Surf and Mail+ od T-mobile

Diskuze o komunikátoru HTC Desire (Nexus One)
Post Reply
lupina
můj třetí příspěvek
můj třetí příspěvek
Zařízení: Nokia

Post by lupina »

Tak jsem se konečně rozhodla pro Desire, ale dnes mě totálně rozhodila slečna ve značkové prodejně, když mě zarputile přesvědčovala, že i když si aktivuji zmíněný datový tarif, tak můžu max brouzdat po netu, nebo si číst maily, ale cokoliv jinýho (mapy, youtube, market, veškerý stahování a dokonce i aktualizace v telefonu, např. počasí) budu platit navíc :?:
Prosím vás, byla ta slečna úplně mimo, nebo se v t-mobilu zbláznili?
Jiří Hrma
šéfredaktor
šéfredaktor
Zařízení: ---

Post by Jiří Hrma »

Mrkni do tohohle tématu, už se to tady řešilo hodněkrát... http://smartmania.cz/forum/viewtopic.ph ... 88#p160788" onclick="window.open(this.href);return false; já s tím na Touch Pro2 problém nemám, ale spousta lidí na jiných telefonech ano. Je to asi o náhodě a přístupu T-Mobilu komu co zaúčtuje a komu ne - mají v tom docela hokej :(
barberry.pha
smartstar
smartstar
Zařízení: iPhone 4 16GB fw 4.3.1

Post by barberry.pha »

No v t-mobilu se nezblaznily, ten tarif je pouze naprohlizeni a na praci s emaily, stahovani odesila, vse ostatni se plati, stahovani aplikaci s marketu urcite, pri rychlosti pripojeni bych se o to ani nepokousel, googles mapy taky a youtube bych taky nezkousel, nevim cim se v t-mobile ridi ale nekomu ke to uctovano a nekomu to a ja bych rozhodne nemel nervy jako jirka :) a nerad bych se pak ve fakture dockal nejakyho prekvapeni ve vyssi uctu za net pripojeni.

Tady je to hezky popsano http://www.t-mobile.cz/web/cz/residenti ... t-v-mobilu" onclick="window.open(this.href);return false;

To jirka: nemas ten tarif tedka v ramci ty akce co maji u t-mobile tedka na mesic zadarmo?

Ono zalezi pres kteru ten port se pripojeju pristroj k netu a pak je to bud zadarmo nebo se za to plati? Je mozny ze pokud ma nekdo desire od t-mobilu bude to mit nastaveny jinak nez volny prodej ale kazdopadne ja bych si tady ten pausal pro pristroj nevzal. Pritelkyne ho sice ma ale povpinal jsem ji vsechny aktualizace, rekl co nema spoustet a tak si jenom serfuje po netu a posila maily :) zbytek kdyz je poteba resima doma pripojenim k wifi ;)
malcor
nováček
nováček
Zařízení: HTC Desire

Post by malcor »

Tak já nevím, rok mám Surf&Mail, skoro celou dobu jsem ho měl na WM (HTC Touch HD), běžně jsem měl zaplý počasí, maily a kalendář přes exchange, vyjímečně twitter a net, když bylo potřeba. NIKDY jsem neplatil nic navíc. Teď mám měsíc Desire, ale ještě jsem ho neměl celý zůčtovací období. Nicméně sem se teď schválně podíval na výpis minulýho období kde je to půl na půl HD/Desire a taky nic navíc. Přitom na Desire to využívám mnohem víc. Maily, kalendář, počasí, Pubtran, Twitter, Internet, Market, CHMI, Google maps, Youtube, Evernote, Shazam, Wapedia.. Takže pohoda. Dokonce jse to na Desire mnohem lepší co se týče využití FUP. Na WM mě FUP strašně žraly maily - co 15 minut se kontroloval google mail přes exchange. Teď jede gmail přes push, takže se nic zbytečně nekontroluje. Ušetří mi to tak 50MB měsíčně.
lupina
můj třetí příspěvek
můj třetí příspěvek
Zařízení: Nokia

Post by lupina »

Hm, tak to jsem tam, kde jsem byla :-(
Teď jsem volala na operátora a po krátkém dohadování mě radši přepojili přímo na datové oddělení, kde mi teda pán vysvětlil, že je to opravdu tak. Prý je zdarma jen to surfovaní, protože to jde přes ten jejich web´n´walk, ale cokoliv jiného (tzn. všechno, co se týká toho mobilu), co nejde přes w´n´w, je prostě placeno navíc :evil: A že prostě Surf&Mail+ je určený spíš pro obyčejné telefony, ale že pokud chci datový telefon, tak si prostě musím pořídit neomezený internet. Tak jsem se naštvala, řekla mu, jaké mají nabídky u jiných operátorů a prostě jsem udělala trošku bububu a pán mě hned začal ujišťovat, že už chystají změny, aby to bylo výhodnější a že prý, když si prodlužuji smlouvu, tak můžu získat ten neomezený internet na dva roky za polovinu. Tak aspoň že tak, ale naštvali mě teda fest.

-- doplnění předchozího příspěvku (úte čer 01, 2010 9:32) --

A ještě jsem teda objevila tohle forum http://androidforum.cz/jaky-datovy-tari ... -t525.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Docela dobře to tam vysvětlujou a odpovídá to tomu, co píše malcor, ale jak je to teda možný?
barberry.pha
smartstar
smartstar
Zařízení: iPhone 4 16GB fw 4.3.1

Post by barberry.pha »

on ten surf a surf mail je urcet opravdu pro spise normalni telefony a k chytrym telefonum nabizi tmobilel internet+ za polovicni cenu a mate plnohodnotny internet, nemusi clovek resit kolik toho stahne fup 2gb .. a muze pak tel pouzit v pripade nouze i jakou modem pro prijeni notebook k internetu :)
samozrejme je jednucha vec odejit treba k o2 kde je za 150kc mesicne 3g internet ale s fup 150mb ktere se tedka o2 rozhodlo uplatnovat ...
s tou 50% slevou mi ten internet+ prijde za tech 470kc za dobrou cenu s ohledem na to ze tam ma clovek fup 2gb a snad brzo rozsiri 3g i u t-mobile ...
herbik
nováček
nováček

Post by herbik »

jsem na tom jako malcor, mam surf&mail+ a nikdy jsem neplatil za pripojeni z mobilu nic extra ani na HTC Touch, ani na Desire, pouzivam maily, internet, msn, icq, market, tapatalk...
jediny, co jsem kdy platil navic, bylo pripojeni notebooku, ale to taky nenauctovali vzdycky.
jo a fup jsem taky nikdy nepresvihnul, nebo aspon nezaznamenal zadne zpomaleni.
permar
přispěvatel
přispěvatel
Zařízení: SGS 5

Post by permar »

Surf+Mail od T-Mobile používám od doby co tuto službu TM zavedl. A musím říct,že bez problémů. Má to ale pár háčků :) , na internet chodím jen přes OperuMini- přes ní mohu i stahovat cokoliv a nepromítne se to do FUP limitu, jak je to možné ? nevím,ale je to tak. Stahování emailů je neomezené co do velikosti příloh atd- to je defacto započítáno v paušálu. Pokud používáte jiný internetový prohlížeč např. IE ve WM,OperuBrowser či jiné ,tak se vše odečítá s FUP limitu, FUP limit má i vliv na rychlost připojení viz. TM a jejich smluvní podmínky,překročením FUP limitu se vám sníží rychlost připojení........Ale jak už tady někdo uvedl , je pravdou,že v tom má TM hokej a že jeho operátoři někdy samí neví jak to vlastně s touto službou je :grin: ......

-- doplnění předchozího příspěvku (úte čer 01, 2010 10:33) --
malcor wrote: Na WM mě FUP strašně žraly maily - co 15 minut se kontroloval google mail přes exchange. Teď jede gmail přes push, takže se nic zbytečně nekontroluje. Ušetří mi to tak 50MB měsíčně.
Teda chlape ,jak si toho dosáhl to by mě zajímalo,vždyť si v emailu můžeš nastavit jak často se ti budou stahovat emaily. Kontrolovat co 15 minut emaily , se pak nedivím,že jsi měl takovou spotřebu.........
malcor
nováček
nováček

Post by malcor »

No však jasný, že se to dá nastavit. A já potřeboval o mailech vědět co nejdřív. Proto jsem tam měl nastaveno 15 minut. Ale jak píšu, teď už to je řešený přes push, takže všecko okamžitě a bez průběžnýho připojování.
Post Reply

Return to “HTC Desire”