Několik dotazů ohledně WP7
Ahoj,
současné ceny WP7 telefonů s dnes ohlášeným Mango updatem mě lehce nahlodaly ke koupi nějakého WP7 telefon.
Předem bych se rád bych zeptal:
1) Když si nainstaluji Zune SW, tak nevidím nikde možnost přihlášení přes svůj Live ID účet, znamená to tedy, že pokud si koupím nyní WP7 telefon, tak se nebudu moct se stávajícícm CZ účtem přihlásit (přes web. Zune mi to napíše, že ČR není podporována) a budu si muset vytvořit nový EN účet? Jde mi o to, že např. Foursquare aplikace je dostupná přes Zune, tak nevím, jestli si ji budu v ČR moct nainstalovat na WP7?
2) Pokud si nyní koupím WP7 telefon (HTC Mozart) a pak na podzim vyjde ten Mango update, dostanu tedy dle dnešních info lokalizovanou pouze klávesnici, ale systém lokalizovaný nebude? Znamená to tedy, že se mi neotevře ani zpřístupněný placený Marketplace i Zune, který se v té době otevře pro ČR s Mango updatem?
3) Nemá někdo zkušenost, jestli funguje kompletní synchronizace WP7 s Google Apps for you domain účtem?
Díky za odpovědi!
současné ceny WP7 telefonů s dnes ohlášeným Mango updatem mě lehce nahlodaly ke koupi nějakého WP7 telefon.
Předem bych se rád bych zeptal:
1) Když si nainstaluji Zune SW, tak nevidím nikde možnost přihlášení přes svůj Live ID účet, znamená to tedy, že pokud si koupím nyní WP7 telefon, tak se nebudu moct se stávajícícm CZ účtem přihlásit (přes web. Zune mi to napíše, že ČR není podporována) a budu si muset vytvořit nový EN účet? Jde mi o to, že např. Foursquare aplikace je dostupná přes Zune, tak nevím, jestli si ji budu v ČR moct nainstalovat na WP7?
2) Pokud si nyní koupím WP7 telefon (HTC Mozart) a pak na podzim vyjde ten Mango update, dostanu tedy dle dnešních info lokalizovanou pouze klávesnici, ale systém lokalizovaný nebude? Znamená to tedy, že se mi neotevře ani zpřístupněný placený Marketplace i Zune, který se v té době otevře pro ČR s Mango updatem?
3) Nemá někdo zkušenost, jestli funguje kompletní synchronizace WP7 s Google Apps for you domain účtem?
Díky za odpovědi!
-
Ingnition
- častý přispěvatel

- Zařízení: Nokia Lumia 520
1) Svůj WP7 telefon můžeš bez problému používat se svým českým Live účtem. Problém nastane jen u Marketplace. Do kterého se zatím s českým live id nedostaneš. Po vydání manga se posléze zpřístupní i možnost nakupování přes Marketplace. Takže pokud si telefon kupuješ teď, možná bych ti doporučil tam použít USA účet, i když si nebudeš moct nic koupit (a po zpřístupnění Manga potom udělat HR, aby jsi mohl nakupovat). Protože bez zpřístupněného Marketplace, přehrávače zune v telefonu a her je telefon docela silně omezený.
A věř, že až připojíš telefon, možnost přihlášení se ti zobrazí. Mj. pokud použiješ americký účet, je potřeba si v nastavení počítače změnít umístění z ČR na USA, aby se ti zobrazily položky jako Marketplace apod. v Zune SW. Ale nemusíš, pokud budeš všechno provádět v telefonu.
2) Dle dosavadních informací se na současných telefonech s WP7 čeština vyskytovat nebude a to v plném rozsahu. Tedy i klávesnice (pokud se nemýlím). Každopádně si počkej na informace z dnešního představení Manga veřejnosti. Smartmania je u toho a přinese podrobný článek s informacemi jak to bude. Určitě se tam toho dozvíš víc i o této problematice. A samozřejmě po uvedení marketplace v ČR tak bude možné přistupovat i s telefonem, který nemá lokalizaci. To je samozřejmost.
3) S tím ti bohužel neporadím, Google účty nepoužívám. Klasická sync s Google útem funguje perfektně.
A věř, že až připojíš telefon, možnost přihlášení se ti zobrazí. Mj. pokud použiješ americký účet, je potřeba si v nastavení počítače změnít umístění z ČR na USA, aby se ti zobrazily položky jako Marketplace apod. v Zune SW. Ale nemusíš, pokud budeš všechno provádět v telefonu.
2) Dle dosavadních informací se na současných telefonech s WP7 čeština vyskytovat nebude a to v plném rozsahu. Tedy i klávesnice (pokud se nemýlím). Každopádně si počkej na informace z dnešního představení Manga veřejnosti. Smartmania je u toho a přinese podrobný článek s informacemi jak to bude. Určitě se tam toho dozvíš víc i o této problematice. A samozřejmě po uvedení marketplace v ČR tak bude možné přistupovat i s telefonem, který nemá lokalizaci. To je samozřejmost.
3) S tím ti bohužel neporadím, Google účty nepoužívám. Klasická sync s Google útem funguje perfektně.
Taky mám pár dotazů
Rozhoduju se mezi Omnii 7 a Mozartem. Chtěl jsem se zeptat jestli přehrávač Zune obsahuje aspoň jednoduchý ekvalizér nebo je pouze v HTC hubu? Taky jsem se chtěl zeptat jestli jde nějak rychle zapínat Wi-fi např. z "dlaždice" nebo musím do nastavení?
Až na menší display a xenon (je slabý a nebudu si moct svítit při natačení v noci?!?) se mě Mozart líbí, hlavně mě příjde že HTC je lepší volba jak Samsung ze strany updatů a podpory XDA. Děkuju 
Rozhoduju se mezi Omnii 7 a Mozartem. Chtěl jsem se zeptat jestli přehrávač Zune obsahuje aspoň jednoduchý ekvalizér nebo je pouze v HTC hubu? Taky jsem se chtěl zeptat jestli jde nějak rychle zapínat Wi-fi např. z "dlaždice" nebo musím do nastavení?
-
Ingnition
- častý přispěvatel

Tak měním svůj text. Čeština bude i pro současné telefony s WP7.
Tweet z prezentace Manga:
smartmania SmartMania.cz
Mango aktualizace bude pro současné telefony dostupná až na podzim (včetně češtiny a přístupu do placeného Marketplace)
Paranoid,
Osobně bych šel do HTC. Už právě onen problém s aktualizacemi je docela silně nepříjemný. Sice Omnia 7 vypadá krásně ale... Zune jako samotný přehrávač žádný ekvalizér nemá. HTC na to má ale svojí krásnou aplikaci, který je vskutku luxusní a přidá hodně do hudby (hlavně co se týče sluchátek). Jak je to u omnie bohužel nepovím. Ale myslím že i ona má své. WiFi jde pouze přes nastavení. Ovšem, nastavení si můžeš hodit jako dlaždici. Takže defakto máš nastavení hned po ruce. xenon si nemyslím že by byl až tak slabí. Každopádně si při natáčení videa svítit můžeš. Můžeš si s tím svítit i jako baterka na cestu (je k tomu aplikace od HTC). Prostě já osobně bych šel do HTCčka všemi deseti.
Tweet z prezentace Manga:
smartmania SmartMania.cz
Mango aktualizace bude pro současné telefony dostupná až na podzim (včetně češtiny a přístupu do placeného Marketplace)
Paranoid,
Osobně bych šel do HTC. Už právě onen problém s aktualizacemi je docela silně nepříjemný. Sice Omnia 7 vypadá krásně ale... Zune jako samotný přehrávač žádný ekvalizér nemá. HTC na to má ale svojí krásnou aplikaci, který je vskutku luxusní a přidá hodně do hudby (hlavně co se týče sluchátek). Jak je to u omnie bohužel nepovím. Ale myslím že i ona má své. WiFi jde pouze přes nastavení. Ovšem, nastavení si můžeš hodit jako dlaždici. Takže defakto máš nastavení hned po ruce. xenon si nemyslím že by byl až tak slabí. Každopádně si při natáčení videa svítit můžeš. Můžeš si s tím svítit i jako baterka na cestu (je k tomu aplikace od HTC). Prostě já osobně bych šel do HTCčka všemi deseti.
Díky moc za odpovědi. Chápu-li to správně, tak bez amerického Live ID nemohu do telefonu ani instalovat Free aplikace? Musel bych si tedy založit ještě jeden Live ID účet s tím, že bych udal místo USA a pak se mi zpřístupní alespň neplacený Marketplace, Zune atd? Po Mangu asi nejde změnit účet v telefonu z toho amerického Live ID na český bez HR?Ingnition wrote:1) Svůj WP7 telefon můžeš bez problému používat se svým českým Live účtem. Problém nastane jen u Marketplace. Do kterého se zatím s českým live id nedostaneš. Po vydání manga se posléze zpřístupní i možnost nakupování přes Marketplace. Takže pokud si telefon kupuješ teď, možná bych ti doporučil tam použít USA účet, i když si nebudeš moct nic koupit (a po zpřístupnění Manga potom udělat HR, aby jsi mohl nakupovat). Protože bez zpřístupněného Marketplace, přehrávače zune v telefonu a her je telefon docela silně omezený.
-
Ingnition
- častý přispěvatel

Přesně tak. Tak jako můžeš si udělat účet klidně v UK, ale USA je dle mě nejvýhodnější v tomhle směru. Pokud nebudeš mít USA či UK účet ale český účet, na marketplace se nepodíváš. Měl jsem to samé, takže vím o čem mluvím. A protože ten účet, který zadáš po prvním spuštění už nejde nijak z telefonu smazat či změnit, je tedy nutný HR telefonu, aby jsi tam dostal jiný účet. Já si tím prošel, takže vím o čem mluvím
Po Mangu pokud by jsi chtěl přejít na český účet, musel by jsi udělat HR a po něm přidat český účet...
Mě osobně se nechtělo čekat takovou dobu, až bude Mango venku a omezovat se. Tak jsem si udělal nový účet v USA, udělal HR a přidal si tam ten nový účet. No a teď jsem si mohl stáhnout kupu apliakcí od HTC, pak nějaké free aplikace jako Youtube, Adobe Reader, Facebook chat, Twitter atd. atd. Prostě důležité aplikace. A prostě všechno možný, co jsem prostě s českým účtem udělat nemohl.
Mě osobně se nechtělo čekat takovou dobu, až bude Mango venku a omezovat se. Tak jsem si udělal nový účet v USA, udělal HR a přidal si tam ten nový účet. No a teď jsem si mohl stáhnout kupu apliakcí od HTC, pak nějaké free aplikace jako Youtube, Adobe Reader, Facebook chat, Twitter atd. atd. Prostě důležité aplikace. A prostě všechno možný, co jsem prostě s českým účtem udělat nemohl.
Děkuju za rychlou reakci a pomoc s výběrem, už mám jasno, určitě HTC ;) Jen mě příjde, že Mozart nemá diodu a xenon nedokáže svítit ani jako baterka, ani při natáčení videa. To by mě potom nezbývalo než jít do HD7čky, ale ta me příjde moc velká do kapsy a bojím se o display. Těžké, těžkéIngnition wrote: Paranoid,
-
Ingnition
- častý přispěvatel

Heleď, na velikost displaye HD7 si zvykneš hned. To ti říkám. A abych ti pravdu řekl, taky jsem se bál o display jak se to bude nosit v kapse atd. Koupil jsem si prostě pouzdro, nosím to v tom a pohodlně se mi s telefonem chodí a o display už nemám žádné starosti. Osobně bych ti doporučil HD7, protože se mi zdá ze všech modelu nejlepší, byť Mozart je na tom taky skvěle a ať si koupíš Mozarta nebo HD7, chybu určitě neuděláš... 
Ještě bych měl tedy na uživatele používající WP7 pár dotazů:
1) Jde do telefonu nahrát vlastní alba mp3 např. přes mass storage?
2) Jde nastavit vlastní zvuk na sms či volání, např. z externí mp3?
3) Jde přehrávat divx, xvid videa (např. i přes nějaký přehrávač?)
4) Existuje nějaký live tile, který by ukazoval větší hodiny než jsou pouze vpravo nahoře?
5) Existuje live tile na předpověď počasí např. v závislosti na geolokaci? Který by ukazoval třeba předpověď na dva dny...
6) Existuje nějaká Geocaching aplikace? Vím o té placené, klidně bych si ji koupil, ale nechce se mi ji kupovat, když o ni přijdu po updatu na Mango a změně Live ID účtu...
Díky, když mě něco napadne, tak se ještě zeptám
1) Jde do telefonu nahrát vlastní alba mp3 např. přes mass storage?
2) Jde nastavit vlastní zvuk na sms či volání, např. z externí mp3?
3) Jde přehrávat divx, xvid videa (např. i přes nějaký přehrávač?)
4) Existuje nějaký live tile, který by ukazoval větší hodiny než jsou pouze vpravo nahoře?
5) Existuje live tile na předpověď počasí např. v závislosti na geolokaci? Který by ukazoval třeba předpověď na dva dny...
6) Existuje nějaká Geocaching aplikace? Vím o té placené, klidně bych si ji koupil, ale nechce se mi ji kupovat, když o ni přijdu po updatu na Mango a změně Live ID účtu...
Díky, když mě něco napadne, tak se ještě zeptám
1) Není třeba přes mass storage, hudbu synchronizujes pres Zune. Podobně jako iTunes a Ovi Suite.
2) Ne to v tuto chvíli nejde, není na to ani aplikace (aspoň si myslím), ale změní to právě Mango update, který toto umožňovat bude
3) Co jsem slyšel tak Zune to automaticky převádí na formát pro telefon, v tom problém není, ale problémem jsou titulky, které WP7 zobrazit neumí, jediná možnost je vypálit je přímo do filmu
4) nevím asi jo, kdyžtak ti ho někdo udělá asi na počkání
5) Ano, zatím nejlepší se mi jeví Weather Channel, druhý pak Weather Bug, třetí Now od Samsungu a 4. Weather od MS
6) To ti neporadím, nepoužívám
2) Ne to v tuto chvíli nejde, není na to ani aplikace (aspoň si myslím), ale změní to právě Mango update, který toto umožňovat bude
3) Co jsem slyšel tak Zune to automaticky převádí na formát pro telefon, v tom problém není, ale problémem jsou titulky, které WP7 zobrazit neumí, jediná možnost je vypálit je přímo do filmu
4) nevím asi jo, kdyžtak ti ho někdo udělá asi na počkání
5) Ano, zatím nejlepší se mi jeví Weather Channel, druhý pak Weather Bug, třetí Now od Samsungu a 4. Weather od MS
6) To ti neporadím, nepoužívám
- batthead
- nováček

- Zařízení: Dell Venue Pro / HTC HD2 / SE P1i
Diky za Weather Channel, jen skoda, ze to nejde vytahnout treba na tapetu pri zamknutem telefonu
a nebo kamkoliv jinam..
B.
B.
Borci, jeste by me zajimalo, co si myslite o tom jak budeme napr. do Manga dostavat aplikace mimo Marketplace. Treba navigace a ostatni drahy sw
nee kazdy na to urcite ma.. V tomhle smeru je urcite Android lepsi. Diky za nazory 
Takze ty mas na drahy telefon a nemas na "drahy" SW? Si kup nejaku lacnu Nokiu u operatora za 1EUR, prip. vo volnom predaji za 70 EUR (na viac ocividne nemas)!!!
Mozart má xenonový blesk a jako baterka svítit nedokáže. To jsem zkoušel. S filmováním to asi bude podobné, ale nevím to jistě.
Sugy: Diky moc 
Krayzie: Ano na mobil mam a na sw taky, ovsem kupovat drahy navigacni sw se me vubec nevyplati, kdyz navigaci pouziju max. 2x do mesice. No nebudeme to tu radeji resit
Krayzie: Ano na mobil mam a na sw taky, ovsem kupovat drahy navigacni sw se me vubec nevyplati, kdyz navigaci pouziju max. 2x do mesice. No nebudeme to tu radeji resit
Pokokud by někdo měl zájem tak bych nabídnul svůj HTC7 Mozart verze 16GB, JE UPLNĚ NOVÝ, Jenom rozbalený a odskoušený. Dostal jsem ho darem, je zakoupený v německu. Mě nevyhovuje neumím angl. ani německy. [email protected], tel: 777902497Paranoid wrote:Taky mám pár dotazů![]()
Rozhoduju se mezi Omnii 7 a Mozartem. Chtěl jsem se zeptat jestli přehrávač Zune obsahuje aspoň jednoduchý ekvalizér nebo je pouze v HTC hubu? Taky jsem se chtěl zeptat jestli jde nějak rychle zapínat Wi-fi např. z "dlaždice" nebo musím do nastavení?Až na menší display a xenon (je slabý a nebudu si moct svítit při natačení v noci?!?) se mě Mozart líbí, hlavně mě příjde že HTC je lepší volba jak Samsung ze strany updatů a podpory XDA. Děkuju
Díky, ten Weather Channel a Weather Bug používají jako zdroj jaký server? Potřeboval bych něco, co bere data z AccuWeather.com?Fixie wrote:
vím že weather bug to snad bere nekde z letist, protoze ja ve Zlíně mám jenom brno tuřany a ostravu mošnov + sk a aut letiště.
weather channel to bere podle me z hydrometeorologickych informací, protože ja zjistil že bere data z meteo v holešově.
weather channel to bere podle me z hydrometeorologickych informací, protože ja zjistil že bere data z meteo v holešově.
Díky, ještě mě napadlo, jestli je nějaká aplikace jednoduché vypínání datových přenosů (wifi, GPRS) např nějakým tlačitkovým live tilem na ploše, jako to jde např. v Androidu pomocí widgetů?
Pak bych měl jednu otázku na uživatele gmailu: po propojení dojde k synchronizace kontaktů, mailů a kalendáře, dojde však k synchronizaci i posledních mailů a možnosti v nich prohledávat?
A poslední dotaz týkající se posílání SMS např. přes Vodafone bránu atd., je na to něco ve WP7? Nic jsem nenašel...
Dnes jsem se též dozvěděl, že oblíbená česká turistická navigace SmartMaps je v plánu pro WP7 na přelom 2011/2012...
Pak bych měl jednu otázku na uživatele gmailu: po propojení dojde k synchronizace kontaktů, mailů a kalendáře, dojde však k synchronizaci i posledních mailů a možnosti v nich prohledávat?
A poslední dotaz týkající se posílání SMS např. přes Vodafone bránu atd., je na to něco ve WP7? Nic jsem nenašel...
Dnes jsem se též dozvěděl, že oblíbená česká turistická navigace SmartMaps je v plánu pro WP7 na přelom 2011/2012...
Odpověď na první otázku - ne, na home screen nejde nip žádné položky nastavení. ani wifi, ani BT, ani 3G takto pohodlně nevypnete, vždy musíte jít do nastavení. Setkal jsem se zatím je s homebrew aplikací na wifi, ale potřebujete odemčený telefon a navíc stejně nefungovala jinde, než na samsungu.