První aktualizace pro WP7 bude uvolněna na začátku února

Všeobecná diskuze o systému Windows Phone 8.1 (vlastnosti, jádro, buildy...)
Jiří Hrma
šéfredaktor
šéfredaktor
Zařízení: ---

Post by Jiří Hrma »

Právě v těchto dnech by měl Microsoft dokončit první aktualizaci pro Windows Phone 7, která nabídne drobná vylepšení systému (kopírování & vkládání textu, podpora nových čipsetů od Qualcommu a oprava bugů). Majitelům zařízení by pak skrze mobilní Windows Update měla být dostupná na začátku února. Zajímavostí je, že tato aktualizace nese kódové označení "NoDo". Na serveru Engadget se objevila informace, že by tato zkratka mohla značit slovní spojení "No Donuts", čímž by se Microsoft nenápadně navážel do Androidu, protože právě verze 1.6 měla kódové označení "Donut". S trochou nadsázky bychom si označení "NoDo" mohli vtipně vyložit také výrazem "Nothing to Do" :-).

Image

V průběhu léta (hovoří se o konci srpna) by se měla objevit velká aktualizace s označením "Mango", která přinese plnou podporu Silverlightu, HTML5 a rozšíří se také počet podporovaných jazyků (zřejmě včetně češtiny a slovenštiny). Další informace o této aktualizaci naleznete v samostatném článku.
Kato
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Zařízení: HTC Desire (AOS 4.2.2),Nokia Lumia 800, Apple iPad

Post by Kato »

Tak to je opravdu "Nothing to Do" - na to, jak MS furt rikal "v aktualizaci v lednu, v aktualizaci v lednu, v aktualizaci v lednu...". Ted je to tady, nebude to konec ledna, ale zacatek unora a s milionu naslibovanych veci prinese ta aktualizace pouze "opravu bugu" (boze co na tak jednoduchem systemu lze podelat, ze to je potreba opravovat?! ;o) ). A aspon to C&P..

(samozrejme je to receno trosku s nadsazkou, ale myslim, ze vetsina lidi od te aktualizace asi ocekavala trosku vic).
milennium
smartstar
smartstar
Zařízení: NEXUS 6 / 64GB

Post by milennium »

No po pravdě, taky jsem očekával trochu víc. A jak to vypadá, tak termín se posunuje a seznam věcí se tenčí... Můj osobní dohad je, že začátkem února to nebude, ale spíš až koncem a možná spíš až březnu...
No a Mango bude podle mně až koncem roku, ale spíš až příští rok. Myslím, že bude uvolněné s nástupem nové generace přístrojů...
janac_marek
smartguru
smartguru
Zařízení: Lumia 950XL, S7 Edge, iPhone 7

Post by janac_marek »

Myslel som, že mi copy&paste až tak chýbať nebude, ale nakoniec som rád, že toto príde aspoň vo februári a nie až v auguste.
Osobne by som veľmi privítal zmenu zoznamu aplikácií. Je to tam vážne divné.

Takisto Live Tiles neviem síce jak je riešené, ale mám jednu app na počasie a moc sa neaktualizuje - neviem, či je to riešené cez MS servery alebo je to cez vlastné servery tej app. Takisto to môže byť nejaký bug :) .

WP7 je fajn koncept, ale proste s tým mobilom dokopy nič robiť ešte neviem (aj tak som ho vymenil za DHD, ktorého som sa zbavil po 2 týždňoch).
Na WP7 je veľa práce, ale Android...... Ehm :) Ešte viacej. Načo sú mi tie funkcie? Keď to poriadne nefunguje?

Radšej si pekne prežijem s iOS a druhý mobil zatiaľ stačí WP7 a počkám si na aktualizáciu na konci leta.

PS: Pre ďalších slovákoch, čo nevedia české názvy mesiacov (ako ja) je toto fajn stránka :)
http://www.mesiace.com/" onclick="window.open(this.href);return false;
Musím sa to už asi načiť :-D
_iNTERFACE
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Zařízení: iPhone

Post by _iNTERFACE »

Načo sú mi tie funkcie? Keď to poriadne nefunguje?
niekto chce mat pocet funkcii a ini by radi aby tych par funkcii, ktore potrebuju, fungovali a nikdy nesklamali...pre tych prvych tu boli stare windows a novy android a pre tych ostatnych je tu vsetko ostatne... :wink:
janac_marek
smartguru
smartguru

Post by janac_marek »

Všetko ostatné?
Možno tak iOS a dúfajme, že WP7.
Stupid phones, symbian, ..... sem zaraďovať veru netreba.

PS: Že pár funkcií? Ja fakt nepotrebujem, aby keď som zdvihol hovor, tak aby mi pokračoval zvuk z hry a nepočul som druhú stranu a musel hovor ukončiť.
premikkoci
smartguru
smartguru
Zařízení: iPhone 4S, iPad 2

Post by premikkoci »

Hold WP7 potřebuje několik funkcí navíc, ale i teď se mi velmi líbí. Jsem zvědav kam to MS dotáhne za rok.
sorento
nováček
nováček
Zařízení: iPhone 4, iPad 2

Post by sorento »

..... já jsme s WP 7 ( mám HD 7 16gb ) spokojený ....... na práci mám počítač ..... na telefonování, občasné vyhledávání na netu, poslech hudby a rychlé e-maily mám telefon ..... telefon pro mě je jen telefon a tuto funkci plní WP7 bez problémů ..... je rychlý a to jsem chtěl ....... aplikace, které mám naistalované fungují bez problémů ..... co víc chtít ......?
Radek33
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: Nokia Lumia 800

Post by Radek33 »

Ajéje, tady se to rozhořelo. :P
Jsem dlouhodobým uživatelem Windows, asi půl roku Android a chvíli iOS. Windows mám od verze 6.1. Výsledek? Na současný Windows Phones nedám dopustit. Makají skvěle, nikdy jsem neměl tak promakaný a spolehlyvý mobil (HTC 7 Trophy). Je pravda, že se ve woknech nedá vrtat, byl jsem zvyklý si systém upravit, ale přiznejme si to. Tyhle wokna vypadaj a fungujou tak dobře, že není třeba je upravovat. Telefon používám jako pracovní nástroj, databáze kontaktů, mailů, kalendáře, office apod. Co chybí k dokonalosti? Kopírovat a vložit, lepší provázanost s windows live (kalendář synchronizuje pouze osobní složku), offline navigace a možnost kopírovat do mobilu jakýkoliv soubory bez použití Zune a podobných nástrojů. Posílání wordovských souborů pouze mailem je fakt divný výmysl (Share point zatím nevedu).
Já jsem s tímto systémem velice spokojený, i když už jste viděli novou xperii http://smartmania.cz/forum/viewtopic.php?f=112&t=22534" onclick="window.open(this.href);return false; :P nádhera
Jen kdyby to nebyl Sony Ericsson a Android.
sorento
nováček
nováček
Zařízení: iPhone 4, iPad 2

Post by sorento »

Kopírovat a vložit jsem zatím nepotřeboval .............. jedna věc mi však chybí a to 100% provázanost/synchronizace s Outlookem ( pro mě dost zvláštní jedna firma ), nejsme velká firma a Exchange nemáme ............. mám tam vše ...... Kontakty jsem do Windows Live natáhnul, ale natáhlo se jen jméno, příjmení a emailová adresa ..... to je divné ...... nebo dělám něco špatně?! ...... jinak Zune mi vyhovuje ............
Balrog
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: iPhone :)

Post by Balrog »

Taky jsem zvědavý kde WP7 budou za rok a doufám,že se ta letní velká aktualizace neprotáhne na podzim a pak na zimu?
Jinak ZUNE mi také vyhovuje
Jiří Hrma
šéfredaktor
šéfredaktor

Post by Jiří Hrma »

Oficiální seznam změn, které nabídne první aktualizace Windows Phone 7 (začátek února 2011)

Image
TMASKA
smartguru
smartguru
Zařízení: SGS2

Post by TMASKA »

což znamená něco jako - ABSOLUTNĚ NIC :)
Jiří Hrma
šéfredaktor
šéfredaktor

Post by Jiří Hrma »

Pro spoustu lidí je zejména podpora pro kopírování a vkládání textu důležitá, ale jinak souhlasím, že tam příliš mnoho vylepšení není. Na ty si budeme zřejmě muset počkat do léta, kdy má přijít velká aktualizace "Mango".
TMASKA
smartguru
smartguru

Post by TMASKA »

no mango nemam rad ( zitra uz 33 let ) a bojim se ze ho budu jeste vice nesnaset po megachystane velke aktualizaci v lete :)

jen se proste obavam ze to nebude v lete nebo ze to neprinese skoro nic jako tet.
asi nejen moje prani - multitask,mass storage. ( icq,skyp - nezalezi na systemu ) nakup aplikaci a instalace aplikaci 3 stran , legalni pristup k pam.karte atd atd - uvidime fandim at se pletu
janac_marek
smartguru
smartguru

Post by janac_marek »

Aký máš problém s multitaskingom?
ICQ, Skype, .... to je vec aplikácií.
WP7 má push notifikácie. Aj ja som chcel pôvodne aj pre iOS mať na pozadí aplikácie. Načo, keď to žerie batt? Skype je tam totálne nepoužiteľný.
Neoriginálne WLM (nie od MS) pre WP7 podporuje push notifikácie....
A multitasking taký, aký potrebujem k životu je tam riešený lepšie ako na iPhone práve pre tláčitko BACK.
Na iOS, ak čítam mail, otvorím z neho PDF a z neho trebárs web, tak sa neviem tak hyper rýchlo vrátiť nazad k mailom ako na WP7, kde stlačím len dva krát back button.
Čo sa týka upgradu, je fajn, že príde copy&paste (malo byť v základe).
Vraj zrýchlenie spúštania app, som zvedavý.

Takisto by som si dovolil vyzdvihnúť vyhľadávanie v marketplace, ktoré dnes hľadá všade (aj v Music) a je to neprehľadné. Špecifickejšie hľadanie privítam.
TMASKA
smartguru
smartguru

Post by TMASKA »

ale ano nerikam , taky mas v necem pravdu no , ale ten mass storage by mi moc zatim chybel jo a jak to myslis ze skype je nepouzitelny ?
janac_marek
smartguru
smartguru

Post by janac_marek »

Myslím to tak, že je to či už na Android alebo na iOS tak zle napísaná app, že to nemá cenu používať na pozadí. Strašne to žerie baterku.

Čo sa mass storage týka, tak hej, ten by sa hodil, ale to by museli zmeniť na WP7 jednu vec a táto vec by sa zišla aj na iOS.
Súbory sú teraz vždy pri danej aplikácii ak tomu dobre rozumiem. Bolo by nutné vytvoriť nejaký folder s public právami, kde by sa mohli niektoré (nie všetky) súbory dávať a k nemu aj prístup cez Mass Storage.
Tým nie všetky myslím veci ako hudba a pod, ktorá je pochopiteľne inde.
TMASKA
smartguru
smartguru

Post by TMASKA »

ok dik za vysvetleni
monohauser
nováček
nováček
Zařízení: nexus 7, iPhone 5

Post by monohauser »

Jiří Hrma wrote:Oficiální seznam změn, které nabídne první aktualizace Windows Phone 7 (začátek února 2011)

Image
To je vse:/ Takze jeste necelej rok musim cekat aby mi nemrznul market a nemusel jsem 2x dene vypinat telefon??? Paraaada....
Post Reply

Return to “Windows Phone 8.x”