[app] Office Lens

Diskuze o Windows Phone a Windows 10 Mobile aplikacích. Máte tip na zajímavý program? Šup sem s ním!
mimonaut
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Nokia Lumia 950XL

[app] Office Lens

Post by mimonaut »

Bezplatným uvolněním desktopových verzí OneNote pro Windows 7/8 a MacOSX to dnes začalo, ale neskončilo. Microsoft si připravil i další velmi zajímovou věc, tentokrát pro WindowsPhone.
Aplikaci Office Lens.
Image

Tenhle zdarma dostupný scanner dokumentů umí kromě automatického (a efektně v reálném čase prezentovaného) perspektivního ořezu také přímou synchronizaci s již zmíněným OneNote.

Zatím je aplikace jednoduchá, ale funkční.
V popisu píšou něco i o OCR, bohužel, já jsem zatím tuto funkci při letmém zkoumání nenašel. Takže budu rád, když se podělíte o zkušenosti.

LINK: http://www.windowsphone.com/cs-cz/store ... 41788a5077" onclick="window.open(this.href);return false;
motas
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: Nokia Lumia 1020

[app] Office Lens

Post by motas »

Já taky OCR hledal marně. Buď tam není a třeba v budoucnu bude, nebo to je někde efektně schované :-)
matiqos
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: iPhone 7/Microsoft Lumia 950

[app] Office Lens

Post by matiqos »

OCR funguje v zmysle, ze vyhladava v tych naskenovanych dokumentoch... skusil som naskenovat anglicky text a islo v pohode vyhladavat cez onenote. Slovensky text mi nesiel....
motas
častý přispěvatel
častý přispěvatel

[app] Office Lens

Post by motas »

Tak super, teď jsem vyzkoušel a český text taky vyhledá. Kdyby bylo možno ještě upravovat ...
mimonaut
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Nokia Lumia 950XL

[app] Office Lens

Post by mimonaut »

Jo takhle! Ono to funguje jen pro vyhledání.. Už jsem to taky vyzkoušel.
A nevíte někdo, jak ten text z OCR dostat např. do schránky?
Jak jsem viděl v náhledu vyhledávacího okénka, text je kompletně a správně rozpoznán. Ale jak se k němu dostat? :-)
hujer
smartguru
smartguru
Zařízení: Alcatel Idol 4S (Win10)

[app] Office Lens

Post by hujer »

Ty vado, včera jsem to hledal jak magor. Našel jsem prd a vám to funguje? :evil:
Zkuste prosím v bodech shrnou postup jak toho docílit, díky.
matiqos
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: iPhone 7/Microsoft Lumia 950

[app] Office Lens

Post by matiqos »

Neviem mne texty s diakritikou nevyhladava...

hujer:
ked mas naskenovany dokument vo onenote, tak vramci onenote mozes vyhladavat.. zadas text a ono ti to vyhodi na ktorej strane naslo text a na obrazku ho zvyrazni...
petrmasek
přispěvatel
přispěvatel
Zařízení: Nokia Lumia 925, Microsoft Surface RT

[app] Office Lens

Post by petrmasek »

mimonaut wrote: A nevíte někdo, jak ten text z OCR dostat např. do schránky?
Desktopový OneNote standardně umí vytáhnout text z obrázku - na obrázku v kontextovém menu "Kopírovat text z obrázku" a text se uloží do schránky. Online verze to bohužel neumí.
motas
častý přispěvatel
častý přispěvatel

[app] Office Lens

Post by motas »

To vytažení textu z obrázku v OneNote funguje perfektně. Jen nezachovává formátování :-) Ale to už by jsme chtěli moc. Vyhledávání i diakritiky funguje taky v pohodě.
hujer
smartguru
smartguru
Zařízení: Alcatel Idol 4S (Win10)

[app] Office Lens

Post by hujer »

No, ještě mě napadlo, není ono OCR funkční jen u Nokia zařízení?
Nějak to totiž nemohu na svém ATIV-S rozběhnout. :-(
MgX
častý přispěvatel
častý přispěvatel

[app] Office Lens

Post by MgX »

Aplikaci jsem nainstaloval, protože by mně vyhovovala varianta převedení skenovaného dokumentu telefonem do textové podoby. Nepřišel jsem na to jak. Nejde mně o vyhledávání, ale možnost text skutečně editovat. Čtu zde, že by to mělo jít na desktopu - OneNote. Mám ale jen mobilní verzi.

Je nějaká varianta jak toto na Nokii Lumii 920 plně zvládnout s touto, či jinou aplikací?
motas
častý přispěvatel
častý přispěvatel

[app] Office Lens

Post by motas »

OneNote je nyní zdarma i na desktop.
CageJ
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Lumia 520.820,920,830

[app] Office Lens

Post by CageJ »

MgX wrote:Aplikaci jsem nainstaloval, protože by mně vyhovovala varianta převedení skenovaného dokumentu telefonem do textové podoby. Nepřišel jsem na to jak. Nejde mně o vyhledávání, ale možnost text skutečně editovat. Čtu zde, že by to mělo jít na desktopu - OneNote. Mám ale jen mobilní verzi.

Je nějaká varianta jak toto na Nokii Lumii 920 plně zvládnout s touto, či jinou aplikací?
nijak, nejde to v telefone...
nasiel som to na fore od vyvojara... malo by to fungovat iba u OneNote pre desktop, a musi to byt TLACENY TEXT
MgX
častý přispěvatel
častý přispěvatel

[app] Office Lens

Post by MgX »

motas wrote:OneNote je nyní zdarma i na desktop.
Bohužel na jeden měsíc... Tedy pokud se dívám přímo na MS web.

CageJ je škoda, že nezvládne i rukou psaný, ovšem i tak by to postačovalo. A nějakou alternativu co by zvládala OCR bez využití OneNote na desktopu? Nic jste neodzkoušeli?
el_lama
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: Lumia 830

[app] Office Lens

Post by el_lama »

Divas se spatne http://www.onenote.com/" onclick="window.open(this.href);return false; ;)
MgX
častý přispěvatel
častý přispěvatel

[app] Office Lens

Post by MgX »

Díky - mám dnes zřejmě kritický den. Nic nemůžu najít. Asi málo alkoholu v krvi, nebo pokročilá demence (tedy stařecká) :twisted:

Koukal jsem tady..

OK sosnu to. To se hodí. Přímo v prostředí mobilu nic nemáte?
MgX
častý přispěvatel
častý přispěvatel

[app] Office Lens

Post by MgX »

motas wrote:To vytažení textu z obrázku v OneNote funguje perfektně. Jen nezachovává formátování :-) Ale to už by jsme chtěli moc. Vyhledávání i diakritiky funguje taky v pohodě.
Ještě jedna věc. Podporuje OneNote 2013 OCR pro český text - s diakritikou? Skutečně ano?
el_lama
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: Lumia 830

[app] Office Lens

Post by el_lama »

Označuje mi to text i s diakritikou. Nicmene kdyz jsem dal prekopirovat text do notepadu/wordu tak se mi diakritika prevedla spatne (z digizone.cz). Asi to bude chtit doladit.
MgX
častý přispěvatel
častý přispěvatel

[app] Office Lens

Post by MgX »

el_lama děkuji moc za ochotu. To je škoda. Třeba se stav vylepší nějakou aktualizací - uvidíme.
Tade
smartguru
smartguru
Zařízení: Lumia 950

[app] Office Lens

Post by Tade »

Oskenoval jsem dokument (článek v časopisu). Office lens jsem měl nastaveno na dokument. Po načtení do One note jsem zkusil vyhledat určitá slova. Správně to našlo všechna a ukázalo to stránku, ale někdo tu psal, že to označí barevně i slovo na té stránce. Toho se mi nějak nepodařilo docílit (v telefonu). Vám to opravdu takto funguje nebo to funguje jen ve One note na PC?
Post Reply

Return to “Aplikace a software”