HTC HD7 si poradí s 32GB microSDHC kartou

Diskuze o komunikátoru HTC HD7
Jiří Hrma
šéfredaktor
šéfredaktor
Příspěvky: 9220
Registrován: čtv čer 16, 2005 16:44
Zařízení: ---
Bydliště: Praha

HTC HD7 si poradí s 32GB microSDHC kartou

Příspěvek od Jiří Hrma »

Po včerejší informaci o skrytém microSDHC slotu v komunikátoru HTC HD 7 se jeho možnosti rozhodli prozkoumat uživatelé na Xda-developers. Podle původních zpráv ze serveru TheUnwired to vypadalo, že při záměně karty za jinou zařízení zobrazí chybovou hlášku a nelze jej normálně používat, nicméně po několika dalších pokusech HTC HD7 nabootovalo a vše najednou fungovalo. Podobné zkušenosti hlásí i uživatelé z Xda-developers fóra, kteří potvrzují funkčnost 32GB microSDHC karty (class 2). Abyste se ke kartě dostali, je potřeba odšroubovat 8 z 10 šroubků, které drží spodní část zadního krytu. Jeden ze šroubků je navíc přelepen záručním štítkem, takže při tomto zásahu přicházíte o záruku. Dále je ještě nutné opatrně odstranit ochrannou pásku, kterou je microSDHC slot částečně přelepen. Mimochodem, evropská verze HTC HD7 obsahuje v základu 16GB microSDHC kartu (class 4), zatímco americká verze pouze 8GB kartu.

obrázek

Sečteno a podtrženo, někomu se při záměně microSDHC karty za jinou objevuje chybová hláška, ale po několika dalších pokusech zmizí a zařízení začne kartu akceptovat. Někomu telefon po výměně funguje okamžitě. Vždy je však potřeba udělat hardwarový restart.

obrázek
Po výměně karty se může objevit tato chybová hláška. V takovém případě se doporučuje znovu provést hardwarový restart a telefon by již měl kartu akceptovat.

Zdroje: WMPowerUser, TheUnwired
uni
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 1327
Registrován: čtv říj 16, 2008 9:56
Zařízení: Samsung Galaxy S8+ DS, Apple iPad Air Wi-Fi

HTC HD7 si poradí s 32GB microSDHC kartou

Příspěvek od uni »

Tak snad si nikdo u MS nebo HTC ani chvilku nemyslel, že by se něco takového neprovalilo do několika dní po uvedení na trh. Zůstává tedy otázkou, o co komu u těchto společností jde?
TMASKA
smartguru
smartguru
Příspěvky: 581
Registrován: pát kvě 23, 2008 8:06
Zařízení: SGS2

HTC HD7 si poradí s 32GB microSDHC kartou

Příspěvek od TMASKA »

no vida , ještě přiřazení mp3 ke kontaktům , mass storage , navigace , instalovat něco jako cab soubory a pár drobnosti a vše bude ok.
radospol
smartstar
smartstar
Příspěvky: 896
Registrován: pát pro 26, 2008 18:30
Zařízení: Huawei U8650 (sonic)

HTC HD7 si poradí s 32GB microSDHC kartou

Příspěvek od radospol »

pokial nebude karta bezne pristupna/vymenitelna,tak tam moze byt aj 100gb karta,ale nic pre mna.
Uživatelský avatar
Kott02
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 58
Registrován: úte úno 19, 2008 19:30
Zařízení: iPhone 5 16GB
Bydliště: OVA
Kontaktovat uživatele:

HTC HD7 si poradí s 32GB microSDHC kartou

Příspěvek od Kott02 »

Škoda poškození nálepky VOID .. 32 už zní totiž celkem zajímavě
Paulos
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Příspěvky: 439
Registrován: úte čer 17, 2008 17:06
Zařízení: Nokia Lumia 925, 32 GB
Kontaktovat uživatele:

HTC HD7 si poradí s 32GB microSDHC kartou

Příspěvek od Paulos »

TMASKA píše:no vida , ještě přiřazení mp3 ke kontaktům , mass storage , navigace , instalovat něco jako cab soubory a pár drobnosti a vše bude ok.
1) Přiřadit vyzvánění k jednotlivým kontaktům už jde. A nové vyzvánění jde prý získat z Marketplacu. Ještě ty MP3 no...
2) Mass storage? Hmmmm.... :???:
3) Navigace už je nablízku.
4) Myslíte jako XAP soubory?
:)
Uživatelský avatar
miramares
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 168
Registrován: úte zář 27, 2005 11:13
Zařízení: HTC HD2, LG E900, Nokia Lumia 920, MS Lumia 950

HTC HD7 si poradí s 32GB microSDHC kartou

Příspěvek od miramares »

uni píše:Tak snad si nikdo u MS nebo HTC ani chvilku nemyslel, že by se něco takového neprovalilo do několika dní po uvedení na trh. Zůstává tedy otázkou, o co komu u těchto společností jde?
To je přeci naprosto jednoduché. Ta karta není myšlena jako výměnná, je to pevná paměť, která se integruje se zbytkem na principu JBOD viz. http://www.theunwired.net/?item=disasse ... rosd-cards. To, že karta není pevná je podle mě ulehčení výrobce a možnost jednoduše prodávat stejné zařízení s jinou kapacitou. Samsung je vstřícnější, jelikož přístup ke kartě neomezuje. HTC to nedovolí bez ztráty záruky.

-- doplnění předchozího příspěvku (sob říj 30, 2010 12:31) --

Navigace už existuje. AT&T ji instaluje do svých telefonů, ale upřímně bez podpory multitaskingu to je na nic :-( jakmile vám někdo zavolá, tak se ztratíte :-D
lerak
mám jeden příspěvek
mám jeden příspěvek
Příspěvky: 1
Registrován: ned říj 31, 2010 17:09
Zařízení: NOKIA

HTC HD7 si poradí s 32GB microSDHC kartou

Příspěvek od lerak »

POZOR!!! Myslím, že by tu mohl být (nebo možná už je) pro některé výrobce resp. pro WP7 problém v souvislosti s použítím SD karet jako karet, na které se nahrává systém. Dle tohoto odkazu (http://pocketnow.com/windows-phone/micr ... or-quality" onclick="window.open(this.href);return false;) Microsoft říká, že pokud se použije karta špatné kvality, systém má v mnoha případech problému = funguje špatně. I dobří výrobci karet v některých případech nejsou schopni konzistentně vyrobit všechny karty tak, aby byly vyhovující pro WP7. Pokud však je karta kvalitní, systém funguje bezproblémově říká Microsft. Důkaz toho, že telefony WP7 (např. HTC) mají problém, který by mohl (upozornuji mohl) být zůsoben kartou je např. zde (http://www.youtube.com/watch?v=eeiPkbR5FyA" onclick="window.open(this.href);return false;). Naproti tomu Samsung do svého WP7 Omnia nedal pro bút systému SD kartu, ale přímo pevnou NAND pamět, která je přímo spájena s deskou (http://wmpoweruser.com/all-hope-lost-sa ... rosd-slot/" onclick="window.open(this.href);return false;) . Na netu jsem zatím nezaznamenal, že by přístroje Samsung měly problém jaký je na youtube odkazu výše. To že HTC má problém (a zřejmě, zřejmě) s bútováním systému vlivem nekvalitních karet je velice pravděpodobné. Dodávky HTC WP7 přístrojů se údajně zpožďují. Proto také HTC nedovoluje výměnu SD zákazníky. Celé to zapadá a dává obrázek o porodních bolestech nového hardware. Důvodem použití SD místo např. pevných NAND je cena. SD karty jsou levnější a mohou se lehce zaměnit s vyšší kapacitou. Samsung používá NAND protože je jejich výrobcem. Na druhou stranu udržet kvalitu výroby u SD aby fungovaly WP7 zdá se být nespolehlivé. WP7 je dobrý systém. HTC dělá dobré telefony (sám jsem jeden používal 5let, QTEK S200). Ale jak už to bývá, nová věc má vždycky nějaké mouchy. Uvidíme jak na tom budou ostatní výrobci WP7 kteří používají SD karty. A co bude nejdůleitější je, jakým způsobem se k tomu postaví HTC. Pokud se úvaha výše úkaže jako nesmysl, dejte vědět.
janac_marek
smartguru
smartguru
Příspěvky: 629
Registrován: úte čer 08, 2010 9:44
Zařízení: Lumia 950XL, S7 Edge, iPhone 7

HTC HD7 si poradí s 32GB microSDHC kartou

Příspěvek od janac_marek »

to lerak:
Konečne tu čítam po dlhej dobre kvalitný a normálny názor a príspevok a nie len nejaké bludy, výstreli a posmešky.
Ďakujem za tvoj príspevok.
uni
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 1327
Registrován: čtv říj 16, 2008 9:56
Zařízení: Samsung Galaxy S8+ DS, Apple iPad Air Wi-Fi

HTC HD7 si poradí s 32GB microSDHC kartou

Příspěvek od uni »

janac_marek: tak to sorry, ale tak jak to vypadá, si MS/HTC? nic jiného než posměšky nezaslouží. Jestli si MS chce hrát na zabezpečení (jejich argument, proč ne uživatelsky výměnná paměť falsh), má na to jít logicky, tedy integrovaná NAND paměť (jako např. u iPhone) a ne zalepovat paměťové sloty, to je skutečně, a na tom trvám, totální amatérismus. Celé mi to připadá jako drbání se levou nohou za pravým uchem. A pokud to MS s bezpečností myslí vážně (což může být významný marketingový argument, viz. např. Apple a cenzura), tak musí mít hlavu a patu, aby tomu korporační sféra mohla důvěřovat a ne si pár dní po uvedení číst, jak jde vše obejít. atd.
Jako základní prvek zabezpečení bych ale viděl jinde, např. biometrický senzor (měli ho některé iPaqy). To by byl krok správným směrem. Tohle je šaškárna.
janac_marek
smartguru
smartguru
Příspěvky: 629
Registrován: úte čer 08, 2010 9:44
Zařízení: Lumia 950XL, S7 Edge, iPhone 7

HTC HD7 si poradí s 32GB microSDHC kartou

Příspěvek od janac_marek »

uni píše:Jestli si MS chce hrát na zabezpečení (jejich argument, proč ne uživatelsky výměnná paměť falsh), má na to jít logicky, tedy integrovaná NAND paměť (jako např. u iPhone) a ne zalepovat paměťové sloty, to je skutečně, a na tom trvám, totální amatérismus.
Áno. V tomto s tebou v plnej miere súhlasim.
Ale to je už vec HTC, že si kartu zalepuje a chráni a kvôli šetreniu tam nedá NAND.
Ja som tiež toho názoru, že nech je tam buď NAND alebo slot na kartu dostupný bez šróbovania pod baterkou.

Uvidíme. MS našťastie pristupuje k WP7 rozumne a výrobcom viac diktuje ako to bolo u dôb WM, kde panovala obrovská rôznorodosť. Preto verím, že tie podmienky bude ešte do budúcna pre ďalšie verzie uspôsobovať. Toto je prvá verzia WP7 a ja osobne ju pokladám za beta verziu (aj keď nie v pravom slova zmysle). Proste tam nie je všetko čo chceli, ale to čo tam je, je tam odladené.
mika2123g
nováček
nováček
Příspěvky: 49
Registrován: ned kvě 08, 2011 11:06
Zařízení: HTC HD7 16GB
Bydliště: Praha + Mariánské Lázně, Česká Republika

Soubory na staré pam. kartě

Příspěvek od mika2123g »

Když už vše odmontuju a vyndám kartu, je prázdná nebo není? mám z ní něco kopírovat na tu novou? dík

-- doplnění předchozího příspěvku (ned kvě 08, 2011 12:29) --

šla by karta zaměnit i za CLASS 4? nebo vyžší?
jerry_stolarik
smartguru
smartguru
Příspěvky: 730
Registrován: stř črc 09, 2008 13:20
Zařízení: HTC One M8
Bydliště: Brno

HTC HD7 si poradí s 32GB microSDHC kartou

Příspěvek od jerry_stolarik »

Karta vytažená z telefonu je zamknutá a nelze ji dále používat. Pokud kartu neodemkneš tak se k datům na kartě nedostaneš. Na kartě jsou uložena data z telefonu. Jako fotky, hudba atd.

Na kartu co budeš do telefonu dávat nemusíš kopírovat nic. Po vložení karty se naformatuje a také zamkne stejným zpusobem jako karta co jsi z telefonu vyndal.

Class 4 určitě funguje. Vyšší už nevím. V mojem HD7 byla původně 16 Gb class 4 Sandisk karta. Nekteré Kingston karty nefungují. Takže doporučuji použit Sandisk.
Paulos
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Příspěvky: 439
Registrován: úte čer 17, 2008 17:06
Zařízení: Nokia Lumia 925, 32 GB
Kontaktovat uživatele:

HTC HD7 si poradí s 32GB microSDHC kartou

Příspěvek od Paulos »

Potíž je v tom, že karta naformátovaná WP7 je zašifrovaná a po vyjmutí je ve většině případů nepoužitelná, protože čtečky na něco takového nejsou stavěné. Výjimkou je tuším Nokia N8, která kartu rozpozná a nabídne formát. Pak už karta funguje, ale o data na ní přijdeš tak jako tak.
jerry_stolarik
smartguru
smartguru
Příspěvky: 730
Registrován: stř črc 09, 2008 13:20
Zařízení: HTC One M8
Bydliště: Brno

HTC HD7 si poradí s 32GB microSDHC kartou

Příspěvek od jerry_stolarik »

Ono jde o to SECURE z Secure Digital (SD). To je vlastnost tohoto formátu paměťových karet. Že se dá karta zamknout. A skoro žádná čtečka karet zheslovane karty nedokáže používat. Opravdu jediným řešením je kartu naformátovat v Nokii N8.
IkE Blaster
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 2379
Registrován: sob led 19, 2008 21:42
Zařízení:    
Bydliště: Písek
Kontaktovat uživatele:

HTC HD7 si poradí s 32GB microSDHC kartou

Příspěvek od IkE Blaster »

To jsi našel někde ve specifikaci SD karet? Že to nikde nikdo nezmiňuje... data se dají zašifrovat na jakékoliv paměti, pochybuji, že tyto karty to mají řešené nějak hardwarově. Jinak nevěřím, že by se ta karta nedala přes správný nástroj v PC naformátovat, beztak se jedná jen o netradičně vytvořený oddíl.
jerry_stolarik
smartguru
smartguru
Příspěvky: 730
Registrován: stř črc 09, 2008 13:20
Zařízení: HTC One M8
Bydliště: Brno

HTC HD7 si poradí s 32GB microSDHC kartou

Příspěvek od jerry_stolarik »

Je to jen shrnutí toho co jsem o tom slyšel a četl. Nevím co je na tom pravdy. Vždyť nikde nepíšu že to je HW zašifrované. Jen že jenom některý HW to zvládne rozšifrovat.

Něco na tom ale bude když zatím jediný známý zpusob jak kartu odemknout je naformátovat kartu v N8.

Já jsem zkoušel asi 5 různých programu na PC abych kartu rozjel a nic nefungovalo. Pokud vím tak zatím kromě N8 nic jiného nefunguje.
htcjirka
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 12222
Registrován: úte úno 27, 2007 21:57
Zařízení: Samsung Galaxy Note9, Samsung Galaxy Note8
Bydliště: Praha

HTC HD7 si poradí s 32GB microSDHC kartou

Příspěvek od htcjirka »

Presne tak,kartu dokaze naformatovat a umoznit tak dalsi pouziti bud jakykoliv telefon se Symbianem(nemusi to byt jen N8) ci Maemo OS.
mika2123g
nováček
nováček
Příspěvky: 49
Registrován: ned kvě 08, 2011 11:06
Zařízení: HTC HD7 16GB
Bydliště: Praha + Mariánské Lázně, Česká Republika

HTC HD7 si poradí s 32GB microSDHC kartou

Příspěvek od mika2123g »

dík :) strejda má N8 :D
jerry_stolarik
smartguru
smartguru
Příspěvky: 730
Registrován: stř črc 09, 2008 13:20
Zařízení: HTC One M8
Bydliště: Brno

HTC HD7 si poradí s 32GB microSDHC kartou

Příspěvek od jerry_stolarik »

Tak to máš štěstí. Já neznám nikoho kdo má Nokii se Symbianem nebo Maemo. Tak mi doma leží 16 Gb class 4 karta kterou nemůžu používat protože je zamknutá. :)
Odpovědět

Zpět na „HTC HD7“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 7 hostů