Prva vec co som skusal bolo nakopirovanie japonskeho fontu (meiryo.ttc) do PDA a nainstalovanie japonskej klavesnice. Tymto som ale dosiahol len to, ze tento font mozem pouzit len v aplikaciach ktore vedia narabat s fontami (word, JP-EN slovnik), ale ked som chcel pozret nieco japonske na internete tak stale bez uspechu - prazdne stvorceky...
Takze dalsi krok co som spravil bolo nastavenie meiryo.ttc ako vychodzi font pomocou ING Change Font, ale toto nepomohlo, a japonske znaky stale boli len prazdne stvorceky, tak som to prehodil naspat na tahomu.
Viem ze sa tu davnejsie riesil podobny problem s cinstinou, ale neviem to najst...
Predom dakujem za kazdy napad.
Ukazka ako to vyzera ked je niekde japoncina...
-- doplnění předchozího příspěvku (pát pro 25, 2009 21:57) --
Uspech!
TU som nasiel aplikaciu, ktora uz v systeme zobrazuje japonske fonty, ale dany font Mincho sa mi moc nepacil, tak som pomocou reverzneho inzinierstva napisal identicku aplikaciu pre font Meiryo. Keby to chcel niekto vyskusat, pripojim subor do prilohy.
Predom upozornujem ze nenesiem ziadnu zodpovednost v pripade straty dat (HardReset) alebo ze si poskodite PDA. Taktiez nenesiem ziadnu zodpovednost za to, ze budete pouzivat font v rozpore s licencnymi podmienkami Microsoftu. Program pouzivate na vlastne riziko!
Postup instalacie:
1. Font
V aplikacii nie je zahrnuty font meiryo.ttc, nakolko je tento font sucastou stolnych Windows a nie je volne siritelny. Preto si ho budete musiet manualne skopirovat z pocitaca (\windows\fonts\meiryo.ttc) do PDA (\windows\fonts\). Ako na to snad tu nemusim vypisovat.
2. Instalacia
Nainstalujeme aplikaciu a potvrdime reset.
3. Datumy
Po spusteni PDA budete vidiet datumy v japonskej forme. Staci len v nastaveniach (Start - Settings - System - Regional Settings) nastavit lubovolny jazyk (SK, CZ, EN) a datumy budu v poriadku.
Aplikacia funguje len pre font Meiryo, pre ine fonty nebude fungovat.
Ak chcete PDA vratit do povodneho stavu, staci aplikaciu len odinstalovat a zmazat font.
Zatial jediny nedostatok na ktory som prisiel je ten ze v Opere (mozno aj inde) nezobrazuju v zahlavi japonske znaky ale su tam stare zname prazdne stvorceky. Screeny TU.
Na zadavanie japonskych znakov pouzivam TUTO klavesnicu. Skusal som aj originalne vyextrahovane z HTC HD, ale ta mi moc nesadla.