wp7 vs android - rychlost

Všeobecná diskuze o systému Windows Phone 8.1 (vlastnosti, jádro, buildy...)
Post Reply
TMASKA
smartguru
smartguru
Zařízení: SGS2

Post by TMASKA »

muzete nekdo prosim z vlastni zkusenosti neco napsat o tomhle tematu ? kdyz nebudu odemykat wp7 a do androidu nebudu instalovat pofiderne aplikace 3 stran , ktery system je na tom s rychlosti systemu a odezvy lip - dekuji

edit by admin: Sloučil jsem obě témata do jednoho. Je zbytečné, aby tu byl stejný topic dvakrát.
Cleric
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Apple iPhone 7 128 GB

android vs wp7 - rychlost

Post by Cleric »

Doporučuji ti se podívat na http://www.youtube.com tam je spousta videí která srovnávají rychlost těchto dvou OS.
TMASKA
smartguru
smartguru

Post by TMASKA »

na youtube jsem byl , slo mi spis o vlastni skusenosti , z videi to tak clovek moc nepozna , ale dik za ochotu
Cleric
smartmaniak
smartmaniak

Post by Cleric »

Poznáš i nepoznáš. Můžeš si udělat obrázek jak rychle se spouští ten či onen systém, jak běhají hry nebo stejné aplikace, ale na jiným zařízení. Stačí jen pozorně koukat.
TMASKA
smartguru
smartguru

Post by TMASKA »

a tvuj nazor ?
Cleric
smartmaniak
smartmaniak

Post by Cleric »

Podle mě je WP7 dobře odladěný systém. A teď už jen MS vypouští updaty na vychytání posledních chybiček.
To je asi vše co ti k tomu řeknu.
Android je taky super systém rychlí i graficky moc pěkně udělaný a navíc ve verzi 2.2 Froyo mi přijde dokonalí.
Pro mě má Android o dost lepší uživatelský prostředí než WP7 ale to už je subjektivní názor.

Vím že obě platformy má vyzkoušený JackalJackal
steelspace
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: L920, L930, L950 XL, iPhone 7 Plus

Post by steelspace »

Pokud jde o rychlost, tak WP7 jasně vedou. Android nemá HW akcelerované GUI a Silverlight je oproti Javě mírně výkonnější.

Odemykání WP7 nic na výkonu nemůže změnit, protože běh na pozadí stejně není možný.
Balrog
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: iPhone :)

Post by Balrog »

Mám WP7 a i Android a souhlasím,že WP7 jsou rychlejší.
jerry_stolarik
smartguru
smartguru
Zařízení: HTC One M8

Post by jerry_stolarik »

Ono zalezi na tom jak to myslis rychlejsi....

Samotny OS ma WP7 rychlejsi ale treba nacist nejakou narocnejsi hru trva ve WP7 strasne dlouho... Nebo zkontrolovat Twitter.. Tim ze ti aplikace nemuzou behat v pozadi tak nez spustis aplikaci, ta se spoji se serverem, nacte data.. To taky trochu trva... U Androidu ti to synchronizuje Twitter neustale.. Spustis aplikaci a mas to tam, nemusis cekat..
steelspace
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: L920, L930, L950 XL, iPhone 7 Plus

Post by steelspace »

Aktualizace může probíhat na základě push notifikace. To by měl umět třeba twitter klient beez.
Myslím, že aktualizace stavu "na pozadí" push notifikací je výhodnější, protože na telefonu žádná služba/aplikace na pozadí neběží a tudíž nezpomaluje ani nezabírá paměť - pouze je aktivována systémem, zpracuje notifikaci a zase se ukončí.

Na Androidu to je trochu problém, protože každá aplikace běží v sandboxu s vlastní JVM a tedy i ta nejmenší aplikace zabírá nějakých 10MB RAM.
jerry_stolarik
smartguru
smartguru
Zařízení: HTC One M8

Post by jerry_stolarik »

No Beezz sice ma live tile a push notifikace ale funguje to dost spatne... Live tile funguje dost divne.. Vetsinou ukazuje spatny pocet updatu.. A kdyz vyjedu z aplikace po zkontrolovani stavu tak live tile stejne ukazuje ze mam neprectene twewty... Navic ikdyz live tile ukazuje ze mam neprectene tweety a spustim aplikaci tak se tweety musi stahnout...

Tohle samozrejme neni chyba Microsoftu ale autoru aplikace... Jen se snazim popsat jak to funguje a ze nektere zakladni ukoly ve WP7 zaberou vic casu nez u Androidu...
Mirek Kočí
nováček
nováček
Zařízení: Lumia 800, Motorola Zoom,iPad, Galaxy Nexus, One X

Post by Mirek Kočí »

Bezz mi funguje naprosto perfektně. Pravdou je, že dříve tomu tak nebylo (stejná verze, akorát telefon je nyní po HR).
Post Reply

Return to “Windows Phone 8.x”