Takt procesoru
-
Vlastimil Bartošák
- stálý přispěvatel

- Zařízení: LG V10
Takt procesoru
Chtěl bych se zeptat mám HTC Touch Pro2 a mam problém z pamětí RAM vždy jak naběhne na 80% tak se my zdá že se telefon spomalí. A když všechny programy ukončím tak tel my pořád ukazuje 80% RAM zaplněno. Proč se tedy RAM nevrací spátky aspon na 60% ??? A ještě jedna vec neví někdo jestli se dá nataktovat procesor ? Případně na kolik a jak nato. dík moc.
-
Daidalos
- smartstar

- Zařízení: Xiaomi Mi4
Takt procesoru
No zkus ukončit nějaké skryté procesy,jde to přes nějaké správce procesů.
Procesor myslím nataktovat lze pomocí nějaké vyvíjené ulitky,ale je to k ničemu telefon si akorát domrvíš..víc jak 800 nevytáhneš a víc jak 528(základních) bývá dost nestabilní.
Jinak myslím,že není uplně ideální mít userbar smartguru když se ptáš na tyhle otázky a navíc ani nemáš příslušnou hodnost na fóru
Edit: tady máš tu aplikaci http://smartmania.cz/index.php?ind=down ... w&iden=756" onclick="window.open(this.href);return false;
Procesor myslím nataktovat lze pomocí nějaké vyvíjené ulitky,ale je to k ničemu telefon si akorát domrvíš..víc jak 800 nevytáhneš a víc jak 528(základních) bývá dost nestabilní.
Jinak myslím,že není uplně ideální mít userbar smartguru když se ptáš na tyhle otázky a navíc ani nemáš příslušnou hodnost na fóru
Edit: tady máš tu aplikaci http://smartmania.cz/index.php?ind=down ... w&iden=756" onclick="window.open(this.href);return false;
-
Vlastimil Bartošák
- stálý přispěvatel

Takt procesoru
Oka dík. Jo jinak ty myslíš že by ten Takt procesoru kničemu nepomohl?
-
Daidalos
- smartstar

Takt procesoru
Já už bohužel dění okolo taktování procesorů v TP nesleduji.
Ale je to jako v PC,takže pokuď nezvedneš frekvenci rapidně, teoreticky by ti to něco mohlo přinést.Ale u PC s tím souvisí mnohem více věcí jako napětí procesoru,taktovaní RAM a další ptákoviny,které u PDA dělat nemůžeš takže to je opravdu dost "o hubu" .
I kdyby se ti to povedlo zvýšit tak na 600-700 telefon bude pravděpodobně víc zasekaný než před tím a bude dost nestabilní.
Pamatuji si,že někdo to vytáh na 800 a tam mu to asi po 8 sek. zmrzlo.
Zkusit to můžeš ,a sám si zjistíš jestli ti to vyhovuje nebo ne.
Pokud ale chceš zrychlit telefon najdi si nějakou rychlou uvařenou ROM a můžeš si jí ješté pomocí nějakejch ulit "vyšperčit" ,aby ti telefon fungoval rychleji. Ne vždy rychlost telefonu závisí na Procesoru,já osobně mám 800mhz a není rychlejší než TP 2
Ale je to jako v PC,takže pokuď nezvedneš frekvenci rapidně, teoreticky by ti to něco mohlo přinést.Ale u PC s tím souvisí mnohem více věcí jako napětí procesoru,taktovaní RAM a další ptákoviny,které u PDA dělat nemůžeš takže to je opravdu dost "o hubu" .
I kdyby se ti to povedlo zvýšit tak na 600-700 telefon bude pravděpodobně víc zasekaný než před tím a bude dost nestabilní.
Pamatuji si,že někdo to vytáh na 800 a tam mu to asi po 8 sek. zmrzlo.
Zkusit to můžeš ,a sám si zjistíš jestli ti to vyhovuje nebo ne.
Pokud ale chceš zrychlit telefon najdi si nějakou rychlou uvařenou ROM a můžeš si jí ješté pomocí nějakejch ulit "vyšperčit" ,aby ti telefon fungoval rychleji. Ne vždy rychlost telefonu závisí na Procesoru,já osobně mám 800mhz a není rychlejší než TP 2
-
Vlastimil Bartošák
- stálý přispěvatel

Takt procesoru
Aha tak ten Takt radši vynechám obych to nepokazil. Já tam mám WM 6.1 od O2 skusím nahrát WM 6.5 sand se to nák zlepší.
-
htcjirka
- smartmaniak

- Zařízení: Samsung Galaxy Note9, Samsung Galaxy Note8
Takt procesoru
Po nahrani WM6.5 se to s ramkou urcite nezlepsi.Zajimalo by me co s TP2 delas,ja nepamatuji jsem naposled resetoval a vyuziti pameti ram mam nejvyse okolo 59% a to aplikace nezaviram pro rychly pristup k nim.
Takt procesoru
Ja nainstaloval WM6.5 a neustale i po zavreni vsech aplikaci mam 75% - 80% nemuze to byt treba 8 GB kartou?
-
Vlastimil Bartošák
- stálý přispěvatel

Takt procesoru
No ja ho mam skoro tak jak sem ho koupil jen sem nahral navigaci Garmin.Používám 16Gb microSDHC kartu a jak se zmínil tady kolega I přI vipnutých aplikací mám 75-80% RAM tech 55-60% mám když vypnu a tapnu TP2.
-
Daidalos
- smartstar

Takt procesoru
Tak to bych řekl ,že se mýlíš.Osobně jsem měl TP jedna s orig. ROM a sekal se jako nic i po Hard Resetu.Nahrál jsem kvalitní stabilní 6.5 a telefon se několikanásobně zrychlil.htcjirka wrote:Po nahrani WM6.5 se to s ramkou urcite nezlepsi.
-
tslany
- smartmaniak

- Zařízení: Lumia 830, Lumia 435DS, Asus T100
Takt procesoru
Jenže tys WM6.1 ROMku dokonale zpomalenou sr*čkama od HTC vyměnil za uvařenou WM6.5 bez balastu.
-
barberry.pha
- smartstar

- Zařízení: iPhone 4 16GB fw 4.3.1
Takt procesoru
a zkousel si aplikaci clean ram? mi to taky nekdy naskace pres 75% a kdyz to povypinam tak zustava .. udelam clean ram a zase vsechno v pohode
necim jestli taktovani je to pravy orechovy
ono ta obcas dela opera, hodne nactenych stranek atd.
-
Vlastimil Bartošák
- stálý přispěvatel

Takt procesoru
Dík super program otestoval sem a uvolnilo my to 20MB RAM ještě by to chtělo něco na čištění paměti zbytečných souborů a tak jak je třeba do PC aplikace Ccleaner něco takého do mobilu neví někdo. Dík moc 
-
htcjirka
- smartmaniak

- Zařízení: Samsung Galaxy Note9, Samsung Galaxy Note8
Takt procesoru
Tak to bych řekl ,že se mýlíš.
Nemylim,bavili jsme se o oficialni WM6.5 romce,ktera ti ram zapraska dokonale,horsi balsat HTC dlouho nevydalo.Pouzivam oficialni wm 6.1 a nemuzu si ji vynachvalit,po klasickych upravach v registru(file system cache,GDI,font apod) lita jako z praku od zacatku koupe,stabilni a plne funkcni a jak jsem psal i po tydennim pouzivani neprelezu 59% i ze sra.kami od HTC jak to nazval tslany.Jinak nepouzivam interwir.
Zatimco na druhem TP2 ,ktery vlastnim testuji vsemozne rom a bohuzel vzdy nejaky bug ci nestabilita.
Nemylim,bavili jsme se o oficialni WM6.5 romce,ktera ti ram zapraska dokonale,horsi balsat HTC dlouho nevydalo.Pouzivam oficialni wm 6.1 a nemuzu si ji vynachvalit,po klasickych upravach v registru(file system cache,GDI,font apod) lita jako z praku od zacatku koupe,stabilni a plne funkcni a jak jsem psal i po tydennim pouzivani neprelezu 59% i ze sra.kami od HTC jak to nazval tslany.Jinak nepouzivam interwir.
Zatimco na druhem TP2 ,ktery vlastnim testuji vsemozne rom a bohuzel vzdy nejaky bug ci nestabilita.
-
Chrono Leggionaire
- častý přispěvatel

- Zařízení: Samsung Galaxy Note 10
Takt procesoru
Trošku OT, ale od tebe to moc kvalifikovaně nezní, když se mrknu na tvůj userbar a následně na hodnostDaidalos wrote: Jinak myslím,že není uplně ideální mít userbar smartguru když se ptáš na tyhle otázky a navíc ani nemáš příslušnou hodnost na fóru![]()
-
Daidalos
- smartstar

Takt procesoru
Jo máš pravdu až teď jsem si všim,že smartmaniak je podle hodnosti. Ale za kolik příspěvku je?
Ale je trochu blbost aby měl Smartguru když o tom nic neví..kdyby tu hodnost neměl, ale bylo by poznat,že o tom něco ví tak neřeknu
Ale je trochu blbost aby měl Smartguru když o tom nic neví..kdyby tu hodnost neměl, ale bylo by poznat,že o tom něco ví tak neřeknu
-
Chrono Leggionaire
- častý přispěvatel

- Zařízení: Samsung Galaxy Note 10
Takt procesoru
SmartManiak je od tisíce příspěvků-
viz:
http://smartmania.cz/forum/viewtopic.php?f=1&t=21" onclick="window.open(this.href);return false;
viz:
http://smartmania.cz/forum/viewtopic.php?f=1&t=21" onclick="window.open(this.href);return false;