Zmizela mi "Moje kontaktní karta" - co s tím?

Diskuze o komunikátoru HTC Desire (Nexus One)
Post Reply
Hainz
nováček
nováček
Zařízení: HTC Desire

Zmizela mi "Moje kontaktní karta" - co s tím?

Post by Hainz »

Kvůli problémům s nekvalitními fotografiemi u kontaktů jsem vypnul synchronizaci a zobrazování kontaktů GOOGLE a nastavil zobrazování kontaktů pouze z telefonu. Telefon jsem propojil s programem MyPhoneExplorer a kontakty zálohuji a synchronizuji přes něj. Abych kontakty neměl zdvojené, tak jsem si zazálohoval všechny kontakty z telefonu na SD kartu, poté odstranil všechny kontakty jak z telefonu tak z GOOGLU a poté opět z karty obnovil kontakty již pouze pro telefon.

Bohužel od té doby se mi přestala zobrazovat Moje kontaktní karta, respektive v záhlaví zobrazena je, ale bez údajů a po kliknutí na ni ji nelze ani upravit - zobrazí se údaj o načítání, ale nic se neděje a musím se vrátit zpět.

Nechce se mi opět propojovat a synchronizovat seznam s googlem a znovu všechny fotky ručně přiřazovat ke kontaktům, ani netuším, zda by to vůbec řešilo můj problém. Ví někdo jak znovu vyplnit a nechat zobrazit Moji kontaktní kartu?

-- doplnění předchozího příspěvku (stř říj 13, 2010 8:44) --

Tak jsem od včerejška googlil a zjistil jsem, že nejsem sám kdo má problémy se zobrazením a editací položky "Já - Moje kontaktní karta". Spíše se ale jedná o zahraniční diskuzní fóra. Pokud pominu hard reset a obnovení telefonu do původního stavu, tak jsem nalezl jedno řešení:
Let me save you some time, at least if you're running a Froyo Desire. The database is set up a little differently than indicated above (and housed in a different spot, but that was easy enough). Rather than mess with it to figure it out, I did it the old fashioned way, which worked like a charm.
Sync your contacts.
Now back your database up:

adb pull cd /data/data/com.android.providers.contacts/databases/contacts2.db

Then just delete it:

adb shell
rm /data/data/com.android.providers.contacts.databases/contacst2.db

Reboot the phone. You might end up with a black screen. Holding the power button until the reboot menu comes up gets rid of it. Let it sync. Problem solved.
Netuším ale jak se ke zmíněným souborům dostat. Ve správci souborů v telefonu i na PC v programu MyPhoneExplorer je složka "data" prázdná. Buď jsou soubory skryty, nebo nevím v čem je prohlížet. Upozorňuju, že mám původní ROM od T-Mobile, tak jestli to náhodou není příčina. Omlouvám se, jestli se ptám jak úplný blbec, ale doteď jsem měl hloupej telefon a tyto problémy jsem nikdy neřešil. Poradí někdo jak na to?
Post Reply

Return to “HTC Desire”