Operator, ktory si necha vyrobit pre seba telefon

Volná diskuze na libovolná témata...
Post Reply
_iNTERFACE
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Zařízení: iPhone

Post by _iNTERFACE »

zdravim
>akurat som docital clanok o nejakom operatorovi a nejakom mobile pre nho a jeho poziadavky vyrobenom a tak mi napadlo, kedze aj napriek rozdielnym potrebam a nazorom tu na fore sme predsalen vsetci zakaznikmi a vela z vas aj odbornikmi a v konecnom dosledku je to offtopic cast, tak ma snad neukamenujete... :roll:
> ak sa pozrieme ocami toho co sme kazdy jeden jediny a teda zakaznika, tak by ma zaujimalo, co si myslite o zariadeniach, ktore si operator necha u ineho vyrobcu(najcastejsie asi HTC) vyrobit na mieru, alebo aspon z povodneho, modelu upravit na svoj obraz...
> ak je operator bohaty, teda sa mu dari, tak moze v ramci svojho vyvijania sa, vytvorit produkt takmer s hociakym vyrobcom HW a teda si mozu iste cinnosti dokonca aj rozdelit... vytvoria produkt, ktory ma za sebou tak isto zaplatenych kompetentnych ludi, ako hociktory iny produkt a mozu byt uspesni...
> na jednom vyrobku sa stretnu dve rozne spolocnosti, viac ludi, viac moznosti, vacsia pravdepodobnost uzivatelskeho uspechu a teda kazdy, kto si chce z trhu nieco vybrat a minut svoje peniaze bude urcite spokojnejs...
> v konecnom dosledku aj samotny vyrobcovia budu len radi a aj ked maju svoje vlastne modely, tak niektori musia vyrabat aj operatorom, takze aj tie ich modely mozu mat urcite vyhody oproti tym, ktori s operatormi spolupracuju menej, ci vobec...
> viem, ze toto cele sa uz par rokov deje a modely ako captivate alebo g1 a tak trochu aj iphone a nexus su toho dokazom, ale otazka znela, ze co by ste povedali aby take zariadenia boli iba u operatora... trebars iba vodafone by mal model XY, ktory by mal taky display, internet, fotak, OS alebo hocico co by bolo jedinecnym na celom trhu a raz by sa aj na orangepad, ci O2slate alebo ine zariadenia cakalo ako na iphone, ci na hocico ine, co ma obrovsky hype a najlepsi predaj samozrejme...a zaroven aj spokojnych zakaznikov, nech sa uz na spokojnost pozerate akokolvek...
> aa preto som spominal odlisne nazory a potreby, lebo prave tie by ma velmi zaujimali, kedze toto je oblast do ktorej som sa este neodvazil vstupit priamo a preto ani nemozem byt oveckou, ktora sa nemyli... :wink:
> ja ako zakaznik by som bol poteseny, ze ak by nejaky operator tym, ze sa na vyvoji telefonu podielal viac ako jeho vyrobca zatienil hoc aj iphone, ci ine zariadenia chystajuce sa na prichod s velkymi ocakavaniami...
> viac snahy, viac uzitku pre zakaznika...
> treba si uvedomit, ze nastava doba, kedy SW zacina vitazit nad HW(pocet mpx uz nestaci, treba aj moznosti nastavenia, efekty acoraz viac editacnych aplikacii a sluzieb na nete) a teda sluzby, ktore budu poskytovane na oepracnych systemoch smartphonov, ktore casom vytlacia vsetko ostatne presne vdaka svojemu systemu, budu coraz viac ziadane a teda, kto poskytuje tie sluzby pre zariadenie? operator...
> a snad uz len to, ze ak je operator bohaty, moze si kupit kadejakeho vyrobcu aspon nejakej sucasti toho zariadenia a moze sa podielat aj na vyrobe... :smt020
IkE Blaster
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení:    

Post by IkE Blaster »

Podle mě to není dobrá cesta, zalíbí se mi zařízení a kvůli němu budu muset měnit operátora? Navíc si myslím, že operátor by ještě více šetřil, to si ostatně myslím i u SE, které si objednalo X1. Šetřilo už při návrhu. Když by se podílelo na výrobě, tak si zase bude muset zaplatit lidi, kteří se budou podílet na výrobě. Bude to pro něj dražší. Proč by to dělali?

"SW zacina vitazit nad HW(pocet mpx uz nestaci, treba aj moznosti nastavenia, efekty acoraz viac editacnych aplikacii a sluzieb na nete)"
HW nad SW (!) vítězí už dávno, jenom uživatelé pořád požadují náročnější aplikace, proto se musí zlepšovat simultánně i HW. Jinak počet mpx - všem by stačily 2-3mpx, pokud by to fotilo dobře. Pořád jsem nezažil výborně fotící telefon od dob K750i a možná K800i. Přijde mi to, že je to jen čím dál horší. Chce to lepší optiku. Na druhou stranu já ji nepotřebuji, nemám telefon kvůli focení nebo natáčení videa.
Standa
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: BlackBerry Z10, Samsung Galaxy Note 10.1

Post by Standa »

Já bych i souhlasil s jakousi "odměnou" operátora ve smyslu - jsi u nás, můžeš mít tento vyjímečný telefon. I kdyby si telefon zákazník koupil za své (ne dotovaný), posílil by v případě spokojenosti i zákazníkovu loajalitu k operátorovi. Určitá forma odměn v podobě služeb už existuje a z vlastní zkušenosti můžu říct, že ostatní operátoři by museli několikanásobně vylepšit svou nabídku, abych byl ochoten přejít. A exkluzivní hardwarová odměna by byla ještě o něco lepší :-). Ovšem myslím opravdu exkluzivní, ne jen ještě víc lesklý telefon a ještě víc GHz v procesoru.

I.B.: přesně, 2-3MPx stačí. Když srovnám "vynikající" výsledky recenzí fototelefonů s 5MPx a mnohem více, nevidím žádný výrazný pokrok např. oproti starému XDA Flame.
Post Reply

Return to “Off Topic”