HTC HD2:koupit nebo raděj počkat...

Diskuze věnovaná komunikátoru HD2 s 1GHz procesorem
Post Reply
fingerstyle
nováček
nováček
Zařízení: HTC Touch pro 2

Post by fingerstyle »

Už pár týdnu se chystám si toto zařízení koupit.Pořád se dívám na stránky vybraného obchodu kdy ho konečně dostanou,ale začínám být na váškách.Mám jít do WM 6.5 když během 1.5-2 let končí jeho vývoj a dále jen WM 7.Když budu čekat na WM 7 (což bude až na předvánoční trh) tak zas na WM 7 ještě asi nebude moc aplikací.Nejraději bych počkal na nástupce HTC HD2 kterej bude nejspíš na Androidu 2.2 ale to je čekání taky tak na půl roku:-( Neli dýl...Má cenu dnes dávat 12-13 tis.za zařízení s WM 6.5 ? Když všude slyším a čtu jen Android...Android...
Petulinek
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: iP 8+

Post by Petulinek »

A za půl roku až koupíš Android bude něco jiného, nebo novější model, to znám, věčný kolotoč :o)
fingerstyle
nováček
nováček

Post by fingerstyle »

No i to je vlastně pravda,když budu do vánoc čekat na Android 2.2 tak se bude drát na trh Android 4.3 a nekoupím si nikdy nic :-)
Ale ještě je jeden duvod proč bych nešel ani do 2.1 ale až do 2.2 a to umožnění ukládání na SDkartu.Kvuli tomu bych do současnyho Androidu 2.1 nešel.Vím že se dělá kvuli tomu v systému root,ale toho bych se asi bál.Už jen kvuli případné pozdější reklamaci.
YAMATO
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Galaxy Note 2

Post by YAMATO »

Osobně nechápu proč nekoupit přístroj s WM 6.5. Že přestávají být vyvíjeny aplikace? Ano, ale výběr ze stávajících je výtečný. Já taky hodně uvažoval o Androidu, ale zatím prostě ne, je tam stále spousta "ale", "to teprve bude", pravda, aplikací je hromada, ale alternativy k těm, co mám na WM, zatím nijak velké nejsou (respektive jsou, ale ne tak kvalitní). Prostě zatím nevidím důvod, proč nejít do WM 6.5 jen proto, že další vývoj pomalu končí.
fingerstyle
nováček
nováček

Post by fingerstyle »

To je asi pravda.Ještě jsem si o tom něco přečet a WM 7 pude podle všeho zaměřený spíš pro cílovou skupinu mladých na zábavu a u Androidu 2.2 to s tím ukládáním na SDkartu nebude zas tak volny jak si všichni mysleli...
OndraS
můj třetí příspěvek
můj třetí příspěvek
Zařízení: HTC HD2

Post by OndraS »

Taky jsem rozmýšlel jestli ještě počkat, ale jak je psáno výše, to by si člověk taky nemusel koupit nikdy nic.
Petulinek
smartmaniak
smartmaniak

Post by Petulinek »

Tohle je věc názoru, já měl Desire pár dní na hraní a rozhodně bych svojí HD2 za tohle nevyměnil. Je znatelně pomalejší, taková hodně do iphone, nedotažená, prostě nic pro mně. O menším a horším displeji a tudíž i o horším psaní ani nemluvě, horším foťáku atd... Na WM jsou také tisíce aplikací a mnoho také zdarma, myslím že toto je věc osobních preferencí a je nejlepší si daný system ozkoušet, osahat a zjistit co každému vyhovuje... Já vím, že časem u Androidu asi skončím, ale je třeba na něm ještě dost zamakat aby začal být použitelný, zatím je pro mně lepší volbou HD2 stejně jako vím, že nikdy nebudu chtít iphone, u toho mi stačilo pár dní si osahat, to je krám pro děcka...
Petulinek
smartmaniak
smartmaniak

Post by Petulinek »

No vidíš, já měl Desire několik dní souběžně s mojí HD2 a rozhodně Win v HD2 jsou o dost rychlejší (nemyslím originál). V Desire originál systém který jsem zkoušel je utahaný, pomalý, žádná sláva, rozhodně se s WM absolutně nemůže v rychlosti měřit. Nemožnost instalace aplikací na kartu je tristní, paměti na rozdávání to zrovna nemá. Focení jsem testoval a je znatelně horší než na HD2, dtto i video. O koukání na film v avi s titulky ani nemluvím. Psaní na klávesnici na malém displeji bída a zoufalství. Práci s Exchangem a s Office soubory které nutně potřebuji taky moc neumí. Jak je na tom s Remote Desktopem jsem kvůli malému displeji ani nezkoušel. Ne, já bych rozhodně neměnil, ale jak jsem psal, je to volba každého z nás... Možná až bude Froyo či spíše jeho nástupce, bude možno o Androidu uvažovat... A ano, HD2 je proti tomu cihlička, taky je spíš pro technoidy, kdežto Desire je telefon pro puberťáka nebo pro ženskou, kteří od něj nevyžadují náročnější věci...
Petulinek
smartmaniak
smartmaniak

Post by Petulinek »

Nenapsal jsem jedinou urážku. Tato diskuze je skutečně naprosto zbytečná, proto, že sis někde přečetl o tom, že je Android moderní system a stojíš si za cizím názorem je naprosto a jen Tvá věc. Já jen popisuji své zkušenosti, nic jiného, máš-li jiné, neberu Ti je. Pouze jsme psal že je v současné podobě Android pro mně jako ITíka nevyhovující, pomalý, omalovánkový, nic víc. Stejně jako je mi naprd iphone nebo Bada, se kterou jsme si začátkem týdne hrál na Wave...
BTW: když už jsme u argumentů, nečetl jsem ani jeden krom toho, že sis někde přečetl, že se jedná o moderní systém... Ale to fakt nemá cenu řešit s někým, kdo nemá jediný kloudný argument.... HOWGH
groovox
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: ML950XL Alcatel IDOL4S Pro W10, NL1520, HTC HD2

Post by groovox »

2 JackalJackal: zajímalo by mě, kam si ukládáš všechny ty programy, když na kartu to nejde? Používám totiž hodně programů a her a asi bych s Androidem narazil. Vymyslet a udělat nový systém s cílem nejlepší a opomenout tuto zásadní "maličkost" mi přijde docela průser celého Androidu potažmo 2.1.
olda
VIP
VIP
Zařízení: LENOVO A 7010

Post by olda »

Hoši nechte toho hádání, každá platforma má své plusy i mínusy. Též používám wm jsem spokojený ale též bych na tomto systému spoustu věcí změnil a představa wm 7 a jejich omezení je také nevalná a tak bychom mohli psát a psát a k ničemu se nedobereme. Držme se tématu a názory na ten či onen systém nechme na našich zkušenostech a v jiných diskuzích a hlavně nezatracujte jiné platformy i ty mohou být dobré. Mějte se hezky a Ahoj Olda :wink:
olda
VIP
VIP
Zařízení: LENOVO A 7010

Post by olda »

JackalJackal bud v klidu také nejsem nejmladší a holt mění se situace na poli majitelů zařízení s WM i Androidem. Mám zkušenosti i se Symbianem a nebyly to zlé zkušenosti ale to je už z jiného soudku. Hold mládež nastupuje a my za chvíli se svými nazory budeme patřit do muzea :tlem: Měj se a Ahoj Olda :wink:
htcjirka
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Samsung Galaxy Note9, Samsung Galaxy Note8

Post by htcjirka »

Presne tak kazda platforma ma neco do sebe,kazdemu vyhovuje uplne neco jineho a ja napriklad letity zastance a uzivatel WM jsen nyni presel na Maemo a nestacim se divit jak me tento system zaujal na tolik ze jsem vody WM opustil a nemam ani chut se vracet.Kazdy system ma neco do sebe,kazdy system ma sve mouchy a bude mit priznivce i odpurce,kazdy si bude hajit svou pravdu a porad dokola :wink:
Sanojek
nováček
nováček
Zařízení: HTC HD 2

Post by Sanojek »

Toz pokud se chcete hadat a pretahovat o tom ktery zarizeni je pomalejsi s tim ze ste meli moznost to vyzkouset, tak by bylo dobre aji napsat na jake ROM to bezelo. Ono jestli napr HD2 co ste zkouseli bezelo jeste na officialni 1.48, tak se vam tam nektere ukony mohly zdat pomalejsi (byt ja osobne jsem byl s rychlosti teto verze celkem spokojeny).

Kdyz ale vyzkousite nejakou odlehcenou verzi z XDA 1.69 ktere byvaji mnohdy i o polovinu mensi nez officialni, tak to slape opravdu uplne jinak.
Post Reply

Return to “HTC HD2”