HTC Hero se pravděpodobně dočká upgrade na Android 2.1

Diskuze o smartphonech značky HTC (One A9, One M9, One M8 a dalších…)
Post Reply
Jiří Hrma
šéfredaktor
šéfredaktor
Zařízení: ---

Post by Jiří Hrma »

Před nedávnem společnost HTC na svém twitter kanálu potvrdila, že pro HTC Hero (recenze) uvolní upgrade na operační systém Android 2.0 "Eclair". Je docela možné, že se tak stane už v průběhu tohoto měsíce, protože samotný Google má už na 10. prosince naplánované uvolnění Androidu ve verzi 2.1 pro vybraná zařízení (zatím nebylo upřesněno). Otázkou zůstává, zda do toho seznamu patří i HTC Hero, ale pokud ano, mohli bychom se nakonec dočkat přímé aktualizace na verzi 2.1 (namísto ohlášené 2.0). Hero je nyní oficiálně dostupný pouze s Androidem ve verzi 1.5, aktualizaci na 1.6 přeskočil a zdá se, že vynechá i verzi 2.0 a upgrade by tedy mohl přijít se zmíněnou verzí 2.1. Této skutečnosti napovídají i nové screenshoty, které se před několika dny dostaly na internet; ty totiž pocházejí právě z testovací ROM pro HTC Hero a je na nich vidět označení 2.1. Mimochodem, na Xda-developers už se objevila neoficiální alpha verze 2.1 Hero ROM.

Bleskovka

Zdroje: twitter, AndroidCentral
pk
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Zařízení: Galaxy S4

Post by pk »

Ako pravdepodobne buduci majitel Hera dufam ze tak bude! Android si ma ziskava stale viac a viac.. Nespia na vavrinoch a neustale zdokonaluju svoj OS.
magma
nováček
nováček
Zařízení: Samsung Galaxy Note

Post by magma »

Som zvedavy co pre nas HTC k vianociam ukuti :) Osobne si myslim, ze tiez aj podla inych informacii to bude prave 2.1tka.

Musim povedat, ze som dlho zvazoval prechod z oblubeneho WM a zatial nelutujem. Jediny schopny WM 6.5 fon je HD2, ktory je fakt skvely. Uz 2 dni sa s nim hram v robote, ale je to na moje ucely obrovska "tehla".
zipiik
nováček
nováček

Post by zipiik »

Abychom nakonec necekali na Android 3.0 :) Jsem zvedavy, jaky to bude skok dopredu proti 1.5. Snad se HTC pochlapi a do konce roku update vyda, zatim to vypada, ze spis mlzi a taktizuje, aby lidi kupovali Hero s 1.5 a ne konkurenci s 1.6 nebo 2.0. (ano jsem k supportu HTC skepticky, mam zkusenost se supportem P3300, Diamonda i Pro2 a je to casem spis horsi nez lepsi - ale rad se budu v pripade Hera mylit)

BTW, blabol Radka Hulana smazal autor sam nebo to byl mistni moderator? :)
pk
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Zařízení: Galaxy S4

Post by pk »

to neviem ale blabol to bol riadny :-) aj som na neho odpisal.. ale kedze zmizol original zmazal som aj svoj prispevok.

Ale s5 k teme.. Som zvedavy ci ten update urobia aj na brandovanenu G2 od t-mobile alebo ci sa bude "musiet" flashovat cez xda original hero rom :-)
zipiik
nováček
nováček

Post by zipiik »

Taky jsem odpovidal....a taky jsem smazal :)

Zkusenost z WM pravi, ze brandovane telefony HTC nepodporuje. Ale tusim, ze u Diamondu2 nastala situace, kdy update pro brand T-Mobile DE vysel update na WM6.5 drive nez na original HTC :)
magma
nováček
nováček
Zařízení: Samsung Galaxy Note

Post by magma »

aj som sa divil kde zmizli tie komenty :)
podporu HTC k svojim vyrobkom radim k najhorsim tiez :)
Jiří Hrma
šéfredaktor
šéfredaktor
Zařízení: ---

Post by Jiří Hrma »

Video: Android 2.1 HTC Hero Eclair ROM (testovací alpha verze)
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=ERak0Co3MK0[/youtube]
option
můj třetí příspěvek
můj třetí příspěvek
Zařízení: Motorola DROID

Post by option »

to predchozi video pusobi divne ... jako by to snad ani nebyla 2.1 verze, vypada to jako by do toho nikdo ani nesahnul :-) mozna je to nejaky zamer HTC ktery se snazil noveho androida vizualne slajnovat se starsi verzi ale ...

treba jen namatkou android verze 2.1 ma umet pouzit animovana pozadi (teda nevim jak zrovna na tom heru ale snad to pujde obecne) ... celkove to vypada vizualne vyladene

zkuste tohle video, to vypada uz mnohem lepe
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=VFTXCs56Iv8[/youtube]

zajimave je jak google nasel kompromis v poctu ploch a pritom vyresil i problem s rychlou dostupnosti kterekoliv z nich. Hero ma diky sense ui tech ploch 7 ale pohyb mezi nimi neni uplne prakticky, je jich fakt hodne a dostat se z jedne strany na druhou :-) ... android 2.1 jich ma tedy 5 a pohyb mezi nimi je mozny i diky nove roletce.

edit: porad mi ale pripada reseni ktere pouziva alternativni homescreen DxTop jako uplne nejlepsi ... 4 plochy, a na kazdou je mozne se dostat jen jedinym gestem v jednom ze 4 zakladnich smeru. Sice je to obvykle pro noveho uzivatele trochu matouci, ale pokazde presne vite na kterou plochu se dostanete pohybem nahoru, dolu, vlevo vpravo ... tak jak to maji oficialni homescreeny mam dojem ze jsou dva smery nevyuzite
Post Reply

Return to “HTC telefony”