Ahoj, vybírám high-endový telefon s Androidem a potřeboval bych poradit. Priorit mám relativně pár:
- Musí to být současná špička (telefony neměním moc často, tak aby hardwarově třeba ještě za dva roky stačil)
- Kvalita fotek je po výkonu druhou nejdůležitější věcí
- Ideálně bych na tom chtěl provozovat CyanogenMod, takže rozšířené značky s velkou komunitou a vyšší šancí na odladěnost jsou výhodou
Postupoval jsem zhruba následovně:
OnePlus One: když jsem se o tomhle telefonu dozvěděl někdy na jaře, myslel jsem, že bude jasno, ale při reálném výběru váhám. Především jsem si z reklamních videí neuvědomil, jak je velký, a i když bych si možná zvykl, menší zařízení bych preferoval. Navíc cena není v ČR nijak závratně nízká. Proto jsem se dostal k…
LG G3: Dobrá cena, podle mnoha recenzí jeden z nejlepších současných telefonů na světě a údajně kvalitněji vyrobený než 1+1 a se skvělým foťákem. Pořád ale trochu moc velký (ač při stejné obrazovce menší než 1+1) a dost mě odrazuje jejich nadstavba - nemám je rád obecně a ta od LG se mi prostě nelíbí. Čistý CM z 1+1 bych bral daleko radši (a pro LG zatím neexistuje; varovný signál je, že ve stabilní verzi neexistuje ani pro starší G2). A když jsem narazil na to, že mají u mnoha uživatelů problém se samočinným vypínáním telefonu, hledal jsem dál.
LG G2: Nemyslel jsem, že budu hledat i mezi výběhovými modely, ale tohle byl zajímavý tip, který jsem někde dostal - je pořád slušně výkonný, displej z mého pohledu lepším mixem vlastností než u G3, velikost daleko bližší tomu, co bych ideálně chtěl, navíc jako bonus potěší nižší cena. Vadí mi jen to, že jako starší model nemá úplně nejlepší foťák (relativně k nejlepším současným; obecně to prý není špatné) a taky z nějakého důvodu pro toto zařízení neexistuje CM11 (pro ostatní flagship modely je). Takže se trochu bojím, jak to bude s updatovatelností na nejnovější Android někdy v budoucnu.
Galaxy S5: Samsung jsem původně ani nezvažoval, protože jsem myslel, že je jen zbytečně drahý bez přidané hodnoty, ale podle Heuréky se koupí pomalu za stejné peníze jako 1+1. Ty nejlevnější jsou asi šedivky, ale měl bych se jich bát víc než čínského 1+1? Nevím. Každopádně S5 flashnutý na CM11 by mi asi měl vyhovovat, hw parametry špičkové, foťák snad taky na špici a velikost přijatelnější než u 5,5'' modelů. A CyanogenMod pro to celkem jistojistě bude v aktuální verzi existovat i za dva roky.
Co myslíte, je v mém případě Galaxy S5 rozumnou volbou nebo je nějaký pádný argument, proč vzít něco jiného ze seznamu výše, nebo ještě zvážit nějaký úplně jiný telefon? Díky.
Highend Android - LG G2/G3, OnePlus One nebo Galaxy S5?
LG G2 nepodporuje SD karty, tím je u mně pryč z výběru. Naopak mě zaujala Xperia Z1 Compact - je to trochu něco jiného než modely uvedené výše, ale přecházím z Galaxy S2 a ta velikost mi vyhovuje, takže pokud by to mělo moderní hardware jako ona Xperia, proč ne.
-
minimax
- přispěvatel

- Zařízení: LG Optimus L9
S toho co si psal je asi nejlepsi volbou S5,i kdyz me se vic libi G3.Ale ten pronasledoujou problemy,jako vypinani prehrivani.Sony kupodivu ve foceni nevinika.
Nakonec jsem skončil u Z1 Compact, velikost ("malost") vyhrála.
-
minimax
- přispěvatel

- Zařízení: LG Optimus L9
Tak at ti prinese jen a jen radost 
Díky, zatím docela spokojenost