Dolby Headphone

Všeobecná diskuze o systému Windows Phone 8.1 (vlastnosti, jádro, buildy...)
Post Reply
Tade
smartguru
smartguru
Zařízení: Lumia 950

Dolby Headphone

Post by Tade »

V těchto věcech se vůbec nevyznám, ale přijde mně, že se zapnutou funkcí Dolby Headphone nezní hudba tak dobře. Používáte tuto funkci nebo jí máte vypnutou? Popřípadě jestli mi můžete někdo vysvětlit, k čemu to je.
Sluchátka mám tato: http://www.svetsluchatek.cz/sluchatka/s ... e10-black/" onclick="window.open(this.href);return false;
tslany
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Lumia 830, Lumia 435DS, Asus T100

Dolby Headphone

Post by tslany »

Veškeré "vylepšovače zvuku" vypínám vždy a všude. Jsou to jen kurvítka.
Tade
smartguru
smartguru

Dolby Headphone

Post by Tade »

Já víceméně taky, ale pořád mně to vrtalo hlavou. Je to subjektivní, ale mně to prostě přišlo také jako kurvítko. Ale možná, že s jinými sluchátky to je o něčem jiném. Sluchátka za 900,- nejsou katastrofa, ale jsou lidé, kteří by to do uší nedali :) Jenže tam je pak zase limitující Lumia a její výstup.

Když už jsem u toho. S těmito sluchátky jsem zkoušel stejné skladby u Sony Xperia T, kterou vlastní bratr ... Klobouk dolů před Sony. Ten rozdíl mě docela naštval :-D
GreenArrow
Ban
Ban
Zařízení: iPhone 6

Dolby Headphone

Post by GreenArrow »

xperia T nehrála dobře, to lumia 920 u mě hrála líp teda, ale možná, že 820 hraje hůř. Ty sluchátka nejsou špatný, soundmagic dělá docela dobrý špunty za pár korun, lepší jak kdyby sis koupil porta pro nebo podobnou zhovadilost. Jinak to všechno vypni, ty zlepšováky většinou spíš zhoršují.
SmetyCZ
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Huawei P9 Lite 2017

Dolby Headphone

Post by SmetyCZ »

Já se teda přiznám, že jsem to u všech Lumií zapínal, zvuk to podle mě dost vylepšilo. Ale to bude asi mojí celkovou nenáročností, hluchotou a sluchátkama (za pár stovek špunty, pecky nesnáším). :-)
htcjirka
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Samsung Galaxy Note9, Samsung Galaxy Note8

Dolby Headphone

Post by htcjirka »

Tyhle kurvitka opravdu zvuk nemohou vylepsit, ale spise ho dograduji.To uz nemá s puvdnim zvukem nic spolecneho..spousta tonu zmizi, ozveny apod degradace..
Zaklad jsou poradna sluchátka.Porta Pro uz také nejsou dnes nejakou zárukou kvality, to uz je zastarala a prekonana slava.
tslany
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Lumia 830, Lumia 435DS, Asus T100

Dolby Headphone

Post by tslany »

A ony snad Porty někdy byly zárukou kvality?
htcjirka
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Samsung Galaxy Note9, Samsung Galaxy Note8

Dolby Headphone

Post by htcjirka »

Dost casto se z nich delaji modly a jak super hraji, nejen na webech, ale i mezi uzivateli.Proto ma poznámka.
Jsou to podrpumerna sluchátka.
Tade
smartguru
smartguru

Dolby Headphone

Post by Tade »

Díky za odpovědi. No u té 920 vs. 820 vs. Xperia T je to zajímavé. Dost bych se divil, kdyby v 920 byl jiný hw než v 820 zrovna ve výstupu zvuku. Možné je ale všechno. 920 jsem bohužel neměl tu čest vyzkoušet. Když jsem si dal vedle sebe 820 a Xperii, tak ten rozdíl mě prostě dostal. Ale je to všechno dost subjektivní a já rozhodně nejsem odborník. Trochu jsem si o sluchátkách něco zjišťoval, než jsem je koupil, jako to dělám u všeho. Takže do Koss porta bych nešel. Chtěl jsem nějaké špunty, které budou dobře ,,tlumit okolní hluk" a se Soundmagic jsem naprosto spokojen.

V položce zvuku je ještě vyvážení hlasitosti. Nějak jsem to netestoval a mám to zapnuté ... myslíte, že kromě srovnání té úrovně hlasitosti to může taky působit, jako ,,kurvítko" výsledného výstupu?
dimm
přispěvatel
přispěvatel
Zařízení: N.L.1020

Dolby Headphone

Post by dimm »

Když jsem měl zapnuté,,vyvážení hlasitosti,,tak jsem slyšel kolísání úrovně hlasitosti zvuku(tkzv.dýchání)a to mě vadilo,pokud to ale neslyšíš tak to můžeš nechat zapnuté..k nějaké další jiné degradaci zvuku by nemělo docházet.
Tade
smartguru
smartguru

Dolby Headphone

Post by Tade »

Vyzkouším, díky.
Radim Stehlík
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Zařízení: Nokia Lumia 640DS

Dolby Headphone

Post by Radim Stehlík »

Když už jste to začali, tak trochu mimo téma...Porta Pro byly perfektní už před 25 lety, když se používaly jako referenční pro většinu AV Recieverů. Určitě ne kvůli přebasovanosti (jak se dnes všichni snaží tvrdit aby obhájili, že mají Beats aj. rádoby značky), ale proto, že zvládaly přenést nastavení těch přístrojů. Já osobně si raději pořád kupuji KOSS, sice ne Porty, protože nechci v autobuse na hlavě poutač pohledů (přece jen mi je 37). Ale Pathfindery utlumí zvuk busu a pubertální mládeže prostě nejlépe ze všech. Navíc na poslouchání muziky Z TELEFONU nepotřebuju mít nějaký výtvor za 2,5 tis. Nemá to tam smysl... Za rozumný peníze jsou Kossy výborný..
Ale to bychom měli být v jiným tématu.
GreenArrow
Ban
Ban
Zařízení: iPhone 6

Dolby Headphone

Post by GreenArrow »

Ano, že byly porty dřívě populární jim nikdo nebere, dnes je to odpad(jako celá značka koss). Většinou tvrdí, že to nemá cenu ten, kdo to nikdy nevyzkoušel. Já mám Vsonicy a nemůžu si stěžovat, utlumí i jízdu vlakem. Věř, že to cenu má, že to nemá cenu pro tebe, to už je jiná, 99% lidí kvalitní sluchátka neocení.
Post Reply

Return to “Windows Phone 8.x”