Synchronizace dvou kalendářů na dvou android telefonech

Diskuze o systému Android (N, 6.x… tipy na úpravy, všeobecná diskuze)
Post Reply
Cassper
nováček
nováček
Zařízení: HTC HD2

Post by Cassper »

Zdravím. Měl bych dotaz. Přítelkyně si pořídila Sony Ericsson Xperia Mini a já zanedlouho budu mít Samsung Galaxy S2 (nebo ještě koukám po Samsung Galaxy Nexus, nebo Samsung Note - ale to je na jinou diskusi). Každopádně dva telefony s OS Android. ... Já jsem už dávno zvyklej z HTC HD2 si cpát vše do kalendáře v Outlooku, synchronizuje se mi to do telefonu a tak svoji stárnoucí pamět podporuju co se dá. ... Vzhledem k tomu, že i přítelkyně je dost vytížená (a i víc zapomětlivá :D ), dá se nějak udělat, aby se mi ten můj budoucí Android stále synchronizoval do Outlooku, ale zároveň aby se třeba i na nějaký službě od Googlu vytvořit nějaký kalendář, kam se budou cpát věci z našich společných kalendářů a zároveň se nám synchronizovat do obou telefonů ? Případně nějak barevně odlišit, aby bylo v takovém kalendáři poznat, co je moje a co její ?

Když to dám na příkladu, díky vytíženosti nás obou bych třeba chtěl naplánovat společné kino. Kouknu do sdíleného adresáře, vidím, že pátek večer mám volno, ale ona tam už má kafe s kamarádkou. Kouknu na sobotu, plno mám já. Kouknu na neděli a jupí, večer máme volno oba. Takže hodím událost do kalendáře a za chvíli ji máme v telefonu oba a rázem tak i ona ví, že na neděli večer už si nic domlouvat nemá.
Jiří Hrma
šéfredaktor
šéfredaktor
Zařízení: ---

Post by Jiří Hrma »

Tohle bych asi řešil tak, že bych vytvořil nový Google účet pro váš společný kalendář, který byste synchronizovali do obou zařízení - samozřejmě je možné jej barevně odlišit.
Cassper
nováček
nováček
Zařízení: HTC HD2

Post by Cassper »

Díky za reakci. Zkusil bych to tedy takto jak radíte.
Jenom bude fungovat kromě toho, že tento sdílený adresář se bude synchronizovat na tyto dva telefony, že v mém telefonu budu mít i věci ze svého pracovního Outlook kalendáře a tento sdílený google kalendář se mi promítne i do toho Outlooku a naopak ?
Post Reply

Return to “Operační systém Android”