Neoficiální verze TCPMP v novém kabátku a s podporou AVRCP

Diskuze o operačním systému Windows Mobile 6/6.1/6.5 a dalších vývojových větvích (6.5.x)
Post Reply
Jiří Hrma
šéfredaktor
šéfredaktor
Zařízení: ---

Post by Jiří Hrma »

Na Xda-developers je možné najít celou řadu neoficiálních buildů open source přehrávače TCPMP (The Core Pocket Media Player), který patří ve své kategorii k tomu nejlepšímu, co lze na Windows Mobile pořídit. Za zmínku stojí například verze od uživatele bimbam69, která nabízí podporu ovládání skrze Bluetooth profil AVRCP a celou řadu dalších funkcí včetně podpory titulků. Součástí je také zbrusu nový skin s podporou QVGA, WQVGA, VGA a WVGA rozlišení. Instalační soubor a skiny můžete stahovat z tohoto vlákna na Xda-developers (pro stažení je vyžadována registrace, ale tu snad už každý z vás má :-) ). Jestliže máte ve vašem zařízení nainstalovanou starší verzi přehrávače, nezapomeňte ji před instalací odebrat.

obrázek

Zdroj: WMPowerUser
tslany
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Lumia 830, Lumia 435DS, Asus T100

Post by tslany »

Já se vůbec divím, že někteří výrobci nedávají vlastní upravenou verzi TCPMP jako OEM program, vždyť ten přehrávač má za sebou zrod legend jako hx4700, x51v, Uni, a stále má co nabídnout, má podporu titulků, pluginů, nyní i skinování, existuje verze i pro GoForce 5500 která je silně nepodporovaná atd. :-)
elcrys
smartguru
smartguru
Zařízení: Sony Ericsson Xperia mini, Nexus 7 (2013)

Post by elcrys »

Výrobci totiž většinou na nějaké přehrávače kašlou (výjimkou je např. Samsung), a to i přesto, že prodávané zařízení prezentují jako supermultimediální přístroje (na kterých si ale člověk nepřehraje 90% běžných formátů). Posun by mohlo znamenat WP 7 s přehrávačem Zune, i když také pochybuji o jeho otevřenosti a možnostech.
niky79
smartguru
smartguru
Zařízení: Diamond 2

Post by niky79 »

Ja nevim. TCPMP sice podporuje titulky, ale k cemu to je, kdyz nema jakoukoliv optimalizaci a kazdy obycejny DIVX se proste pri prehravani trha? (na zarizenich typu Diamond 2).
elcrys
smartguru
smartguru
Zařízení: Sony Ericsson Xperia mini, Nexus 7 (2013)

Post by elcrys »

To je problém číslo 2. Pro tyto novější přístroje je vhodnější CorePlayer, který zase nepodporuje titulky ani např. AC3. Ideální je, když si výrobce vytvoří vlastní přehrávač dokonale optimalizovaný pro daný HW.
niky79
smartguru
smartguru
Zařízení: Diamond 2

Post by niky79 »

Clovek si proste nevybere. Takze pouzivam prehravac HTC album, ktery je HW akccelerovany a zvlada i video 800x480 v 800 kbps, coz ani Core Player nezvladne.
KVARK
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Zařízení: LG Optimus 2X

Post by KVARK »

niky79:
Záleží na typu procesoru. Já mám naopak nejvyšší výkon videa v TCPMP a to i bez HW akcelerace.
Sir Andrew
smartstar
smartstar
Zařízení: Lumia 925

Post by Sir Andrew »

niky79 wrote:kazdy obycejny DIVX se proste pri prehravani trha? (na zarizenich typu Diamond 2).
To je smutná vlastnost Qualcomm chipsetu. Sice má vysoký takt a krásně funguje v optimalizovaných aplikacích (TouchFlo), ale na "hrubý" výkon je pořád lepší stařičký procesor od Intelu (Marvellu) z rodiny XScale PXA.
Kamikadze90
už mám dva příspěvky
už mám dva příspěvky
Zařízení: HTC HD 2

Post by Kamikadze90 »

přehrávač je to fakt super, ale mě tam prostě nejdou dát titulky, tu verzi 0.72 mi nejde nainstalovat(má asi 1.5mb), mam tu pak ještě nějakou verzi která má 5.5mb asi, tak ta mi běží v pohodě, i se skinem na HTC HD2. nevíte někdo proč to nefunguje ?
Post Reply

Return to “Windows Mobile 6/6.1/6.5/6.5.x”