Samovolne se ztracejici pamet
Mate nekdo obdobny problem? Podival jsem se na zbyvajici pamet telefonu a k memu prekvapeni mi zbyva asi 29mb volneho mista. Mate nejaky programek na vycisteni temp souboru? pouzivam Google maps, ten vzal asi 40 mb, ale dale nevim co by to mohlo byt. Opera je nastavena na 4mb, coz by snad problem byt nemel. Slozka program files ma asi 10mb, takze taky nic moc duleziteho...
-
Milan Pištělka
- smartguru

- Zařízení: HTC HD2 Leo
To je bohužel normální stav u HD2, pokud se používá Sense. S příchodem vařených ROMek jsem Sense ze stroje vypráskal a při použití lite verze ROMky mi zbývá po nainstalování všech programů 200 MB volné paměti.
Ale i při používání Sense se dá držet stroj na nějakých 50 MB volných. Chce to ale pravidelně odmazávat SMSky, přílohy mailů dávat na kartu, omezit historii tel. hovorů apod.
Ale i při používání Sense se dá držet stroj na nějakých 50 MB volných. Chce to ale pravidelně odmazávat SMSky, přílohy mailů dávat na kartu, omezit historii tel. hovorů apod.
Každé PDA chce ale také pravidelně čistit. K tomu jsou třeba následující programy:
- SK Tools: univerzální, vynikající, spousta možností, parádní i pro dokonalou odinstalaci programů, jen ang
- MemMaid: je i v češtině
- Pocket Mechanic: jen ang.
- cleanRAM: je i v češtině
- ClearTemp: také v češtině
Vyzkoušeno na HTC2, fungují. Jo a 29MB volné paměti? To byl ještě před rokem takřka sen. Například u takové Omnie takřka nedostižitelný...
- SK Tools: univerzální, vynikající, spousta možností, parádní i pro dokonalou odinstalaci programů, jen ang
- MemMaid: je i v češtině
- Pocket Mechanic: jen ang.
- cleanRAM: je i v češtině
- ClearTemp: také v češtině
Vyzkoušeno na HTC2, fungují. Jo a 29MB volné paměti? To byl ještě před rokem takřka sen. Například u takové Omnie takřka nedostižitelný...
ja s "cooked" rom-kami a pamatou problem nemam. pouzivam tie full verzie aj so sense. do telefonu instalujem len upravy napr. na kvalitnejsie foto, nahravannie kvalitneho videa, par tweakov, core player a pod. hry, sygic, ukladanie fotografii mam na karte. taktiez prilohy e-mailov hadzem tiez na pamatovu kartu a mam okolo 100 - 150 MB volneho miesta. problem moze byt aj v tom, ze app htc album na cache v pamati telefonu
No jde o to, jestli jsou to hodnoty položky úložiště nebo položky program. Pokud máš v úložišti tolik, co píšeš, tak se tomu snad ani věřit nechce...
Ne program pamet (RAM) mi jeste nikdy nedosel. Delal jsem preflashovani rom na 1.48 psalo cca 115 mb volneho- moje slozka program files ma cca 20 mb (za predchodi info se omlouvam). No a to je tak vse co v telefonu mam. My documents to je zalezitost asi 2 mb. Uz jsem sehnal nejaky cistici freeware, ale moc nepomol... A ze by sms zabiraly tolik,to se mi nechce verit. Kdyz jsem zalohoval asi 4000 zprav ze stareho telefonu, tak to melo sotva 8mb, hd2 budu mit tak mesic, takze odhaduji tak 400 sms max....
teraz aktualne mam Topix 1.1.2 (Sense 2.5) a stav v Storage:
Total: 251,82 MB
In Use: 43,97 MB
Free: 207,85 MB
v storage mam nainstalovany core player, myphone a pod.
Total: 251,82 MB
In Use: 43,97 MB
Free: 207,85 MB
v storage mam nainstalovany core player, myphone a pod.