Microsoft láká webOS vývojáře na WP7: Nabízí telefony zdarma

Všeobecná diskuze o systému Windows Phone 8.1 (vlastnosti, jádro, buildy...)
Post Reply
Jiří Hrma
šéfredaktor
šéfredaktor
Posts: 9220
Joined: Thu Jun 16, 2005 16:44
Zařízení: ---
Location: Praha

Microsoft láká webOS vývojáře na WP7: Nabízí telefony zdarma

Post by Jiří Hrma »

Brandon Watson z Microsoftu (Senior Director of Windows Phone 7 development) zveřejnil tweet, ve kterém reagoval na zprávu z minulého týdne o zastavení vývoje dalších webOS zařízení ze strany HP. Brandon chce WebOS vývojářům nabídnout vše potřebné, aby se stali úspěšní na platformě Windows Phone 7 (školení, vývojářské nástroje a dokonce i telefony na testování - zřejmě HTC Mazaa). HP sice zatím vývoj systému webOS neodpískal a má v plánu jej nabídnout dalším výrobcům, nicméně pokud se tento krok nepodaří zrealizovat, budou mít webOS vývojáři smůlu. Ostatně už nyní se nacházejí v poměrně nejisté situaci a nabídka Microsoftu by pro ně mohla být zajímavá.

obrázek

Zdroj: PocketNow
User avatar
trancewave01
přispěvatel
přispěvatel
Posts: 57
Joined: Tue Oct 13, 2009 15:42
Zařízení: iPhone 6 Plus 64GB, Nexus 6
Location: Vítkov

Microsoft láká webOS vývojáře na WP7: Nabízí telefony zdarma

Post by trancewave01 »

Preji HP z celeho srdce, aby vsichni vyvojari co maji co docineni s WebOS odesli a nezustal jim tam nikdo. Kazdopadne tohle muze WP7 posunout dale.
weth
přispěvatel
přispěvatel
Posts: 102
Joined: Sat Feb 23, 2008 21:45
Zařízení: iPhone 5S 16GiB 7.X

Microsoft láká webOS vývojáře na WP7: Nabízí telefony zdarma

Post by weth »

WebOSu je veliká škoda.. Je sice možnost, že bude vývoj dále pokračovat (přece jen oznámili ukončení vývoje zařízení, ne systému), ale spíš systém ukončení vývoje zabili. Potenciál měl veliký, zvlášť zajímavá byla možnost propojení všech zařízení a elegantní způsob sdílení obsahu (něco na způsob BB Bridge). Škoda, že to HP stoplo, vlastně jsem ani neměl dojem, že by nějak investovali prostředky to rozvoje systému (reklama, vývoj atd.).

Lékárník se vyjádřil v tom smyslu, že vývoj bude pokračovat, nicméně otázka je, zda se najde jiný výrobce, který by chtěl s WebOSem mít něco společného... Aplikací je málo (především díky restrikcím v AppCatalogu), HP žádnou propagaci nedělá, takže noví uživatelé se jen tak hrnout nebudou...
Post Reply

Return to “Windows Phone 8.x”

Who is online

Users browsing this forum: Ahrefs [Bot] and 4 guests