Výměna skla Nokia Lumia 800

Diskuze věnovaná chytrým telefonům Lumia 720, 730, 800, 820 a 830
spellshaper
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Zařízení: Lumia 930, Surface Pro 3

Post by spellshaper »

Tak jsem se nedávno smál, když někdo rozbil GG a dnes jsem na tom stejně :-(

Myslel jsem si, že mám štěstí. Prasklo jen sklíčko a display jinak normálně funguje včetně dotykové vrstvy. Bohužel v servisu mi napsali, že nelze sklíčko vyměnit samostatně a musí se celý display (cca 4.000 Kč).

Protože se tu pohybovalo pár lidí se zkušenostmi ze servisu a prodeje telefonů, chtěl bych se zeptat, jestli je to pravda a není možné vyměnit sklíčko za pár korun, místo displaye za tisíce.
Má s tím někdo zkušenosti?

Díky
milennium
smartstar
smartstar
Zařízení: NEXUS 6 / 64GB

Post by milennium »

Je to pravda, protože Lumie 800 má Amoled displej a tam je to prostě jako celek...
htcjirka
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Samsung Galaxy Note9, Samsung Galaxy Note8

Post by htcjirka »

Musi se to opravdu vymenit jen jako celek,samotne sklicko u Lumie 800(i me N9) nelze.
Jiří Hrma
šéfredaktor
šéfredaktor
Zařízení: ---

Post by Jiří Hrma »

Jen doplním video návod, jak displej u L800 vyměnit…
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=xCU2PWiq0Kc[/youtube]
htcjirka
smartmaniak
smartmaniak

Post by htcjirka »

Jen doplnim nejen na postranni vyckvak pouzijte neco jineho,mnohem mekciho,jinak si hrany otlacite a odrete.
spellshaper
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel

Post by spellshaper »

Díky za odpovědi a návod, ta cena 4000 Kč tedy asi sedí?

V tom případě ho spíše prodám. Kdyby měl někdo zájem, tak kromě rozbitého skla je plně funkční.
htcjirka
smartmaniak
smartmaniak

Post by htcjirka »

Ja nakupuji displeje na Lumii za cca za 3300-3400, takze ta cena v ofiko servise s praci vicemene souhlasi.
spellshaper
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel

Post by spellshaper »

Tak to mě netěší, ale díky Jirko.
Pjotrson
nováček
nováček
Zařízení: Nokia Lumia 800

Post by Pjotrson »

hledej na ebayi, daji se sehnat i s dopravou okolo 130 dolaru a poslou ti k tomu v cene i kit s naradim na vymenu, vcetne plastoveho naradi na vycvaknuti displeje presne jak bylo zminovano, aby se neodrel. Jak se ti povedlo ho prasknout?
spellshaper
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel

Post by spellshaper »

Nebylo to nic neobvyklého, telefon spadl z náprsní kapsy na kachličky. :cry:
Pjotrson
nováček
nováček

Post by Pjotrson »

koukam podobna vec jako u me, evidentne tyhle narazy displej ve vetsine pripadu neprezije nikdy, mel jsi to v tom silikonovym pouzdre nebo ne? zajimalo by me jeste, jestli by to na to pripadne melo nejaky kladny vliv. evidentne staci pomerne mala vyska a pad na tvrdou podlozku a konec.
spellshaper
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel

Post by spellshaper »

Neměl jsem na tom nic, ale už folie by to myslím zachránila. U toho pouzdra netuším, ale jelikož s ním je display jakoby zapuštěný, tak by to zřejmě pomohlo také.
mceza

Post by mceza »

Budu se opakovat, ale je to sklo a ať může být nepoškrabatelné jak chce, je křehké. Takže pád na tvrdou zem nese velké riziko, že křupne...
wladik
nováček
nováček
Zařízení: NOKIA Lumia 925

Post by wladik »

Mě cca před týdnem taky 800vka spadla na zem, cca z půl metru na podlahu v autobusu na zem a sklo je KO:
Image

A to jsem ji dokonce měl tom pouzdře co bylo přibalené k telefonu.. Bohužel pouzdro to úplně nezachrání..

Jinak když jsem hledal jak rozbitý displej řešit, tak jsem došel k těmhle možnostem: Také jsem si všiml, že je tam jedna nabídka přímo jen na digitizér za necelých $20, ale ta jeho výměna nebude asi úplně jednoduchá http://www.ebay.com/itm/New-digitizer-O ... 774wt_1163

No.. zatím lumii používám s tím rozbitým dislejem, a asi si ty necelé 4 tisíce schovám na nový telefon už s WP8 :-)
htcjirka
smartmaniak
smartmaniak

Post by htcjirka »

Bacha u MNshop je zobrazen displej bez toho vlepeneho bileho ramecku se zacvaky pro unibody,pokud fotografie odpovida skutecnosti, pak je to u MNshop predrazene.
Pjotrson
nováček
nováček

Post by Pjotrson »

ebaye bych se zas tak nebal, ackoliv to rikam ted, protoze jsem si tam displej objednal :D ale jde o to, ze je tam pomerne rozsahla komunita prodejcu, staci tedy si ho trochu proklepnout, zeptat se na par otazek a procist si komenty z prodeje stejne jako u nas na Aukru. Pokud ma nekdo okolo 2 tisic prodeju a feedback okolo 98% a vice neni se ceho bat. Kupijici na produkty, pokud jsou nekvalitni velmi casto upozornuji, takze si to chce jen vysledovat rozumneho kupujiciho. Volim to jako rozumnou variantu, z toho duvodu, ze se mi rozhodne nechce davat v servise za vymenu 4 tisice a pokud budu mit displej k dipozici vymenim si ho sam. Na nekvalitni nebo padelany displej bych veril, ze muzes narazit v klidu i v ceskem servise. Neni mireno proti nikomu, jen mam s temi ceskymi bohuzel spatne zkusenosti.

EDIT: a presne jak rika htcjirka, k dostani jsou verze s a bez toho bileho ramecku. Timto mu samozrejme take dekuji za rady, ktere mi dal pri vyberu. Je lepsi si pred samotnou koupi jeste napsat s prodejcem nejaky ten email, ne vzdy totiz to co prodavaji odpovida obrazkum a co jsem tak koukal, i kdyz nabizi podle obrazku verzi s rameckem, casto tomu tak neni.
haro
nováček
nováček
Zařízení: lumia 800

Post by haro »

Zdravim te , probehla vymena bez problemu ? resim uplne stejny problem, dekuji za odpoved.
wladik
nováček
nováček

Post by wladik »

Já si na své Lumii měnil displej cca před měsícem, a úplně v pohodě, zabralo to cca 20 minut včetně sledování video návodu :-)

Kupoval jsem si ho na eBay http://www.ebay.com/itm/110983079055?ss ... 1439.l2649 displej jako originální a cena myslím rozumná. Jen si dej pozor a vybírej ten, který má i rámeček (Chassis Assembly).

Kdyžtak tady je video jak na výměnu proximity senzoru (displej prodávaj bez něj a je třeba ho prohodit z původního):
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=Bu7HmpHxCFM[/youtube]
A tady na samotný displej:
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=xCU2PWiq0Kc[/youtube]
haro
nováček
nováček
Zařízení: lumia 800

Post by haro »

Kupoval jsi primo ten na ktery jsi daval odkaz ?
Tady jsem nasel tenhle http://www.ebay.com/itm/AMOLED-LCD-Disp ... 56a81e6e_0" onclick="window.open(this.href);return false;

neni nahodou uz i s tim proximity senzorem ? prijde mi to ze ano, jinak ja ted sundal stary display podle navodu ktery jsi poslal, celkem vpohode.
Ted jestli si mam objednat ten , link vyse , nebo ten tvuj a menit i ten proximity senzor.
Je nutne ho pokazde menit?
Popripade mas foto z vymeny?
Dekuji.
wladik
nováček
nováček

Post by wladik »

Objednával jsem přímo z tohodle linku 2x, jednou přišel úplně v pohodě, podruhé, cca o týden později, trošku vypadával displej z toho rámečku, ale pár kapek vteřiňáku a v pohodě. Taky mě překvapilo, že ač to bylo od stejného prodejce, pokaždé to bylo poslané úplně jinou poštou (jednou to šlo přes Švédsko, podruhé přes Švýcarsko). Takže i když to je stejný prodejce, tak to nutně neznamená, že přijde totéž.

Jojo, ten link co posíláš má i ten proximity, jen bych asi napsal prodejci jestli je opravdu včetně toho rámečku (a taky prodejce nemá úplně vysoké hodnocení, ale to moc asi řeším jen já :) )

Je fakt, že s připraveným proximity je to pohodlnější, ale zase vyměnit proximity byla chvilička, ani ho nebylo třeba nijak lepit.

A výměnu jsem fotit nestihl, byl jsem tak nadšenej, když balíček dorazil, že jsem hned měnil ;-)
Post Reply

Return to “Nokia Lumia 720/730/800/820 a 830”