widgety
-
bub7
- nováček

- Zařízení: Google nexus s
widgety
Chci se optat na widgety. Dočetl jsem se, že to jsou internetové miniaplikace. Znamená to, že při spuštění těchto aplikací telefon stahuje paketová data přes GPRS/EDGE nebo Wifi? Nebo jen některé? Nevím, proč by třeba kalendář, nebo přijaté SMS potřebovaly internet.
-
tompec
- častý přispěvatel

- Zařízení: Iphone 7 128 black
widgety
Řekl bych, že si četl o google widgets nebo o widgets do postranní lišty v klasických windows...
Widgety ve windows mobile jsou miniaplikace zajišťující prostřednictví mezi nějakou klasickou aplikací (třeba kalendářem) a plochou grafické nástavby (třeba TouchWiz). Samozřejmě můžou fungovat i jako zprostředkovatelé internetové služby (třeba vyhledávání na Google), takže pak se musí připojit na síť. Pokud je k dispozici wi-fi, neplatí se nic.
Řekl jsem to dobře ?
Widgety ve windows mobile jsou miniaplikace zajišťující prostřednictví mezi nějakou klasickou aplikací (třeba kalendářem) a plochou grafické nástavby (třeba TouchWiz). Samozřejmě můžou fungovat i jako zprostředkovatelé internetové služby (třeba vyhledávání na Google), takže pak se musí připojit na síť. Pokud je k dispozici wi-fi, neplatí se nic.
Řekl jsem to dobře ?
widgety
bub7 No nevím co jsi přečetl ale jistě jsi to nějak popletl. Prostě internetové připojení potřebují jen ty widgety, které ho logicky vyžadovat musí například předpověď počasí nebo jak psal tompec.
P.s. Jen bych ještě doplnil, že "stahovat paketová data" je sousloví, které nedává smysl.
Paket je lajcky řečeno balíček, který slouží pro komunikaci mezi dvěmi či více programy a tento paket obsahuje jak hlavičku tak data.
P.s. Jen bych ještě doplnil, že "stahovat paketová data" je sousloví, které nedává smysl.