Problém se SharePointem ve Windows Phone telefonu

Všeobecná diskuze o systému Windows Phone 8.1 (vlastnosti, jádro, buildy...)
Post Reply
Martin Suchan
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Nokia Lumia 925

Post by Martin Suchan »

Dotaz, pokud někdo používáte SharePoint, zkoušeli jste připojení k SharePointu v telefonu v Office hubu? Narážím tam na pár nedotažeností:

- Vůbec se mi tam nezobrazují SPListy typu Kalendář - asi na ně nepřidaly podporu. Takto nemohu třeba vyplňovat timesheety v mobilu. (aplikace SharePoint pro iPad a Android funguje v pohodě)
- I když zaškrtnu uložit heslo, tak se mi neuloží, pokaždé je třeba zadávat znova, což je maximální opruz.
- nedá se mi k SharePointu vůbec připojit přes browser, jako by to odmítalo brát doménové jméno se třemi částmi. A to používáme jen http bez self signed certifikátů (na VPN)

Hledal jsem tyto problémy Googlem, ale vzhledem k velmi omezné skupině uživatelů, co to kdy použije, jsem našel jen dva dotazy, které toto zmiňují, bez řešení. :-(
MelvinCZ
nováček
nováček
Zařízení: Samsung Omnia 7

Post by MelvinCZ »

Ahoj, myslím, že kalendář má původ v tom, že klientská aplikace pro WP je obdobou SharePoint Workspace, který kalendáře také nepodporuje. Pro napojení na kalendáře se používá Outlook, nikoliv Workspace. Je škoda, že kalendář k Outlooku ve WP7 připojit nelze, ani při přístupu na stránku kalendáře (v ribbonu je ikona pro připojení kalendáře neaktivní - zřejmě to pozná podle identifikace prohlížeče WP). Pro přístup ke kalendáři určitě můžeš použít www verzi, i když chápu, že to čekáš od klientské aplikace :)

Co se týká opakované autentizace - ani moc nezáleží na klientovi, ale na nastavení autentizačního mechanismu na straně SharePoint serveru - variant je spousta.

Přístup přímo na stránky SP mám bezproblémový (jak mobilní verze, tak desktopová verze - viz. nastavení prohlížeče). Používám Office365, takže HTTPS, a doména je rozhodně složená ze tří částí.
Martin Suchan
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Nokia Lumia 925

Post by Martin Suchan »

U te klientske aplikace neocekavam nejake provazani s kalendarem v mobilu, jen zobrazeni, prochazeni a pokud bych nezadal moc, tak editaci - tj. pridavani udalosti, upravy. To, ze se mi ani nezobraze v seznamu listu je opravdou hloupe reseni :(
Post Reply

Return to “Windows Phone 8.x”