Oblíbená aplikace iVysílání už je dostupná také pro iPhone

Zajímavé hry pro iPad a iPhone, tipy a návody
Odpovědět
Jiří Hrma
šéfredaktor
šéfredaktor
Příspěvky: 9220
Registrován: čtv čer 16, 2005 16:44
Zařízení: ---
Bydliště: Praha

Oblíbená aplikace iVysílání už je dostupná také pro iPhone

Příspěvek od Jiří Hrma »

Česká televize uvolnila do App Store aplikaci iVysílání pro iPhone. Uživatelé tak mohou kdykoliv využít obsáhlý on-line videoarchiv ČT. Ten umožňuje přehrávat veškeré pořady České televize odvysílané za posledních téměř sedm let, které ČT vyrobila, respektive k nim disponuje internetovými právy.

iVysílání České televize, tedy desítky tisíc pořadů v souhrnné délce přes 44.400 hodin videa, jsou nyní široké divácké veřejnosti dostupné zcela volně v počítačích na http://www.ivysilani.cz" onclick="window.open(this.href);return false;, v tabletech Apple iPad (prostřednictvím nedávno vydané aplikace) a nově i pro iPhone. Ředitel Nových médií ČT Milan Fridrich k tomu dodává: „Videoarchiv iVysílání je konečně na první platformě pro mobily. Po úspěchu aplikace na iPadech, kterou si během tří týdnů stáhla čtvrtina majitelů těchto tabletů v ČR, umožňujeme sledování aktuálních i starších pořadů všech čtyř programů České televize v telefonech.

obrázek

V aplikaci iVysílání pro iPhony lze vybírat pořady ke zhlédnutí z aktuální nabídky právě odvysílaných snímků, k dispozici je vyhledávání pořadů v abecedním rejstříku názvů, také podle data vysílání nebo žánru (seriály, dokumenty, sport, hudba, zábava, děti a mládež, vzdělávání, zpravodajství, publicistika, magazíny, náboženské pořady). Stejně jako ve webovém rozhraní iVysílání je i v aplikaci pro iPhone možné hledat pořady dle internetové sledovanosti. Rubriky počítají s nejsledovanějšími pořady dne a týdne nebo profesionálním výběrem ČT z archivu. Lze rovněž vidět, co sledují ostatní uživatelé iVysílání a využít nabídky Nepřehlédněte.

Aplikace iVysílání pro iPhone byla nejsložitějším produktem, který jsme kdy realizovali. Zjednodušit tak složitý systém, jakým je internetový archiv ČT, pro mobily, si žádalo maximální koordinaci manažerů, vývojářů, programátorů a designérů,“ říká Jiří Janoušek, šéf společnosti Motion Media.

obrázek

Speciální aplikace pro smartphony a tablety si podle ředitele Nových médií ČT nekladou za cíl nahrazovat či oslabovat klasické televizní vysílání programů ČT. Jejich smyslem je rozšíření možností, jak lidé mohou využívat veřejnou službu – sledovat pořady České televize. „ČT prošlapává cestu na nových platformách, kde se teprve utvářejí uživatelské návyky. Jedenáct aplikací ČT si stáhlo nyní už přes 200.000 lidí. Ukazuje se tedy, že mobily a tablety, jako je Apple iPad nebo Samsung Galaxy Tab, uživatele zajímají i z hlediska sledování živého televizního vysílání ČT24 a ČT4 nebo pořadů z videoarchivu,“ podotýká Milan Fridrich. Nejúspěšnější aplikací České televize je zpravodajství ČT24 na iPhonech s téměř 60.000 stažení. Většina aplikací ČT byla spuštěna během posledních čtyř měsíců.

iVysílání pro iPhone
obrázek
Cena: zdarma
Velikost: 1,8 MB


Dobrou zprávu máme i pro příznivce dalších platforem - Česká televize nyní začíná vyvíjet obdobnou aplikaci iVysílání také pro operační systém Google Android. Na podzim ČT začne připravovat multimediální aplikace ČT24, ČT4 a iVysílání rovněž pro nový systém Windows Phone 7.
AdamiX
nováček
nováček
Příspěvky: 28
Registrován: čtv říj 14, 2010 16:55
Zařízení: Touch HD, Wildfire, Desire HD, 7 PRO
Kontaktovat uživatele:

Oblíbená aplikace iVysílání už je dostupná také pro iPhone

Příspěvek od AdamiX »

Pre Apple iVysílaní
Pre Android Gvysílaní
Pre WinPhone 7Vysílaní
premikkoci
smartguru
smartguru
Příspěvky: 746
Registrován: stř dub 21, 2010 22:24
Zařízení: iPhone 4S, iPad 2

Oblíbená aplikace iVysílání už je dostupná také pro iPhone

Příspěvek od premikkoci »

Jsem rád, že se už myslí i na WP7. Jen tak dál
Odpovědět

Zpět na „Hry a zábava na iOS“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 hosti