Další informace o mobilní verzi Firefoxu

Diskuze o operačním systému Windows Mobile 6/6.1/6.5 a dalších vývojových větvích (6.5.x)
Post Reply
Jiří Hrma
šéfredaktor
šéfredaktor
Zařízení: ---

Další informace o mobilní verzi Firefoxu

Post by Jiří Hrma »

O tom, že Mozilla připravuje mobilní verzi prohlížeče Firefox se ví už celkem dlouho. Výrobce nyní na svém blogu informoval o klíčových funkcích prohlížeče a do oběhu se dostalo i několik screenshotů, které pocházejí z verze pro Pocket PC s Windows Mobile (o verzi pro smartphone telefony se zatím neuvažuje).

Image

Ve spodní části prohlížeče se bude nacházet speciální lišta, ve které nebudou chybět základní tlačítka pro práci s internetovými stránkami. Chybět by neměla ani podpora gest pomocí prstů a velice zajímavě zní také informace o možnosti používat rozšíření pro PC verzi Firefoxu. Finální verze prohlížeče by měla být uvolněna až ke konci tohoto roku, velice brzy bychom se ale mohli dočkat první veřejné beta verze.

Ani největší konkurent Mozilly, Opera Software, nespí na vavřínech a pečlivě připravují novou Operu Mobile 9.50. Podobná situace je i u NetFrontu, jednoho z nejlepších prohlížečů pro Windows Mobile, zde bychom se také měli v brzké době dočkat další verze (3.5). Na nedostatek kvalitních prohlížečů si tedy určitě stěžovat nemusíme. Jen Microsoft zatím nic revolučního pro Pocket Internet Explorer nechystá...
IkE Blaster
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení:    

Post by IkE Blaster »

Image

Soudruzi z FF udelali jednu obrovkou chybu, adresni radek dole je velky problem kvuli softwarove klavesnici. bud se prekreje, nebo posune, kazdopadne oboji zabere dost casu. Jedine co se mi asi veeelmi moc libi je prehled tabu. V opere taky postradam hezci bookmarky a mohli by vydat i jednoduchy email klient.
Kael
nováček
nováček

Post by Kael »

to je snad přesná kopie Safari z iPhone..ty ikony na spodni liste
tslany
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Lumia 830, Lumia 435DS, Asus T100

Post by tslany »

ty ikonky má podobný aj Opera 9.5 beta
Nallim
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: Nexus 5X

Post by Nallim »

už se těším, firefox je můj oblíbený prohlížeč i na pc, mě osobně to, že je adresní řádek dole, když používám hardwarovou klávesnici... teď používám operu 9.5beta a tam mě docela štve, to, že vždy po najetí stránky se to odzoomuje, aby bylo vidět vše a pak složitě klikat na zoom in, abych něco přečetl, ale jinak je povedená
IkE Blaster
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení:    

Post by IkE Blaster »

opera jeste neni final, nyni je veeelice tezkopadna a pomala.
christof
mám jeden příspěvek
mám jeden příspěvek

Post by christof »

to nejsou žádné screenshoty mobilního FF, ale návrhy, jak by měl vypadat
Post Reply

Return to “Windows Mobile 6/6.1/6.5/6.5.x”