[app] Weather View

Diskuze o Windows Phone a Windows 10 Mobile aplikacích. Máte tip na zajímavý program? Šup sem s ním!
Post Reply
Flynn
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: HTC Radar WP 7.8 - Dynamics 2.0, myPhone Next

[app] Weather View

Post by Flynn »

Zdá se být výbornou aplikací na počasí, je zcela zdarma, jenomže mi u ní vůbec nefunguje Live Tile tak, jak je deklarováno (i vidno na screenshotech). Píšu si s autorem aplikace, dal mi některá doporučení, leč nepomáhají a Live Tile neinformuje o tom, o čem by měla. Zkuste ji někdo nainstalovat a napište svůj názor a zkušenosti.
Nainstaloval jsem ji dnes dopoledne poprvé, její poslední update obohacuje výrazně právě Live Tile.
Jak se to chová u mě:
Základní strana LT obsahuje název aplikace, po překlopení je na ní poznámka, že počasí se zobrazí do 30 minut (myšleno od okamžiku připnutí na hlavní obrazovku). To se ale neděje a také v nastavení možností zobrazování LT nereaguje nic, kromě přepínače Live Tile ano/ne.
karelchadim
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Zařízení: P9 lite|P8 lite|Lumia 830|HTC 8x|LG Optimus 7

[app] Weather View

Post by karelchadim »

tak musel jsem si počkat ale live tile se opravdu aktualizoval a teď se zobrazuje teplota pro vybrané město na první straně a na té druhé je rychlost větru a srážky
Flynn
smartmaniak
smartmaniak

[app] Weather View

Post by Flynn »

Také jsem si počkal (místo 30 minut ale více než 4 hodiny) a najednou se tam Tile změnila. Chtěl jsem odzkoušet, jak bude vypadat po nastavovaných změnách v Settings a jak se změní zobrazované město. Dlaždice se ale nezměnila (snad to nemá trvat opět 30 minut? Ale ono už je to stejně skoro hodina). Odepnul jsem ji z hl. obrazovky a znovu připnul a stala se z ní opět ta, kterou jsem tam měl od rána, čili ta základní s informací, že se bude během 30 minut zobrazovat počasí. Myslím, že by autoři měli zapracovat na pružnější aktualizaci dlaždice.
Lupus
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: Samsung Galaxy Note II (Titanium Grey)

[app] Weather View

Post by Lupus »

Tohle je problém operačního systému WP - pokud si myslí, že má na práci zrovna něco důležitějšího, požadavek aktualizace živé dlaždice (jakékoliv aplikace!) prostě nevykoná, proto se refresh nekoná každých 30 minut, ale třeba jednou za dvě hodniy. Takhle to prostě MS vymyslel:(
Robert Varga
smartguru
smartguru
Zařízení: HTC Titan

[app] Weather View

Post by Robert Varga »

Kdysi jsem s tím měl taky u svých apps problémy, ale teď, když se všechno snažím úplně extrémně optimalizovat tak problémy už nemám - z části je to o vývojáři.
Flynn
smartmaniak
smartmaniak

[app] Weather View

Post by Flynn »

Samozřejmě, proč by tímto netrpěly také Live Tiles jiných aplikací? Ale aby začala fungovat až po půl dni, to mi připadá pro takovou aplikaci škodlivé. To si prostě řeknu: "Tak kamarádi, tohle jste nějak nedořešili...". Já jsem všechny připomínky autorovi do Švédska napsal. Zpočátku mi odpovídal a snažil se udělat ze mě hlupáka. Ani jedna z jeho rad ale problém neřešila. Pak mi napsal, že se s tím ještě nesetkal a odmlčel se.
Dnes už LT funguje tak, jak má, jen se neodvažuji s nastavením už hýbat. Aplikace chci používat, nikoli je testovat a hledat na nich mouchy (pokud se samy nechytí na mou mucholapku). A jak říkám, problémy jsem mu vypsal, takže jsem jen zvědav na to, kdy bude aktualizace.
Btw: po vizuální stránce je aplikace opravdu povedená včetně vyobrazení aktuálního počasí na LT, pokud není nastavena jako Metro ikona. Pokud jde o pravdivost předpovědí, zdá se, že i zde je poměrně přesná.
hujer
smartguru
smartguru
Zařízení: Alcatel Idol 4S (Win10)

[app] Weather View

Post by hujer »

No tak jsem to taky zkoušel, LiveTile naskočila cca. po hodině.
Pak jsem to úspěšně odinstaloval, jelikož použitý zdroj dat je pro mne irelevantní - i když se najdou experti kterým YR.no připadá věrohodný, ale jejich modifikovaná předpověď z EWCMF je často úplně mimo a s tímto "modelem" resp. z interpretací od yr.no mám svou negativní zkušenost. Jinak aplikace jen cucá to, co najdete na výše zmíněných stránkách takže třeba http://www.yr.no/place/Czech_Republic/Prague/Prague/" onclick="window.open(this.href);return false;
Flynn
smartmaniak
smartmaniak

[app] Weather View

Post by Flynn »

Nechci snižovat serióznost aplikace Meteoservis, ale např. dnes ráno na ní byla předpověď ode dneška do úterka s ranními teplotami -5 st. Tato předpověď se sice dopoledne změnila a teploty ráno byly zvýšeny na 0 st. Weather View ale měl tuto předpověď již od včerejšího večera. Takové oteplení, které bylo dnes odpoledne mi včera Meteoservis zdaleka nenabídl. Můžeš mít negativní zkušenost jakou chceš, ale pro mě hovoří realita. Ale jak říkám, nic proti Meteoservisu jako aplikaci, jen informace jsou někdy nepřesné, např. předpověď počasí pro zítřek nyní na ČT24 udává teploty nad nulou, zatímco Meteoservis předpovídá teploty nižší. Podobně to předpovídá Weather View. Vím, že je ale předčasné přesnost této app hodnotit.
Post Reply

Return to “Aplikace a software”