Hudební soubory ve složkách

Všeobecná diskuze o systému Windows Phone 8.1 (vlastnosti, jádro, buildy...)
Post Reply
rostigue
nováček
nováček
Zařízení: Lumia 610

Post by rostigue »

Lidičky poraďte mi prosím elegantní způsob jak mít hudbu rozsložkovanou.

Zkoušel jsem v zune měnit album, ale mám v tom nějakéj zmatek. :tlem:

A taky, pokud mám pár stovek hudebních souborů, to musím dělat u každého zvlášť ?

Jednoduchý příklad: Složka >Vánoční melodie< a v ní dvě podložky >>Lucie Bílá<< a >>Karel Gott<<

Děkuji moc moc za radu. Věřím, že ten kdo denně poslouchá hudbu z mobilku tak to má vychytaný. Kdežto já to udělám jednou a zas na to rok nesáhnu.

Děkuji
Stevik
smartguru
smartguru
Zařízení: Xiaomi Mi A1, L950XL, M5Card

Post by Stevik »

Prostuduj toto:
http://cs.wikipedia.org/wiki/ID3_tag" onclick="window.open(this.href);return false;
To je jedine reseni.
Deaktivovaný účet (01.2013)

Re: Hudební soubory ve složkách

Post by Deaktivovaný účet (01.2013) »

Pokud to zadny prehravac ve Vami pouzivanem OS neumi a je to pro Vas klicova funkce, staci prejit na jiny system, treba Android, Blackberry, Windows Mobile, tam prace s pisnickami ve slozkach je mozna.
rostigue
nováček
nováček

Post by rostigue »

Ano o tom vím, měl jsem na mysli něco praktičtějšího.

Takže pokud budu mít totožná název v kolonce album u každé skladby, tak se to bude tvářit jako v jedné složce ?
Stevik wrote:Prostuduj toto:
http://cs.wikipedia.org/wiki/ID3_tag" onclick="window.open(this.href);return false;
To je jedine reseni.
rostigue
nováček
nováček

Post by rostigue »

Mocka děkuji za snahu, ale asi si nerozumíme ... Jsme přeci v diskusi windows phone.

Pokud bych chtěl měnit OS tak se tu nepídím po řešní na windows phone na Lumii 610 :grin:

pavelbures wrote:Pokud to zadny prehravac ve Vami pouzivanem OS neumi a je to pro Vas klicova funkce, staci prejit na jiny system, treba Android, Blackberry, Windows Mobile, tam prace s pisnickami ve slozkach je mozna.
Flynn
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: HTC Radar WP 7.8 - Dynamics 2.0, myPhone Next

Post by Flynn »

Jediným řešením je mít v pořádku id3 tagy. Jinak to opravdu nejde. Dokud se s nimi nenaučíš pracovat, budeš nespokojený.
mceza

Post by mceza »

Když jsem si koupil první moderní mp3 přehrávač (úžasný iRiver clix v roce 2006), tak jsem také nadával, že má krásně do složek roztřízená hudba je bez ID3 tagů v přehrávači nepoužitelná. Ale po tom, co jsem si to dal do pořádku, tak už bych to nikdy neměnil.

ID3 tagy jsou úspěšným způsobem jak uživatele nezatěžovat souborovou strukturou. Tobě totiž přece jde o ty písničky a ne o to, kde a jak jsou ty písničky uložené. Navíc díky tomu máš možnost vyhledávat a řadit podle názvu, alba, data, žánru, interpreta a spousty dalších parametrů.

Snadno se hudba spravuje a snadno se vytváří playlisty.

S ID3 tagy můžeš jen získat.

mceza wrote:
ID3 tagy jsou úspěšným způsobem jak uživatele nezatěžovat souborovou strukturou.
Souborova struktura je uspesnym zpusobem jak nezatezovat uzivatele ID3 tagy. Takze tak. Pokud neco ma v nazvu slovo "chytre", imho by melo dat uzivateli na vyber zvolit si, co mu vice vyhovuje a ne ho tlacit do mantinelu. Uzivatelu s hudbou ve slozkach je vyznamne mnozstvi.
Jakub Karásek
redaktor
redaktor
Zařízení: LG V30, Nokia Lumia 950 XL

Post by Jakub Karásek »

Už jsem to psal v jiném vlákně a napíšu to i sem:
Kdo nemá vyplněné ID tagy, nemá právo poslouchat hudbu!
Mám asi 80gb hudby, roztříděné nejen do složek, ale i pečlivě vyplněné ID tagy včetně obrázků alb. Díky tomu mám jak v knihovně v Zune, tak v iTunes pořádek, stejně tak i v mé staré Nokii a přehrávači mp3 Sandisk Sansa. Složková struktura je mrtvá záležitost a jestli mě vždycky něco dokáže vytočit, tak když přijdu k někomu na PC a vidím, jak má jednu složku s hudbou na ploše, druhou v dokumentech, třetí jen tak na C: a všechny písničky se jmenují track_01, track_02 atd.
Člověk, kterej si neumí udělat pořádek v tomto musí být bordelář i v běžným životě.

Na vyplnění tagů doporučuji http://www.mp3tag.de/en/" onclick="window.open(this.href);return false;
Jde to rychle, udělá tagy i z názvů souborů, u mnohých alb dokáže vyplnit vše automaticky (pokud jsou v databázi alb nebo na amazon.com)...
mimonaut
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Nokia Lumia 950XL

Post by mimonaut »

Že nemá právo poslouchat hudbu je asi trošku přehnaný, ale jinak souhlasím, bez ID3 by to byl absolutní vopruz. Mám taky hodně rozsáhlou sbírku (přes 100GB) a nedovedu si představit, jak bych s tímhle kvantem mohl existovat bez možnosti katalogizace podle tagu. Navíc v dnešní době každý pořádný přehrávač na kompu umí tagy dohledat a automaticky doplnit podle názvů skladeb či alba na netu, takže je to i víceméně bez práce si v té muzice udělat aspoň trochu pořádek..
nicméně je to každého věc, jestli chce před pouštěním hudby lovit tu správnou ve spleti adresářové struktury, nebo rovnou poslouchat :-)
steelspace
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: L920, L930, L950 XL, iPhone 7 Plus

Post by steelspace »

pavelbures wrote:
mceza wrote:
ID3 tagy jsou úspěšným způsobem jak uživatele nezatěžovat souborovou strukturou.
Souborova struktura je uspesnym zpusobem jak nezatezovat uzivatele ID3 tagy. Takze tak. Pokud neco ma v nazvu slovo "chytre", imho by melo dat uzivateli na vyber zvolit si, co mu vice vyhovuje a ne ho tlacit do mantinelu. Uzivatelu s hudbou ve slozkach je vyznamne mnozstvi.
ID3 tagy jsou cesta, jak uživatele nezatěžovat adresářovou strukturou. Tento trend je patrný všude. Soubory i na PC se třídí a hledají podle metadat a nikoliv podle fyzického uložení.
Adresář je pevná věc a od toho se ustupuje. Jak by ta struktura měla vypadat?
Artist / Album / Song nebo Year / Genre / Artist? Nebo jinak?

Tisic lidi, tisic chuti. Kazdy si muze soubory roztridit podle sveho a klidne je kombinovat s filtrovanim podle ID3 tagu. Znemoznit uplne razeni do slozek je blbost a zbytecne omezeni. Kdyz nekomu vyhovuje mit hudbu ve slozkach, proc ho nasilim tlacit k jinemu reseni? Jak by se naopak vam libilo nemoznost trideni dle ID3 tagu a nutnost pouzivat adresarovou strukturu?
Baset
nováček
nováček
Zařízení: Asus Padfone 2 , Galaxy S , Galaxy Note

Post by Baset »

Souhlas s výše popsaným pohledem ...

já osobně do tagů nikdy nezabrousil tak abych o tomto témetu věděl vše ale vím co to je k čemu to slouží a i to umím používat ... ale pořád je to pro mě "to" co dáva člověku jinou možnost spravovat a používat hudbu dalším způsobem ale osobně jsem typ uživatele hudby kdy mi ve většině případů vyhovuje práces adresáři a lidi co mi budou diktovat právo na poslech hudby jenom tím jak se k tomu poslechu dostanu jsou pro mě alibisti ...

A prosím o opravu pokud je to jinak ... ale pokud mám vyplněné tagy a mám spoustu alb po složkách které ale jsou rozházené po celém disku pak přehrávač jež dělí vše právě dle tagů ukáže vše krásně pohromadě tak jak jednotlivá alba k sobě patří dle autora apod ... ale na disku budu mít stále nepořádek s tím že každá složka může být kdekoliv (plocha, dokumenty, c:)

Ano či Ne ???
mimonaut
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Nokia Lumia 950XL

Post by mimonaut »

GreenArrow wrote:Podle mě je při 100GB hudby přehlednější složky než tagy.
Tak samozřejmě že nemám těch 100GB nasypanejch v jedný složce, ale v podsložkách dle autora a alba. Ale na vyhledávání by to bylo značně nepraktické.. takhle si v programu můžu řadit podle žánru, roku, více od stejného interpreta, alba atd. Umí to navíc i kompilace... kdybych to měl hledat v nějakym stromu, tak bych se z toho zvencnul
iljusin66
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: Lumia 950 -> Samsung S7

Post by iljusin66 »

Baset wrote:A prosím o opravu pokud je to jinak ... ale pokud mám vyplněné tagy a mám spoustu alb po složkách které ale jsou rozházené po celém disku pak přehrávač jež dělí vše právě dle tagů ukáže vše krásně pohromadě tak jak jednotlivá alba k sobě patří dle autora apod ... ale na disku budu mít stále nepořádek s tím že každá složka může být kdekoliv (plocha, dokumenty, c:)

Ano či Ne ???
Ano. Id3 tag tak říká - toto je album XY, umělec Ten a Ten, žánr Takový a makový, ... Je úplně jedno kde jsou jednotlivé soubory (byť z jednoho alba) fyzicky rozházené.

Obvykle to funguje tak, že máš přehrávač kterému řekneš kam se má dívat a kde má hledat soubory. On si ta místa naskenuje, ze souborů vytáhne tagy a pak už podle nich třídí. Se samotnými soubory přehrávač nic nedělá. Nikam je sám nestěhuje, nic v nich sám nepřepisuje.

Takhle krásně to ovšem bohužel funguje jen teoreticky. Špendlíčkem abys pohledal dva přehrávače které ty ID3 tagy zpracují totožně. Zatímco v jednom přehrávači ti to bude fungovat, tak v jiném se ti třeba u některých nezobrazí obaly alb. Hodně problematická bývají třeba alba s více umělci (typicky soundtracky).
Baset
nováček
nováček
Zařízení: Asus Padfone 2 , Galaxy S , Galaxy Note

Post by Baset »

Diky za ujasneni a potvrzení... Proto si pořád myslím... Lépe řečeno pro mou práci s hudbou a způsob jakým se dostávám k poslechu hudby je vyhovující stále adresářová struktura s vyplněnými id3tagy :P
Stimpi
nováček
nováček
Zařízení: Lumia 920, Nexus 7

Post by Stimpi »

Jasne id3 Tag ok, pořádek v souborech taky, nicméně i já postrádám možnost řazení dle adresářové struktury, resp. Názvu souboru... Byť dle kolegy nemam právo na poslech... Viz jine vlákno. I onen zmiňovaný Sandisk Sansa nebo Win Mobile to umějí, přijde mi to jako velmi krátkozraké. A jak jsem poznamenal i jinde nemusí jít zrovna o poslouchání muziky, může jít i o poznámky, pracovní nahrávky a spoustu dalších veci. Snad se časem nějaký sw objevi. 8-)
Jakub Karásek
redaktor
redaktor
Zařízení: LG V30, Nokia Lumia 950 XL

Post by Jakub Karásek »

Jelikoz Te windows phone do adresarove struktury nepusti, tak moc nepocitam s tim, ze to nekdy pujde. Btw Sandisk Sansa to taky neumi, alespon e260, ma klasickou knihovnu tridenou dle tagu
Stimpi
nováček
nováček
Zařízení: Lumia 920, Nexus 7

Post by Stimpi »

...omlouvam se, mam na mysli m260 ... Co se týče struktury pak pustí, mp3 se do wp pokud se nemýlím nahrávají pomoci průzkumníka, těžko říci jestli strukturu zachovává, muže jít o nějaký interface, ale podle toho co tam je vidět tak ano kolego...

PS: bavíme se o wp8, pro upřesnění
Post Reply

Return to “Windows Phone 8.x”