Bóže, už je večer. Navíc, dezinformace je trochu silné slovo, kámo

. Prostě jsem si stáhnul asi hodinový dokument v .avi, kodeku DivX, rozlišení 1280x544 a bitratem asi 6,5mb/s a telefon ho přehrál naprosto plynule, bez záseků, kostiček atd. Ale toto je na hraně, 8mb/s už se mírně trhá.
K h.264 - je to celkem oblíbený kodek u HD videí díky vysoké kvalitě a malé velikosti, možná proto mi to nějak sepnulo a napsal jsem "kvalitní" ale to je hnidopiššké to tu rozebírat. Hlavní je, že si na tom telefonu pustím 99% avi videí kolující po netu - různé DVDripy kolem 1,5gb, které jsou kvalitou vzhledem k displayi akorát a šetří místo, HD je spíš na machrování - "koukni, co to dokáže přehrát" a jelikož nemá telefon slušný video výstup, je to k ničemu.
Tím jsem chtěl poukázat na to, že existuje telefon, který nemusí mít snapdragona (osobně mám rád tenhle čipset, který má třeba ještě N900 - tím nemyslím snapdragon, ale TI OMAP xxx už nevím, prostě Cortex A8 CPU kolem 600mhz + grafický čip) a přehraje korm .mkv a h.264 témeř všechny známější typy videa. Bohužel jsem HDčko prodal a teď mám Nokii 5800, která se zadýchává u .mp4 nad 1mb/s a .avi nepodporuje vubec, tedy nasel jsem programek, ktery prehraje ty avicka celkem v pohode (smartmovie 4,15) ale nejde zvuk - pry podporuje pouze mp3 audiostopu - takže zase 90% videi je out.
P.S. samotné HD video, které telefon natáčí je .mp4 a bitrate 7,5mb/s