iPad, iPhone atd... v čem se liší od Androidích zařízení

Vše, co se točí okolo tabletu iPad a telefonech Apple iPhone 6, 5/5s, 4, 3GS, 3G…
Odpovědět
DrobasMirek
nováček
nováček
Příspěvky: 25
Registrován: pon dub 04, 2011 8:57
Zařízení: Sony Xperia X1

iPad, iPhone atd... v čem se liší od Androidích zařízení

Příspěvek od DrobasMirek »

Přátelé, spolubojovníci.. hledám na netu hledám, ale nenacházím ucelenou odpověď, kterou bych mohl prezentovat otci, který by si přál iPad mini..

Můžete mi prosím poslat odkaz nebo shrnout hlavně nevýhody iOS, potažmo iPadu oproti běžným androidím zařízením? moje znalosti jsou pouze kusé, začnu tedy 3 otázkami, docela zásadními

1. USB mass storage - lze bez použití iTunes nahrát do zařízení třeba hudbu, filmy, soubory jen tak jako na flešku a pak je bez problémů přehrát..?

2. iTunes je vlastně co? jen program, přes který se do zařízení instaluje, kopíruje? mám ho instalovaný třeba v počítači nebo jde všechno přes net?

3. registrace zařízení - v čem spočívá a k čemu slouží?
Kasp1k
můj třetí příspěvek
můj třetí příspěvek
Příspěvky: 3
Registrován: stř pro 14, 2011 19:31
Zařízení: Apple iPhone 5S

iPad, iPhone atd... v čem se liší od Androidích zařízení

Příspěvek od Kasp1k »

1) Nelze, bez pomoci iTunes lze z iPhonu (takže asi i iPadu) pouze kopírovat/mazat fotografie

2) iTunes je multimediální nástroj pro správu vaší hudební, filmové a jiné knihovny, nahrazující i přehrávač, a současně nástroj pro kompletní správu vašeho Apple zařízení. Zálohování, aktualizace, procházení AppStore (pokud nechcete z iPadu), nákup hudby, filmů, knih,..) správa obsahu telefonu a jeho údržba. Troufám si říct, že Android zařízení takto "spravovat" a udržovat v pořádku nedokážete.

3) Registrace zařízení je pouze jeho aktivace u Applu po první zapnutí, spočívá jen a pouze v prvním zapnutí zařízení, přihlášení k vašemu Apple ID (pro AppStore nutnost) a jeho aktivace.

Bodem 3 si nejsem jistý, ale mám vzato, že je to takto, nic jiného jsem s iPhonem nedělal.
DrobasMirek
nováček
nováček
Příspěvky: 25
Registrován: pon dub 04, 2011 8:57
Zařízení: Sony Xperia X1

iPad, iPhone atd... v čem se liší od Androidích zařízení

Příspěvek od DrobasMirek »

k bodu 2 ještě - iTunes je teda nějaký moje "internetový úložiště" cloud?
uni
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 1327
Registrován: čtv říj 16, 2008 9:56
Zařízení: Samsung Galaxy S8+ DS, Apple iPad Air Wi-Fi

iPad, iPhone atd... v čem se liší od Androidích zařízení

Příspěvek od uni »

2. iTunes je Applí distribuční kanál multimediálního obsahu, hudba, filmy. iTunes aplikace je pak klient pro přístup k tomuto kanálu, tedy stahování, zakupování. iTunes aplikace v PC/Macu je to samé + synchronizační SW pro správu iVěcí + přehrávač daných médií v PC/Macu.

3. O žádné registraci zařízení nevím, nikde jsem nedělal. Pokud pak chceš přistupovat do iTunes a Appstore (aplikace, knihy, atd.), musíš mít účet u Apple, tak jako je tomu kdekoli jinde, tedy např. u Android systému pro přístup do Play.

Ale naťukl bych dvě témata. Apple distribuuje v ČR na rozdíl od Google i hudbu, filmy apod., tedy je to plně funkční "klik a mám". Na druhou stranu bych zvážil, zda je pro "staré oči" iPad vhodný, je to přeci jen zmenšenina velkého iPadu, včetně fontů, ovládacích prvků, atd. Zde bych spíše upozornil např. na Android tablety s 1024x600 rozlišením (Samsung Galaxy Tab 2 7.0"), který může může mít pro daného člověka značně přívětivější zobrazení, ne "blechy".

K bodu 2., Apple pak poskytuje 5GB prostoru v iCloud, kam se ukládají nastavené typy dat, zálohy, atd. Přihlašuje se tam shodnou registrací jako do iTunes, resp. je to integrované do systému. Pro "standalone" zařízení ne až tak užitečná věc, když není co synchronizovat. Na druhou stranu je to schopno fungovat jako obdoba zálohy do PC, tedy iVěc umí být zálohovaná nezávisle na nutnosti připojení k nějakému PC.
Odpovědět

Zpět na „Zařízení (iPad/iPhone)“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 6 hostů