Nokia lumia 620

Diskuzní fórum věnované smartphonům řady Lumia 640, 635, 630, 620, 530 a 520
Post Reply
roman.r
už mám dva příspěvky
už mám dva příspěvky
Zařízení: nokia Lumia 620

Nokia lumia 620

Post by roman.r »

Ahoj,mam novu lumiu 620,prvy windows fon u mna.Ccel by som zopar rad k ohladne k telefonu.
1,Da sa nastavit na telefone automaticke blokovanie hovorov,automaticky odmirtnut hohor z neznameho,utajeneho cisla?
tuto moznost som mal na Samsungu wave.
2,Da sa spravovat nejako nafotena fotografia?presunut ju na pametovu kartu s tim ze ju ulozi do vybranej zlozky?alebo to ide iba cez pocitac?

dakujem za rady a tioy a triky.
Deaktivovaný účet (01.2013)

Re: Nokia lumia 620

Post by Deaktivovaný účet (01.2013) »

Spis jste si mel o WP neco nastudovat jeste pred koupi telefonu. Obavam se, ze mate na tento system velke pozadavky.
roman.r
už mám dva příspěvky
už mám dva příspěvky
Zařízení: nokia Lumia 620

Nokia lumia 620

Post by roman.r »

to niesu vysoke poziadavky to su bezne veci ktore by mal telefon obsahovat,nic vynimocne a nastudovat do predu sa to nejak neda,pokial clovek ten telefon nema v rukach,ale nic hrozneho sa nedeje.
Deaktivovaný účet (01.2013)

Post by Deaktivovaný účet (01.2013) »

Urcite se najde nejaky fanda na WP, ktery vam vysvetli, ze trideni libovolnych souboru do slozek (tj. i fotek) je prezitek a ze existuje mnohem lepsi zpusob.
Flynn
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: HTC Radar WP 7.8 - Dynamics 2.0, myPhone Next

Nokia lumia 620

Post by Flynn »

Nikde není stanoveno, co by měl telefon obsahovat, takže z toho nemůžeš vycházet. Každý systém to má jinak. Tím spíš ses měl dříve informovat o tom, co je to vlastně WP a podle toho posoudit, zda bude vhodný právě pro tebe. Postupně budeš přicházet na to, že v něm nenajdeš funkce, které obsahují i docela obyčejné mobily, ale zároveň budeš překvapen jeho rychlostí a poměrně dobrou stabilitou. A když si vyhledáš šikovné aplikace ve WP Store, možná budeš i spokojen. Je to prostě něco jiného a ne každému to sedne.
htcjirka
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Samsung Galaxy Note9, Samsung Galaxy Note8

Nokia lumia 620

Post by htcjirka »

ze trideni libovolnych souboru do slozek (tj. i fotek) je prezitek a ze existuje mnohem lepsi zpusob.
Zrovna vlastni slozky/trideni u fotek neni u WP problem.
dwbmb
smartstar
smartstar
Zařízení: Lumia 820, 930

Nokia lumia 620

Post by dwbmb »

A já mám třeba blokování hovorů. Ale jestli je to Samsung specifické, to zas nedokážu říct. Jelikož to mám na svém WP telefonu, čekal bych to i na jiných WP telefonech, ostatně není to žádná aplikace ze Samsung zone, ale položka v nastavení.
htcjirka
smartmaniak
smartmaniak

Nokia lumia 620

Post by htcjirka »

To je specifikum Samsungu,stejne jako ma Lumia svou polozku kontrola uloziste pro mazani cache a jine bonusy,ktere zase nema Samsung..
mceza

Nokia lumia 620

Post by mceza »

Jen je škoda, že tohle musí řešit výrobci - bonusy od výrobců mají být v podobě užitečných aplikací - např. HERE Mapy, CinemaGraph, hry, zajímvé aplikace apod. Je smutné, že problém s mazáním paměti musí řešit výrobce zařízení, nikoli tvůrce OS.
mberdych
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: iPhone 7/Blackberry Priv

Post by mberdych »

Rozhodne, to je problem. Others je objektivne velky problem a MS by s tim mel neco udelat v samotnem systemu. Lidi co tomu nerozumi proste nevi, ze Nokia neco ma a ostatni ne. Je to systemova zalezitost a ne bonusova aplikace.
htcjirka
smartmaniak
smartmaniak

Nokia lumia 620

Post by htcjirka »

V pripade Nokie je to k dnesnimu datu jedna bonusovych aplikaci vytvorena nokii navic,jelikoz je Microsoft neschopny mit takovou vec v zakladu.
Simon
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Zařízení: Nokia Lumia 900 Cyan + Nexus 7 II

Nokia lumia 620

Post by Simon »

Nebo trik jak "nenápadne" donutiť lidi vybrat si práve Nokii jako svúj WP telefon...
htcjirka
smartmaniak
smartmaniak

Nokia lumia 620

Post by htcjirka »

A prave o tom to je,to je prave dobre,ze se Nokia se o sve telefony narozdil od ostatnich stara,prave to je duvod proc si ji koupit,dostane clovek neco navic.Od HTC ci Samsungu nic nedostane,ty na WP uplne kaslou..Tesim se nyni na nove funkce - odemknuti dvojklikem(prenesene z MeeGo),pro Lumie s Amoledem trvale zobrazeni udalosti a hodin a jine dalsi bonusy.Diky Nokii jsou WP zajimavejsimi a pouzitelnejsimi.
Simon
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Zařízení: Nokia Lumia 900 Cyan + Nexus 7 II

Nokia lumia 620

Post by Simon »

Nemyslím že zrovna Nokii nejak na tom záleží, jen jim to prodáva, MS má také z toho neco...tak proč neco neudelat a máme z toho neco on i on :)
Pro MS bylo HTC, Samsung a jiné takové bokovky...Ani se nedivím že Samsung nebo HTC do toho moc nejdou...
htcjirka
smartmaniak
smartmaniak

Nokia lumia 620

Post by htcjirka »

Ano prodava jim to,takze jim logicky na tom musi zalezet.
Komu na tom nezalezi je Samsung a HTC.Jejich volba a problem.
rE88
mám jeden příspěvek
mám jeden příspěvek
Zařízení: Nokia 620; HTC One S

Nokia lumia 620

Post by rE88 »

Zdravím,
mám takový problém dostal jsem Nokii 620 jako služební telefon. Ale mám s ní neustále problémy:

1) Klávesnice - jak jsem pochopil neexistuje jiná než ta výchozí. Ta mi ale nevyhovuje, při natočení na šířku je stále mrňavá, pro napsání číslice musím neustále připínat, proto chci vědět: Není nějaká možnost změnit šířku klávesnice při otočení na bok? A jak mám zapnout psaní čísel tím že podržím nějaké z písmen?

2) Pokud napíšu dvě slova dohromady jak je můžu označit a rozdělit? Teď mi jde pouze označit obě a nelze se dostat doprostřed kvůli vložení mezery, takže musím jedno smazat dát mezeru a napsat znovu.

3) Pokud přeposílám email a chci z něj třeba jen umazat cenu výrobku, tak mi to klient nedovolí. Není to jen nadstavením? dá se když tak sehnat jiný poštovní klient?

4) Vyhledávací tlačítko. Dá se přepnout abych defaultně vyhledával přes google? Bing je naprosto k ničemu, ještě se mi nestalo že bych našel co jsem hledal.

5) Kvůli katastrofálně nízké kapacitě telefonu bych uvítal tlačítko zapnout vypnout Wifi na hlavním panelu a abych nemusel vždy chodit přes nadstavení > wifi > vypnout/zapnout.

6) Existuje jiný prohlížeč na net než IE(chrome, opera, firefox)?

7) Profily vyzvánění, běžný, jednání, doma. Kde si je můžu nadstavit?

předem díky za odpovědi
mimonaut
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Nokia Lumia 950XL

Nokia lumia 620

Post by mimonaut »

Na tvoje dotazy mám jedinou odpověď: hledej.
ne že bych ti nemohl na všechny ty otázky odpovědět, ale a) jsou položeny ve špatném fóru, tvoje otázka se týká WP, nikoliv pouze l620 a b), ani jsi očividně nezkusil hledat, nebo si přečíst třebas článek o klávesnicí ve WP, který na smartmanii je na hlavní straně a vyšel před pár dny.

jestli jsem moc tvrdý, omlouvám se, ale tyhle všechny otázky už tu byly zodpovězeny opravdu tisíckrát a než sepisovat takový dlouhý seznam dotazů, stačí pár sousloví do vyhledávácího pole vpravo nahoře.

EDIT: dobře, odpovím na něco konkrétně: profily nejsou, pouze momentálně aplikace quiethours, která je velmi jednoduše a z části nahrazuje. Opera, Firefox nejsou. Klávesnice změnit nejde. Lupa spouští bing a přenastavit nejde (zajímalo by mne, co jsi nenašel, mě hledá bing na WP naprosto srovnatelně s Googlem). Nastavení wifi si můžeš pomocí řady aplikací připnout na plochu - její stisknutí tě přenese rovnou do nastavení wifi (např. System tiles apod.)
Post Reply

Return to “Nokia Lumia 640/635/630/620/530 a 520”