položka Assisted GPS v TD2 Tools
-
nevin
- nováček

- Zařízení: HTC Touch Diamond 2, Samsung Galaxy S4 mini
Jaký význam má položka Assisted GPS v programu TD2 Tools? Znamená to využití dat od operátora GSM nebo dat z programu Qiuck GPS při určování GPS pozice?
-
Ruslan Botsyurko
- redaktor

- Zařízení: iPhone 7+, PlayBook, HTC Universal(128MB), MPx200
Ano, je to vlastně něco podobného jako QuickGPS. Do paměti se ukládají data o družicích a ty by se měly pak rychleji zaměřit při spouštění GPS.
-
nevin
- nováček

- Zařízení: HTC Touch Diamond 2, Samsung Galaxy S4 mini
Abych odpověděl: Udělal jsem pokus. Mám vypnuté datové přenosy od operátora (používám výhradně wifi). Zkusil jsem zjistit pozici GPS při zaškrtnuté položce Assisted GPS v programu TD2 Tools a první nalezní pozice travalo snad více jak 2 minuty. Den předtím jsem stahoval aktuální data o družicích v programu Qiuck GPS. Další nalezení pozice GPS už bylo podstatně rychlejší. Za týden jsem to zopakoval za stejných podmínek bez zaškrtnuté položky Assisted GPS v programu TD2 Tools, opět den předtím jsem si stahl přes wifi data o družicích v programu Qiuck GPS, a nalezení GPS pozice trvalo tak 20 vteřin.
Asi se to v prvním případě snaží využít data od operátora a zkouší se připojit. Jinak to si neumím vysvětlit.
Asi se to v prvním případě snaží využít data od operátora a zkouší se připojit. Jinak to si neumím vysvětlit.
-
Milan Pištělka
- smartguru

- Zařízení: HTC HD2 Leo
To, co píše Farokh, je extrémě zjednodušeno.
Quick GPS si stáhne informace o poloze satelitů a to pak pomůže k rychlejšímu fixu GPS.
A GPS je technicky podstatně složitější záležitost, která sice také umoží rychlejší fix, ale daleko významějším přínosem tohoto systému je podstatné zvýšení citlivosti a tím možnost GPS se chytit i na místech velmi odstíněných od signálu ze satelitů.
Quick GPS si stáhne informace o poloze satelitů a to pak pomůže k rychlejšímu fixu GPS.
A GPS je technicky podstatně složitější záležitost, která sice také umoží rychlejší fix, ale daleko významějším přínosem tohoto systému je podstatné zvýšení citlivosti a tím možnost GPS se chytit i na místech velmi odstíněných od signálu ze satelitů.