Lumia 800 a SkyDrive

Diskuze věnovaná chytrým telefonům Lumia 720, 730, 800, 820 a 830
Post Reply
JerryOneida
nováček
nováček
Zařízení: Nokia Lumia 800

Lumia 800 a SkyDrive

Post by JerryOneida »

Dobrého dne přeji. Mám Lumii 800 a vyskytl se mi problém: Když stáhnu do SkyDrive do sekce dokumentů například knížku nebo tam odešlu něco naskenovaného ve formátu .pdf a pokouším se to ze SkyDrive otevřít, tak mě to překopne do IE a napíše mi to: Nelze otevřít. Nemáte oprávnění k přístupu k tomuto obsahu. Asi jsem někde něco neudělal dobře už v začátku... Knihu přes aplikaci Freda normálně otevřu a funguje. Přitom obrázky fungují normálně. Můžete mi někdo poradit, co s tím? Předem díky :-)
Simon
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Zařízení: Nokia Lumia 900 Cyan + Nexus 7 II

Lumia 800 a SkyDrive

Post by Simon »

Adobe Reader máš stiahnuté? :) mne jde pdf soubor otevřít i z obrazkama :)
Nebo to otevírej pres Office.
MikeyMCZ
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: Nokia Lumia 920

Lumia 800 a SkyDrive

Post by MikeyMCZ »

Myslim, ze neco podobneho mi pdf reader delal, kdyz pdf bylo moc velke. Ale nejsem si jisty, zda to bylo presne tohle. Zkus to pdf rozdelit na vice casti.
JerryOneida
nováček
nováček

Lumia 800 a SkyDrive

Post by JerryOneida »

V tom to určitě nebude. Jedná se o naskenovaný dokument převedený do .pdf o velikosti 1263 kB. I knížky jsou vlastně jen text, nezabírá to velice nic... Ten problém bude někde jinde... Ale díky za odpověď. :-)
JerryOneida
nováček
nováček

Lumia 800 a SkyDrive

Post by JerryOneida »

To: Simon
Adobe samozřejmě mám. Všechny soubory .pdf mi to normálně otevírá, jen ze SkyDrive ne. Hlásí, že nemám oprávnění.

EDITUJ si po sobe prispevky a nepis nove pod sebe. koumes
Jakub Karásek
redaktor
redaktor
Zařízení: LG V30, Nokia Lumia 950 XL

Lumia 800 a SkyDrive

Post by Jakub Karásek »

Jak se ten soubor jmenuje? Tusim, ze acrobat reader ma problemy s nazvy pdf, ve kterych jsou hacky a carky pripadne jine znaky. Zkus jej pojmenovat jednoduseji
JerryOneida
nováček
nováček

Lumia 800 a SkyDrive

Post by JerryOneida »

Díky za radu, ale ani v tom to není. Je to záležitost SkyDrive a oprávnění. V počítači mi ve SkyDrive otevře v pohodě všechno, ale v telefonu ne. Jinak já mám vše, co přes HandyScan naskenuju automaticky pojmenováno "Scan", takže bez diakritiky. Mám účet Windows Live. V PC mám sedmičky. Když provádím test kompatibility, tak mi to zahlásí: Režim kompatibility Windows: Žádná... Tak nevím...
MikeyMCZ
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: Nokia Lumia 920

Lumia 800 a SkyDrive

Post by MikeyMCZ »

A pouzivas aplikaci Skydrive? A v nastaveni -> Ucet je opravdu tvuj ucet (pod kterym jsi to nahral)? Neprihlasil ses omylem pod jinym uctem?
Muzes zkusit soubor nasdilet jako public a pak to zkusit stahnout, pripadne sem na chvilku hodit link, aby to zkusil nekdo s mobilem.
JerryOneida
nováček
nováček

Lumia 800 a SkyDrive

Post by JerryOneida »

Já nejsem moc zkušený a znalý uživatel. Lumie je můj první telefon s WP. Tušil jsem, že chyba bude v základním nastavení, protože když jsem si poprve instaloval Zune a SkyDrive, tak jsem to tam prostě odklikal a bylo vymalováno! Jasně že jsem si vytvořil účel Windows Live, ale někde jsem něco zapomněl nebo neudělal, jak jsem měl a nejelo mi to. Mám sedmičky Windows, jak jsem uvedl. Taky je moc neznám, doteď jsem měl jen řadu XP. Nicméně jsem se do toho pustil (i ve svých 54 letech) po selsku: Vlezl jsem do sekce Ovládací panely, tam se mi líbila složka Správce pověření, tu jsem si otevřel a nestačil jsem se divit. Bylo tam mraky jakýchsi účtů, jak jsem zkoušel už kdeco předtím, tak jsem to vyčistil a nechal jsem tam jen účet Windows Live a Google. Jenže jsem zvídavý člověk a rozklikl jsem si přihlašovací údaje a vtom mě to praštilo do očí! Heslo bylo jakési krátké... Tak jsem přehesloval oba účty tak,jak ta hesla opravdu mám, pak spustil SkyDrive a už to tam začalo skákat. No a pak jsem si ještě připnul obláček SkyDrive vpravo dole, abych viděl na proces aktualizace a bylo to. Jenže pořád se mi v dokumentech neobjevovaly ty moje nešťastné knížky, kvůli kterým jsem to celé dělal. Už jsem nevěděl, z které do které a šel si na balkon zapálit. Po návratu jsem jen tak ze zvyku už otevřel SkyDrive a i ty svoje knížky a ejhle! Už se tam pár objevilo!! No a pak už stačil pohled na ubíhající zelené čárečky pod obláčkem SkyDrive vpravo dole a věděl jsem, že se něco děje. Přidržel jsem na tom kurzor a zjistil jsem, že se mi ty knížky teprve nahrávají, ono nahrát 3.5GB textu taky chvíli trvá... Takže problém vyřešen,přišel jsem na to sám a bez držení!!! Zkušení osmnáctiletí matadoři se mi asi budou trochu posmívat "Dědku co tu děláš, máš okopávat záhonky, už je jaro!" Ale to je právě to... Já nesnáším polní práce :-)
Flynn
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: HTC Radar WP 7.8 - Dynamics 2.0, myPhone Next

Lumia 800 a SkyDrive

Post by Flynn »

OT: Hej, mladíče, až ti bude tolik, kolik je mně, tak teprve potom něco říkej :lol:
JerryOneida
nováček
nováček

Lumia 800 a SkyDrive

Post by JerryOneida »

No, nevím, kolik je tobě, i když si píšeš, že jsi na zaslouženém odpočinku..., ale souhlasíš, že nás věkově kmetů (skoro...) mezi fandy IT zas tak moc nebude... Fakt je ten, že ta záležitost se SkyDrive byla poslední, co mi chybělo ke spokojenosti. Lumii jsem si vybral kvůli doživotní bezplatné navigaci, taky proto, že má WP a stáhnul jsem si přesně ty aplikace, které mi vyhovují, všechny jsou plně funkční a jsem s nimi spokojen. Taky mi vyhovuje velikost telefonu, protože ještě dokážu psát sms držíce ho v jedné ruce. Nechci z toho tady dělat recenzi na Lumii, ale musím říct, že poměr cena/výkon vychází velmi slušně a vůbec mi nevadí, že jsem koupil šedivku z Polska. Jediná věc, kterou postrádám oproti LG KM900 Arena, který jsem měl předtím je, že Lumie nemá stabilizaci videa a Dolby Mobile. Tahle záležitost se SkyDrive je v podstatě první a poslední problém, který jsem měl a budu kdy řešit a byla to moje chyba. Určitě nebudu zkoušet Unlock a cpát tam věci, které mi nenabídne MarketPlace. Takže u mě dobrý :grin:
Post Reply

Return to “Nokia Lumia 720/730/800/820 a 830”