Splash screen pro Desire a zařízení HTC s rozlišením 480x800

Diskuze o systému Android (N, 6.x… tipy na úpravy, všeobecná diskuze)
Post Reply
Pavel Vlasák
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: HTC Desire

Splash screen pro Desire a zařízení HTC s rozlišením 480x800

Post by Pavel Vlasák »

Na pár minut jsem dnes odskočil ke custom splash screenu pro HTC Desire. Udělal jsem si pro sebe jeden originální a když už jsem v tom byl. Připravil jsem jich i pár pro vás.

Ovšem nepátral jsem po tom a nevím zda je k tomu nutný root nebo zda dokonce S-OFF. "poraďte mi a já zde doplním"

Návod bude nejspíš pro všechny z vás pouze orientační, protože je směřován na operační systém GNU/Linux, ale s malou odlišností bude použitelný i pro vás s OS Windows.

Nejprve tedy musíte mít staženou nějakou verzi sdk. V nich naleznete ve složce tools aplikace "adb" a "fastboot", které bude nutné spustit v příkazovém řádku. Pokud aplikace "fastboot" není v uvedené složce stáhněte ji z webu HTC a vložte ji do složky "tools".

Jak tedy flashnout splash screen do svého zařízení?

Začnu nejprve několika chybovými hláškami. Ať jsem použil jakýkoliv postup narazil jsem na jednu z následujících chybových hlášek a nedostal jsem se ke zdárnému konci.

Code: Select all

< waiting for device >

sending 'splash1' (750 KB)... FAILED (status malformed (1 bytes))
Takže jsem se dopracoval k následujícímu postupu, který byl u mě vždy funkční. Příkazy zadáváme, při běžně spuštěném systému a při nastaveném pouze dobíjení!!!!

Code: Select all

sudo ./adb kill-server
sudo ./adb start-server
./adb devices
./adb reboot-bootloader
sudo ./fastboot flash splash1 nazev_vaseho_splash_screenu.img 
Pokud po zadání příkazu "./adb devices" nevidíte vypsané své zařízení nemá vůbec cenu postupovat dál a po zadání příkazu "./adb reboot-bootloader" musíme počkat dokud se zařízení nerestartuje a neuvidíme HBOOT.

Jedinou odlišností pro OS Windows je, že v příkazovém řádku pro každý příkaz vynecháte prefix "./" nebo "sudo ./", který vidíte u každého příkazu na začátku.

Ještě doplním, že příkazy budou funkční pouze pokud příkazový řádek poběží ve složce kde se nacházejí aplikace "adb" a "fastboot".
android3.img.zip>>>Image
androidgraf.img.zip>Image
batman.img.zip>>>>Image
devushka.img.zip>>>Image
fentezi.img.zip>>>>>Image
perfect.img.zip>>>>Image
Attachments
android3.img.zip
(220.44 KiB) Downloaded 68 times
androidgraf.img.zip
(23.19 KiB) Downloaded 33 times
batman.img.zip