tiez nefungovali upravy v registroch az tento nastroj mi pomohol...

2. ked mas zapnuty touch flo 3d,tak ti to bude ten kalendar robit stale.ked vypnes tf3d,tak sa ti to bude zobrazovat spravne.

3. o kvalite fotiek mas nieco napisane tuto - http://www.smartwiki.cz/pocket-pc/htc/htc-touch-diamond

4. tak tuto ti neviem presne poradit,ale mne zatial prehral vsetky formaty,len musis dat ten spravny prehravac,nie zabudovany windows media...
tslany
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Lumia 830, Lumia 435DS, Asus T100

Post by tslany »

na konvertování videí do různých formátů se vyprdni, stáhni si upravenou verzi TCPMP nebo jeho placeného nástupce CorePlayer, ten by ti měl všechno přehrát.
Leffi
přispěvatel
přispěvatel

Post by Leffi »

Mnohokrat dekuji za rady zatim zkoušim a vypadá to nadějně.

Nicméně ještě bych měl prosbu.

Je tu někdo kdo přenastavoval Dimonda pomocí té tweek utility a napsal by mi sem co povypínal?

Nerad bych zrovna v takove utilite zkousel metodu pokus omyl. (a rad bych si overil jestli je ma teorie spravna, ze i pres to, ze mam nastaveno, ze se nema pri hovoru vypinat, tak to dela a tudiz nastaveni ignoruje)
matelkoxxl
smartguru
smartguru

Post by matelkoxxl »

takze ja som si to nastavil takto -

1. call -
1.1. disabled
1.2. disallow
1.3. disabled

a displej sa mi nevypne pri hovore.btw. po nastavovani v tomto programe stale robim soft reset...
keby si nevedel este nieco nastavit,tak napis,ked budem vediet poradim.ale ja tiez neviem na co su tam niektore nastavenia :tlem: :oops:
Leffi
přispěvatel
přispěvatel

Post by Leffi »

Takže nakonec to dopadlo tak, že jsem prošel Hard Resetem.

Nezbývalo už nic jiného, protože už jsem měl systém nejspíš nakopnutý z nějakých předchozích úprav. Z ničeho nic jsem neměl žádnou operační paměť a neměl jsem žádnou softwarovou paměť. Nedalo se svítit.

Teď tedy běžim na poslednim officialně vydaném Romu 1.93.405.1 a v původní lokalizaci, protože jak jsem zjistil, tak čeština nadělala víc škody než úžitku.

No a případně, že by sem někdo tedy přišel a hledal odpovědi, tak:

Neupravujte registry ! Rady na úpravu registru sice mohou fungovat, ale v posledni verzi Rom 1.93.405.1 se minuli učinkem. Zkusit to můžete (třeba jsem něco udělal blbě), ale pokud se nic nestane, tak změny okamžitě vraťte do původních hodnot.

Pokud nemáte češtinu, tak doporučuji to tak nechat, protože problémi s ní jsou. (zase, ale jen k poslední verzi ROM) a to konkrétně:
- Nefungovala na seznam kontaktu. Po instalaci nove ROM a přidani CZ se nedalo dostat do seznamu kontaktu, pokud se nesmazala Tapres.dll knihovna. (navod je k nalezeni, tady na forku)
- S češtinou se taky z nepochopitelných důvodů, vypíná display při hovoru. Teď mám diamanta v EN a při hovoru se mi nevypíná.
- No a pak za problem považuji i fakt, že si čeština zabira mnoho mista v telefonu zbytečně.

Asi se vyplatí počkat jestli ta lokalizace nebude udělaná pořádně s nějakou novou romkou.

Jinak rady výše byly účinné.
Jen bych podotkl, že není tak úplně nutné mít obě tweakovací utility.
Je sice hrozně pěkné, že by každá měla být na něco jiného, ale není to pravda.

Advanced Config 3.2 děla i to co dělá utilitka na TF3D, takže samotná stačí (PS: AC 3.2 umí počeštit položly menu TF3D, ale system zustava v EN).

Core player je opravdu šiková věc, přehraje absolutně cokoliv.

Snad těchhle pár postřehů někomu pomůže.
nocni kanec
můj třetí příspěvek
můj třetí příspěvek

Post by nocni kanec »

Já se chci jen zeptat která verze přehravače ti na Diamondu funguje,zkoušel jsem všechno možné ale zatím bez úspěchu :???:
matelkoxxl
smartguru
smartguru

Post by matelkoxxl »

tak mne funguje tato - CorePlayer.v1.2.5.Build.4506. myslim ze to je najnovsia...
Leffi
přispěvatel
přispěvatel

Post by Leffi »

Nahodou jste nekdo neprisel na to, jak v Core Playeru zprovoznit titulky, ze? Tedy je to vubec mozne?
tslany
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Lumia 830, Lumia 435DS, Asus T100

Post by tslany »

CorePlayer toto zatím nepodporuje, SMI titulky umí pouze TCPMP 0.81 který ale na Diamondu nefunguje
Leffi
přispěvatel
přispěvatel

Post by Leffi »

to je docela skoda :-( Snad na tom brzy zapracuji
nirman
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: HTC Touch Pro

Post by nirman »

Kdesi jsem se doctl jak upravit jmeno operatora, ktere se zobrazuje. Jsem totiz u O2 ale vsechna zarizeni mi stale ukazuji Eurotel. Ovsem po HR uz nemuzu najit kde to bylo a v jakem registru se to prepisuje uz nevim. Prosim jestli o tom nekdo vite tak sup sem s tim :)
jacek
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Samsung Galaxy Note

Post by jacek »

jdi na Forum-Tweaky a návody- Vlastní název operátora a máš dvě možnosti a) přepsat registr b) cab soubor
Attachments
zmena_mena_na_outu.CAB
(3.26 KiB) Downloaded 143 times
nirman
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: HTC Touch Pro

Post by nirman »

Dekuji, perfektni.
Post Reply

Return to “Windows Mobile 6/6.1/6.5/6.5.x”