Prototyp od SE s QWERTY klávesnicí a Windows Phone 7

Další telefony se systémem Windows Phone
Post Reply
Jiří Hrma
šéfredaktor
šéfredaktor
Zařízení: ---

Post by Jiří Hrma »

Sony Ericsson zřejmě chystá svůj první chytrý telefon s operačním systémem Windows Phone 7, který navíc dostane do výbavy výsuvnou QWERTY klávesnici; svědčí o tom alespoň uniklé fotografie, které se objevily na serveru Esato.com. Mnoho podrobností zatím nevíme, je ale možné, že jde o dříve zmiňovaný telefon s kódovým označením Julie, který by měl nabídnout čtyřpalcový WVGA displej, 1GHz procesor a 8MPx fotoaparát. Od Sony Ericssonu před několika dny přišla informace, že na letošní rok žádný telefon s mobilními Windows nechystají, takže je možné, že zařízení na fotografiích je velmi raný prototyp, který by se na trhu mohl objevit někdy na začátku příštího roku.

obrázek

obrázek

Zdroj: WMPowerUser, za tip na bleskovku děkuji našemu čtenáři @diviline
Cleric
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Apple iPhone 7 128 GB

Post by Cleric »

Zdá se mi to nebo ne? Ale ty tlačítka mi přijdou zarovnaná s povrchem klávesnice. Zajímalo by mě co je to za materiál a jak se na tom asi bude psát? Jinak zařízení, na to že je to prototyp, nevypadá zas tak zle.
Sir Andrew
smartstar
smartstar
Zařízení: Lumia 925

Post by Sir Andrew »

Jiří Hrma wrote:by se na trhu mohl objevit někdy na začátku příštího roku.
Za necelý rok? Tak to SE celkem přeceňujeme, ne? Známe jeho rychlost s X1 :)
YAMATO
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Galaxy Note 2

Post by YAMATO »

Trochu OT - to ještě WP neumí landscape?
chmeldas
smartguru
smartguru
Zařízení: iPhone 6S/ Miix 2 8"

Post by chmeldas »

Ano plnohodnotný landscape opravdu neumí.
premikkoci
smartguru
smartguru
Zařízení: iPhone 4S, iPad 2

Post by premikkoci »

Umí toho opravdu málo a začíná mě to srát, ale to co umí, tak umí dobře. Osobně zařízení používám převážně v portrait a tak je mě landscape k ničemu. Maximálně u prohlížení fotek a webu.
YAMATO
smartmaniak
smartmaniak

Post by YAMATO »

Kruci, k čemu do boku vysouvaná klávesnice, když to neumí plnohodnotný landscape? Mě se WP7 moc líbí vzhledově, dokonce už jsem začal zvažovat, že si je hodím do HD2, ale toto tedy...
martintrestik
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: Samsung Galaxy S II

Post by martintrestik »

Tak zase sms, email, webový prohlížeč většina lidí v tom landscape používá a i to funguje tak proč ne že jo...
htcjirka
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Samsung Galaxy Note9, Samsung Galaxy Note8

Post by htcjirka »

YAMATO wrote:Trochu OT - to ještě WP neumí landscape?
Presne tak,landscape jde jen v emailu,sms,webu,fotky,kalendar,nastaveni,twitter,facebook,poznamky,kalkulacka,burza..
premikkoci
smartguru
smartguru
Zařízení: iPhone 4S, iPad 2

Post by premikkoci »

Home screen by byl zajímavý v landscape + nějaká pěkná animace, ale menu by se muselo změnit pro landscape.
Já si ještě taky dovolím OT: Jak je to s multitouchem u WP7? Mám HD2 a tam je to omezeno na dva doteky. Funguje multitouch všude? Něco jak na iPhonu či androidu?
Trance-sk
nováček
nováček
Zařízení: HTC HD2

Post by Trance-sk »

Hlúpe komentáre o WP7 je zbytočné komentovať, tak sa vyjadrím len k tomu telefónu. Podľa mňa vyzerá super. Doteraz jediný nový SE, ktorý sa mi páči je Arc ale toto .. Pekný jednoduchý design podobný Xperii X10, ktorý neni hnusne zaguľatený ako niektroré novopredstavené modely, klávesnica je zjavne zatiaľ prototyp, pretože takto zarovnaná s povrchom by bola podľa mňa vysoko nepoužiteľná.

Ja osobne som na tento model zvedavý. Či sa vôbec dostane von a ako bude vyzerať vo finálnej podobe.
YAMATO
smartmaniak
smartmaniak

Post by YAMATO »

Co je hloupého na kritice neplnohodnotného landscape? Zvláště u přístroje s používáním právě v landscape?
Trance-sk
nováček
nováček

Post by Trance-sk »

Nevyjadroval so msa práve k tomu landscapeu .. Samozrejme, chýba to hlavne pri telefónoch, ktoré chcú priniesť hw qwerty klávesnice, ale mňa zaráža skôr tá všadeprítomná kritika na WP7 systém ako taký. Android prišiel od Googleu, prišiel v prvých verziách tiež nevyladený, postrádal kopu vecí ale nekomentovalo sa to, pretože Google je Google. WP7 je na svete trochu prikrátko na to, aby ste ho len kritizovali. A bolo by konečne uvedomiť si, že toto nie je Android, nie je to systém robený na účely ako Android. Je to OS pre masy, ktoré nevyužijú Andorid ani na 20% jeho potenciálu. A to aby ste nepovedali, na HD2 mám NAND 2.2 Froyo.

Čím skôr to pochopíte, tým skôr bude mať tento systém šancu. Predpojatosť je vec rovnako masová.
YAMATO
smartmaniak
smartmaniak

Post by YAMATO »

Hm, pěkně zevšeobecňuješ...třeba já jsem ještě tak před půl rokem nenechal na Androidu nit suchou a i teď mu vyčítám spoustu věcí.

OS pro masy...tahle fráze mě strašně štve...to jako masy = idioti, co nevyužijí základní funkce jako copy/paste, mass storage atd?
Paulos
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Zařízení: Nokia Lumia 925, 32 GB

Post by Paulos »

htcjirka wrote:
YAMATO wrote:Trochu OT - to ještě WP neumí landscape?
Presne tak,landscape jde jen v emailu,sms,webu,fotky,kalendar,nastaveni,twitter,facebook,poznamky,kalkulacka,burza..
Raději vyjmenuj, kde nejde, to bude kratší seznam :) Takhle to vypadá, že WP7 landscape celkem umí.
Bobanovicz
smartguru
smartguru
Zařízení: Samsung Galaxy Note

Re: Prototyp od SE s QWERTY klávesnicí a Windows Phone 7

Post by Bobanovicz »

Porad se srovnava zacatek WP7 a Android. I kdyz je WP7 novy system tak mel na co navazovat. Android zacinal "z niceho". U WP 7 to je jako kdyby BMW zacalo vyrabet trabanty a vsem tvrdit jak je to skvely napad. Obracene by to asi tezko nekdo kritizoval.
Co by se asi stalo, kdyby MS na desktopu jako nastupce Win7 predstavil neco s 10% funkcnosti jako to udelal u mobilniho OS.
Jinak jsem vzdy vlastnil WM a pouzivam to co mi nabidne funkcnost, kterou potrebuji.
To, ze je WP polotovar, ktery vubec zatim nemel spatrit svetlo sveta je fakt, ktery musi uznat i zastanci MS.
Trance-sk
nováček
nováček

Post by Trance-sk »

Každý si samozrejme v komentároch toho druhého nájde to čo sám chce, preto zase jedna zbytočná diskusia ale budiž.

Masy, to nie su idioti, masy to sú ľudia, ktorí to Copy/Paste nevyužívajú. Keď píšu SMS, telefonujú, hrajú hry a browsujú na nete, je im Copy/Paste k ničomu. Fakt ako keby ste si to tak premysleli, ako často tú funkciu využívate ? Ja, keď chcem pracovať s textom, tak si radšej zapnem notebook. Ja viem, to som ja, vy robíte samozrejme všetko na telefónoch a Android 2.5 už bude mať vzadu aj otvor na toaletný papier.

Na klasické používanie tie orezané funkcie WP bohate stačia, to, že budete nazývať WP polotovarom na tom nič nezmení. Neviem, ja som nikde nečítal o tom, že by WP telefóny boli vyrábané ako pracovné stanice. Trébars aj HD7 je označený ako multimediálny telefón. Zvláda prehrávať hudbu a videá (tu je miesto pre vašu pripomienku o podpore formátov), zvláda telefonovať, SMSkovať, browsovať, otvorite v nom Office dokumenty, zahráte si kvalitné hry .. Všetko ostatné, čo s telefónom robíte, ide mimo pôsobisko toho OS, tak o čom to potom je ?
Kott02
přispěvatel
přispěvatel
Zařízení: iPhone 5 16GB

Post by Kott02 »

Těším se na vyladěné telefony s WP7 ale SE to nebude ...

k diskuzi :)
Zajímavé že co jsem na iOS sem C&P nepoužil - nikdy, btw začátek wp7 nelze porovnávat s androidem android je uplně něco jiného.
trance_sk: zas nadruhou stranu pokud bude skutečně v android 2.5 toaleták to se hodí :D
Jiří Hrma
šéfredaktor
šéfredaktor
Zařízení: ---

Post by Jiří Hrma »

Na zahraničních webech se objevily informace, že prototyp na fotografiích Sony Ericsson "zařízl", tzn. že byl zastaven vývoj.
Trance-sk
nováček
nováček

Post by Trance-sk »

Jo toaleťák bude ťahová feautre :D

Tak to je naozaj škoda. Ja osobne by som tento telefón spolu s Xperiou Arc bol postavil ako favoritov SE. Arc za Android a tento telefón za WP7. Je to škoda, podľa ma naozaj vydarený dizajn.
Post Reply

Return to “Ostatní zařízení”