Sync SW

Diskuze o Windows Phone a Windows 10 Mobile aplikacích. Máte tip na zajímavý program? Šup sem s ním!
voogac
nováček
nováček
Zařízení: nokia lumia 710

Sync SW

Post by voogac »

Zdravím, měl bych dotaz, zda-li nevíte o nějakém neoficiálním SW, který umí synchronizovat WP7 s Outlookem přes USB resp. BT?? Něco jako je PhoneExplorer pro SE telefony a telefony s Androidem.. díky

edit: nebo aspoň někdo nějaký echo, že se to plánuje, že je to ve vývoji??
Hondaq
nováček
nováček
Zařízení: Nokia Lumia 800

Sync SW

Post by Hondaq »

já si myslím že nic není ani nebude. Je to podle mě zbytečné když existuje oficiální connector mezi Outlookem a Windows Live. Považuju to za podstatně pohodlnější řešení než telefon pořád připojivat k PC kabelem ;)
jk001
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: HTC Mozart , Omnia 7

Sync SW

Post by jk001 »

trend je všetko online a cloud nič s tým nespravíš
voogac
nováček
nováček

Sync SW

Post by voogac »

ono to není pro mě, já mám sync taky online..

každopádně ok, SW padá.. může mi někdo polopatě vysvětlit, jak zprovoznit tu synchronizaci Outlookem online přes Windows Live a telefonem??? Nainstaloval jsem do outlooku ten connector, vytvořil/připojil účet na který jsem registrován u Windows Live (vadí, že se přihlašuju emailem od googlu???).. ale nevím teď co dál.. díky za info..
Hondaq
nováček
nováček

Sync SW

Post by Hondaq »

no popravdě jsem to použil jednou když jsem potřeboval dostat kontakty z outlooku do windows live. Pak jsem to odpojil a outlook už na nic nepotřebuju :) ale pokud si dobře vzpomínám tak to stačilo nainstalovat vyplnit přihlašovací údaje do WL a za chvíli došlo k synchronizaci.
jk001
častý přispěvatel
častý přispěvatel

Sync SW

Post by jk001 »

či vadí google neskúšal asi áno som ja mám liveid na hotmaily ja synchronizujem dva telefóny z jedného outlooku firemný aj súkromný mozart a omniu
v outlooku má každý svoj účet na Hotmaily a každý svoj kalendár funguje to tak vytvoríš účet outlooku -konektore v telefóne si otvoríš ten istý účet -email a synchronizuješ všetky údaje pre jednotlivý účet sa ti prenesú do tel trvá len chvíľku
ináč WP vie synchronizovať kontakty kalendár aj priamo z gmailom tam je úplne jednoduché nastvíš a všetko sa ti zosynchronizuje automaticky
Flynn
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: HTC Radar WP 7.8 - Dynamics 2.0, myPhone Next

Sync SW

Post by Flynn »

Ono je v první řadě potřeba mít na jedné straně (Outlook, GMail resp. Hotmail) v pořádku kontakty. Nejprve se tedy přeexportují do adresáře kontaktů tvého účtu. Já jsem to dělal tak, že jsem si kontakty v GMailu (Hotmail nepoužívám) dal do pořádku, tzn. všechny údaje jsem opravil tak a přidal fotografie ke kontaktům, aby byly veškeré kontakty podle jednoho vzoru (Jméno, Příjmení, tel. čísla, adresy, narozeniny atd.). Pak se to již jednoduše sesynchronizuje s telefonem (zde s Google účtem). Podobně to funguje i u Hotmailu. Výhodou je to, že vše se synchronizuje, jakmile na jedné straně (telefon nebo účet) vznikne v seznamu kontaktů změna. Tím jsou neustále oba seznamy identické.
Nevím, zda jsem odpověděl na tvůj dotaz, ale takto jsem to pochopil.
voogac
nováček
nováček

Sync SW

Post by voogac »

no kluci, to mi nepomohlo, zkusím to trochu přiblížit..

mám klasicky firemní účet na Outlooku připojenej přes Microsoft Exchange (to v telefonu použít nejde - WP7.5 to nepodporuje - paradox, ale je to tak) a když jsem nainstaloval ten connector a přihlásil se na něj (na účet na Win Live se přihlušuju emailovou adresou gmail - stejně tak to mám nastavené i v telefonu - u účtu windows live mám [email protected]), tak jediné co se stalo je, že se vytvořil v účtech nový účet připojenej přes MAPI - hází to chyby - nekomunikuje to - když kliknu na ten účet, kterej se přidal vyhodí mi outlook hlášku, že to není ost soubor (přitom je).. a dál nevím co mám dělat

je možné, že to ve firmě je tak zabezpečené, že ten exchange to prostě nepustí pryč??

cíl: obousměrná synchronizace telefonu s outlookem - hlavně kalendář - ocením případně jiné metody..
Hondaq
nováček
nováček

Sync SW

Post by Hondaq »

v tom případě bych si nechal telefon připojit přímo na firemní exchange server. Nastavení - email+účty - přidat účet - Outlook
voogac
nováček
nováček

Sync SW

Post by voogac »

četl si teď ten můj příspěvek???

mám klasicky firemní účet na Outlooku připojenej přes Microsoft Exchange (to v telefonu použít nejde - WP7.5 to nepodporuje - paradox, ale je to tak)

důvod - hází to chyby zásad zabezpečení, mám přímo od vrchních ajťáků šéfů našich ajťáků informaci, že to nepujde..
jk001
častý přispěvatel
častý přispěvatel

Sync SW

Post by jk001 »

http://office.microsoft.com/sk-sk/outlo ... 22518.aspx" onclick="window.open(this.href);return false;
funguje to len z kontami na hotmailu
čiže vytvoriť nový účet na Hotmaily a ten synchronizovať
pozri aj sem
http://mobilitydojo.net/2010/03/20/wind ... ctivesync/" onclick="window.open(this.href);return false;
Hondaq
nováček
nováček

Sync SW

Post by Hondaq »

voogac: samozřejmě že jsem četl tvůj příspěvek. Mě do telefonu práce nesmí ani za nic takže tohle jsem osobně neřešil, ale stejnou radu jsem dal jendomu známému který je takto na svůj firemní exchange připojen. Takže všechny schůzky ze serveru má v kalendáři a maily v telefonu. Říkal že že tohle poradil jejich ITkům nastavili mu to a od tý doby to jede. Podrobnosti ale nevím.
//EDIT: a jak si vlastně přišel na to že WP 7.5 nepodporují exchange server? nebo jsem tě špatně pochopil?
MiloshCZ
přispěvatel
přispěvatel
Zařízení: Lumia 800

Sync SW

Post by MiloshCZ »

Na exchange server mobil samozřejmě připojit jde. Mám to tak. Mrkni na tenhle návod: http://blog.brightpointuk.co.uk/setting ... ws-phone-7" onclick="window.open(this.href);return false;

Problém jsou nedůvěryhodné certifikáty, ale i to je možné vyřešit jejich instalací. Pak je potřeba nainstalovat i root certifikát certifikační autority, jinak sice bude fungovat připojení, ale nepůjdou stahovat přílohy.
voogac
nováček
nováček

Sync SW

Post by voogac »

hondaq: připojit exchange v telefonu byla moje první volba, on se připojí, všechno v pohodě, jenže když má stáhnout data, tak se objeví varování něco v tom smyslu, že nesouhlasí zásady zabezpečení nebo něco v tom smyslu a samozřejmě se nic nestáhne.. to je ten problém, a nevěděli jsme, jestli je to problém WP7.5 nebo nějakého nastavení toho exchange serveru, tak jsme napsali hlavním IT odborníkům do cizí země (jsme nadnárodní spol) a odeslali odpověď “it can sound strange but MICROSOFT Windows mobile 7.5 doesn’t work with the policy ActiveSync of MICROSOFT”.. takže tohle pro nás padá..

miloshcz: s telefonem nemůžu nic dělat, je služební..
MiloshCZ
přispěvatel
přispěvatel

Sync SW

Post by MiloshCZ »

To není žádný zásah do telefonu. Podle toho článku si vyexportuješ certifikát exchange serveru a ten nahraješ do mobilu. Jde o to, že musíš mobilu říct "ano tenhle server je důvěryhodný, já mu věřím". Až budeš mobil vracet, tak ho vyresetuješ do továrního nastavení a nic v něm nezůstane.
voogac
nováček
nováček

Sync SW

Post by voogac »

ono to ale nehází chybu certifikátu viz. http://blog.brightpointuk.co.uk/locatin ... dows-phone" onclick="window.open(this.href);return false;

ale hází to chybu 0x85010013 - ověření zásad zabezpečení selhalo.. http://support.microsoft.com/kb/2464593" onclick="window.open(this.href);return false;

důvod: An Exchange ActiveSync mailbox policy has been implemented with parameters the WP7 device cannot completely enforce. A to si piš, že to nastavení zásad určitě nezmění ;)

každopádně, může mi teda někdo poradit, jak zprovoznit ten outlook connector s hotmailem?? jak přinutím outlook, aby synchronizoval (jde mi hlavně o kalendář) s hotmailem, hotmail už s telefonem synchronizuje - to je vyzkoušeno..
MiloshCZ
přispěvatel
přispěvatel

Sync SW

Post by MiloshCZ »

Aha, tak v tom případě je chyba na straně Exchange serveru. Server je pravděpodobně starší než mobil a myslí si, že ho neumí. Jestli je to pracovní mobil a pracovní exchange, tak bych šel za IT ať mi to rozběhají ;-) (jsou tam přeci od toho placení) a když na ně chceš být hodný, tak jim dej odkaz na MS stránku s možným řešením (jsou tam 3, na svém serveru jsem provedl řešení č. 3 a jede to)
voogac
nováček
nováček

Sync SW

Post by voogac »

viz. příspěvek výše bod důvod..

ještě upřesním situaci, jsme nadnárodní firma s pobočkami po celém světě a sídlem v itálii, jde o to, že jenom komunikace s lidmi z itálie je na strašně dlouhou dobu a to nemluvím ani o tom, zda by změnili natavení toho exchange serveru - info od IT.. a já potřebuju synchronizovat kalendář hned, jinak nemůžu fungovat.. o to celou dobu jde..

s "lokálními" IT kolegy spolupracuji už od samého začátku, taky si neví rady..
MiloshCZ
přispěvatel
přispěvatel

Sync SW

Post by MiloshCZ »

V tom případě to budeš muset obejít přes nějakou třetí stranu. Například už zmiňovaný Outlook->Live->mobil. Nebo zkus najít nějakou internetovou službu, která se umí připojit na exchange a zároveň podporuje synchronizaci Windows Phone.
Nicméně tvůj problém není chybou Windows Phone, ale chyba je na straně exchange serveru.
voogac
nováček
nováček

Sync SW

Post by voogac »

jasný chápu..

proto se snažím zprovoznit komunikaci Outlook-Hotmail(Windows Live)-Windows Phone.. ale nedaří se mi dostat maily, kalendář atd. z Outlooku na účet Win Live, nevím co kde nastavit, poradil by někdo??
Post Reply

Return to “Aplikace a software”