Stále u WP postrádám nějakou aplikaci pro přístup na své datové úložiště jak přes FTP, WebDav nebo v lokálí síti přes wifi. Uploadovat všechno na skydrive mi nepřijde jako štastná volba a ani se tam všechno nevejde.
U WM jsem požíval asi nejlepší Resco File Explorer viz foto nebo Total comander. Na marketplace jsem nic podobného a funkčního nenašel, ale hledal jsem pouze podle slov "share, FTP" třeba něco takého existuje ale pod jiným názvem.
Věnoval jsem už dost času hledání na netu ale moc informací jsem nenašel, nechce se mi věřit, že by toto nikomu nechybělo, takže je šance, že existuje řešení.
Co používáte vy?
FTP a local přístup ve Windows Phone, lze?
FTP a local přístup ve Windows Phone, lze?
- Attachments
-
- 1.jpg (29.66 KiB) Viewed 2334 times
FTP a local přístup ve WP???
Ve Windows Phone se nedostaneš k souborům, takže nevím k čemu by tato aplikace byla. Snad jedině že by ti vypsala soubory určitých typů (mp3, obrázky, atp...) a ty by jsi mohl přenést na FTP případně z FTP do mobilu. Každopádně o žádné takové aplikaci nevím (ale kdyby byla, rád bych jí uvítal).
Mně by stačilo kdyby to fungovalo aspoň místo Skydrive, abych si mohl pustit hudbu nebo videa se svého úložiště, kde je mám kompletní a nemusím několik hodin uploadovat něco na skydrive a ještě být omezený kapacitou. Pak v práci pracuji s dokumenty na serveru, kde s WM jsem si dokument stáhl do telefonu, upravil a nahrál zpět nebo ho otevřel rovnou na serveru a upravil tam a to z jakéhokoli místa na planetě s připojením na net.
Pořídil sem si WP a místo pokroku a ulehčení práce sebou musim tahat ještě notebook
U WM bylo pocket PC opravdu pocket PC a v hodně věcech mi to ulehčovalo práci a PC jsem ani nemusel zapínat. Teď mám telefon jen na volání a sms a musim tahat notebook. Posledních 10 let jsem měl jen telefony s WM a byl jsem maximálně spokojen, teď mám Omii W asi 14 dní a připadá mi to jako by WP7,5 byl víc systém pro děti, které tráví většinu času na Facebooku, ukazujou si fotky a videa, pouští hudbu atd. Pro pracovní účely mně nenapadá jak ten telefon (spíš systém) využít. Skoro bych se bál mu udělit nálepku "smart".
Nevím, snažím se ze všech sil tomu nějak přijít na chuť, ale každý den narážím na nějaké omezení nebo nefunkčnost něčeho, co jsem byl zvyklí používat několik let a považoval to za normální.
Pořídil sem si WP a místo pokroku a ulehčení práce sebou musim tahat ještě notebook
Nevím, snažím se ze všech sil tomu nějak přijít na chuť, ale každý den narážím na nějaké omezení nebo nefunkčnost něčeho, co jsem byl zvyklí používat několik let a považoval to za normální.
-
VNavrátil
- častý přispěvatel

- Zařízení: Samsung Galaxy Nexus
Souhlas, Amen:)
-
marek1
- častý přispěvatel

- Zařízení: Nokia Lumia 820 Yellow SanDisk 16GB Ultra Class 10
Hann File Explorer, umi stahnout i uploadovat soubory, ale take je to omezene.
marek1 - díky za tip
stahl jsem toto - http://www.windowsphone.com/cs-CZ/apps/ ... e7d1fa76f8" onclick="window.open(this.href);return false;
Nicméně se mi nedaří připojit na můj NAS ani přes FTP ani lokálně přes wifi. Zdá se, že se připojí lokálně k NB (aspoň teda nevyhazuje žádnou chybu) ale neukáže se ani jedna složka nebo soubor
stahl jsem toto - http://www.windowsphone.com/cs-CZ/apps/ ... e7d1fa76f8" onclick="window.open(this.href);return false;
Nicméně se mi nedaří připojit na můj NAS ani přes FTP ani lokálně přes wifi. Zdá se, že se připojí lokálně k NB (aspoň teda nevyhazuje žádnou chybu) ale neukáže se ani jedna složka nebo soubor
........
MyFTP byla první aplikace, kterou jsem po koupi telefonu stáhnul z marketu, dokonce jsem ji nerozvážně rovnou koupil, protože podle popisu to vypadalo jako přesně to co hledám a měl jsem jí vyhlídlou před pořízením WP phonu. Bohužel ani s MyFTP se nepřipojim ani k NASu ani k PC. MyFTP je ale jediná aplikace, která mi probudí NAS ze standby, pak napíše chybu "neznámí hostitel". Ostatní mnou zkoušené FTP aplikace se nezmohli ani na to probuzení NASu.