G-Profile: Snadné přepínání profilů v Pocket PC

Diskuze o programech pro Windows Mobile
Aspire
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: HTC Touch Diamond 2

Post by Aspire »

Program G-Profile je od autora Jörga Michela (alias ageye), studenta medicíny z Ulmu. Primárně je určen k vytváření a správě profilů. Jak si později ukážeme, dá se použít i k jiným účelům. Pojďme se tedy na program podívat blíže. Prostředí programu je velice jednoduché a je uzpůsobeno ovládání jedním prstem.

Image

Základní prvky pro ovládání programu jsou ve spodní liště. Ta obsahuje čtyři tlačítka, která lze pohodlně stisknout jedním prstem.

Druhy profilů
Při vytváření profilů si můžete vybrat z několika druhů:
Manuální: To je normální profil, u kterého si nastavíte parametry a potom jej ručně spouštíte. Tento typ se hodí pro klasické profily typu: tichý, vibrace, …

Časový: Zde si můžete definovat, od kdy do kdy má být profil aktivní. Můžete si vybrat libovolné dny a hodiny v týdnu. Tento typ profilu jsem využil pro noční režim. Díky tomu se mi automaticky v noci vypne zvuk a já se nemusím starat o to, aby mne vzbudila třeba SMSka.

Událostní: Tento profil se spustí, když nastane událost z kalendáře, která má nastavenu předdefinovanou kategorii nebo status. Z tohoto profilu jsem byl velmi nadšen. Všechna jednání, schůze, … mám v Outlooku a již dlouho jim přiřazuji různé kategorie. Vytvořil jsem si tedy profil Schůzka s vibračním vyzváněním, který se nastaví vždy, když začne událost z kategorie Práce, Kultura, … Zde si jen musím dát pozor na to, abych dal události určitou rezervu, kdyby náhodou neskončila v zadaný čas. I to se však dá nastavit při vytváření profilu.

Stav zařízení:
Profil, který se aktivuje v závislosti na tom, kam je PDA připojeno: k počítači, jsou k němu připojena sluchátka, handsfree, …

Telefonní buňka: Profil, který se aktivuje v závislosti na tom, ke kterému telefonnímu vysílači jste připojeni. A tedy profil, který závisí na místě, kde se pohybujete.

Programový: Profil se aktivuje, když spustíte vybraný program.

Image

Parametry profilu
Jestliže si vyberete druh profilu, zbývá vám definice toho, co se má stát, když se profil aktivuje. A opět je zde na výběr velké množství parametrů:

Zvuk: To je základ. Můžete si nastavit, zda se má zvuk vypnout, zůstat normální nebo zapnout vibrace. Také ho můžete nechat takový, jaký byl před aktivací profilu.

Konektivita: Výborná je možnost zvolit si, který způsob komunikace s okolím (WiFi, Bluetooth, telefon, …) má být zapnut nebo vypnut.

Spuštění: Spuštění programu. Díky tomu můžete tento program použít jako originální „program launcher“. To je umocněno i tím, že při takovémto spuštění programu můžu nastavit třeba současnou aktivaci bluetooth.

Obrazovka: Můžete si nadefinovat, jak má být orientovaná obrazovka, zda má být vypnutá nebo zapnutá, jaká má být úroveň podsvícení.

Další: Při nastavení profilu pamatoval autor prakticky na vše myslitelné. Z dalších voleb mne zaujala aktivace profilu při určité úrovni baterie, při příchozí SMS, mailu. Je toho opravdu hodně. A pokud vám něco schází, není problém napsat autorovi.

Image

Spuštění profilu
Ke spouštění profilů slouží speciální program G-Profile QuickSwitch. Nejlepší je namapovat si tento program na nějaké hardwarové tlačítko. Potom stačí ho stisknout a program nabídne již dříve definované profily.

Image

Zde můžete kromě spuštění profilu spustit či vypnout WiFi, bluetooth a telefon. Další velice užitečná funkce programu, kterou plně využívám.
Jinou možností, jak spustit profily je použít modul pro obrazovku Dnes.

Závěr
Program je trochu náročnější na operační paměť. Té vám vezme 895 kB. Pokud chcete používat i QuickSwitch, pak počítejte s dalšími 831 kB obsazené operační paměti. Pro mne s běžnými 90 MB volné paměti to nepředstavuje žádný problém. Ale na svém starém PDA, kde jsem bojoval o každý MB, bych měl trochu problém.

Závěrem musím říci, že jsem byl a dosud i jsem z programu velice nadšen. Nechtěl jsem ani uvěřit, že se jedná o freeware. Jak někdo na jednom fóru trefně poznamenal: „Microsoft by měl autora zaměstnat, aby je naučil, jak se mají dělat profily.“ Velmi se těším, jak bude autor při vývoji programu pokračovat. V současné době si myslím, že se nedá prakticky nic zlepšit. Ale rád se nechám přesvědčit o opaku.

Popisek zpracoval: Jiri Zacpal
Výrobce: Jörg Michel
Licence: Freeware
Verze: 0.7.5
Nároky: Windows Mobile 2003, Windows Mobile 5.0/6.1...
Cena: Zdarma (verze 0.7.5)
Stažení programu (680 kB, ZIP => CAB)

V roce 2009 verze G-Profile 1.1, je ovšem placená. Jedná se o pakatel, ale už to není free. 14 dní na vyzkoušení a třeba si jej zamilujete, jako G-Alarm.

Zde je náhled na aktuální verzi
Image
Ruslan Botsyurko
redaktor
redaktor
Zařízení: iPhone 7+, PlayBook, HTC Universal(128MB), MPx200

Post by Ruslan Botsyurko »

Dobrá práce !
Kamil Pulicar
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Lumia

Post by Kamil Pulicar »

Pěkné až téměř neuvěřitelné, že někdo něco napíše zadarmo. :smt026
Mohl by to Jirka hodit, alespoň do bleskovej.
Díky za tip na program vypadá dobře.
Jiří Hrma
šéfredaktor
šéfredaktor
Zařízení: ---

Post by Jiří Hrma »

Už jsem to linkoval z twitteru :-)
honefr
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: HTC Desire HD

Post by honefr »

Dobrý den, mám takový problém s QuickSwitch.
Když na něj kliknu tak se v poho spustí a já si můžu změnit profil ale pokud si chci změnit profil pak, tak se nic nestane jen na chvilku přizasekne mobil. QuickSwitch se ne a ne ukázat až do restartu. Pak se ukáže jen jednou a pak zase až do restartu :cry:
Nevíte někdo co s tím? Bez QuickSwitche to buhužel nejde používat.
sh.a.rk
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: OII

Post by sh.a.rk »

Ja mam nastavene automaticke prepinanie a manualne ani nepotrebujem. Vsak program sa da nastavit uplne na vsetko (či?). Napr prepne sa podla udalosti v kalendari ,podla miesta kde sa nachadzas , podla casu ,podla spustenej aplikacie, podla toho kto ti vola atd .... tak to manualne prepinanie je skoro zbytocne. Jedina nevyhoda - mam dojem ze dost vybija bateriu
honefr
častý přispěvatel
častý přispěvatel

Post by honefr »

To ano, ale pokud si rychle potřebuju zvolit Vibrační tak to je problém, a ještě větší problém je vrátit to zpádky na automatiku. :-(
sh.a.rk
častý přispěvatel
častý přispěvatel

Post by sh.a.rk »

Tak skus inu verziu programu. Ak ti nejde free tak vyskusaj trial
honefr
častý přispěvatel
častý přispěvatel

Post by honefr »

Free mi funguje a byl bych i spokojenej ale neumi vice podminek najednou a hlavně neumi přepsat nazev operatora nazvem profilu. :-(
Jinak zrovna testuju trial a ten QuickSwitch mi mooc chybí...
sh.a.rk
častý přispěvatel
častý přispěvatel

Post by sh.a.rk »

tak ak to inym na tvojom type ide tak chyba bude v tvojej romke ,alebo
v nainstalovanom softe. Skus este ked sa ti to sekne zbehnut do
task managera a skontroluj ci ti tam nebezi ten program na pozadi ako
nejaky proces ,alebo sluzba. Ja som si tento softik ako aj galarm kupil hned
ako prve a zatial funguje bez bugov. (neratam subjektivnu mensiu vydrz baterie)
honefr
častý přispěvatel
častý přispěvatel

Post by honefr »

V taskman. není a zkoušel jsem pro jistotu i tlačítko close all ale i potom nešel ten QuickSwitch spustit.
Jestli to vám jde tak je asi chyba u mě. Jak píšeš, asi to dělá moje ROM nebo můj software. Doufám že to je soft, rom si kvuli tomu měnit nebudu a jestli to dělá soft tak to zjistím že to nainstaluju na čistou rom (po HR nebo fleši).
Pak uvidím...
sh.a.rk
častý přispěvatel
častý přispěvatel

Post by sh.a.rk »

Ten program bezi ako proces musis ho hladat v procesoch - skus x-task
honefr
častý přispěvatel
častý přispěvatel

Post by honefr »

No opravdu :idea: , jakmile ukončím procesy GProfileQS.exe tak jde QuickSwitch pustit ale pak zase musím ukončit ten proces jinak se už nepustí :roll:
Nejde to nějak udělat aby se ten proces ukončoval sám :?:
X-task používám už asi měsíc ale hrbat se v nastavení procesů moc neumím...
sh.a.rk
častý přispěvatel
častý přispěvatel

Post by sh.a.rk »

to nepojde ten proces je vlastne gprofile . toto je len
docastne riesenie musis hladat chybu niekde inde
honefr
častý přispěvatel
častý přispěvatel

Post by honefr »

To si nemyslim, soudim podle tech pismen QS jako Quick Switch. A i po ukonceni procesu, g-profile funguje dal.

Odeslano z mobilu
Svestka
smartguru
smartguru
Zařízení: Lumia 800

Post by Svestka »

Jak rychlá je reakce na změnu profilu s akcí vytažení sluchátek ? Na profily používám PhoneWeaver ale když jsem si tam chtěl nastavit stejnou akci nebylo to dobe použitelné, jelikož ke přepnutí profilu došlo až po cca 4 vteřinách. Dále by mě zajímalo jeslit příliš nezabíjí baterii.
sh.a.rk
častý přispěvatel
častý přispěvatel

Post by sh.a.rk »

Reakcia na vlozenie sluchadiel je okamzita (vytiahnutie konektora som nikdy nesledoval :-)) Co sa tyka vydrze baterii o tom som uz pisal.
@ Skus ukoncit ten proces a skus ci ti prepne profil?
honefr
častý přispěvatel
častý přispěvatel

Post by honefr »

Tak proces ukoncen a profily se meni dal...
A jeste jsem obevil ze pokud v task manageru dam Quick Switch a Kill close tak je vse ok, Quick Switch se pekne zavre a pak jde pekne spustt ale vzdycky se musi killově zavřít :roll:

odeslano z mob.
Svestka
smartguru
smartguru
Zařízení: Lumia 800

Post by Svestka »

No psal jsi o výdrži ale nic objektivního se z toho vyčíst nedá jestli je úbytek v rámci 10% či třeba až 30% stačí mi přibližná doba v tvém případě. Nehledě na to dost se na toto zkušenosti liší, někdo píše, že nepozná rozdíl jiný, že mu to bere půlku baterie. Už kdysi jsem totiž viděl v různých článcích i mimo smartmanii, že g-alarm byl u někoho hlavní příčinou rapidního poklesu výdrže zařízení, a proto jsem o něm vůbec neuvažoval, pokud je ale okamžitá reakce na vytažení sluchadel tak si asi vyzkouším trial.
honefr
častý přispěvatel
častý přispěvatel

Post by honefr »

Tak jsem to vyřešil tak že ten QuickSwitch ani nezavírám :) mám ho namapovanej na klávese Win a vždycky ji zmáčknu :arrow: změním profil :arrow: a zmáčknu domeček...
A docela to i jde.
Post Reply

Return to “Aplikace”