Neoficiální portace TouchFLO 3D pro Omnii II a OmniiPro

Diskuze o programech pro Windows Mobile
Post Reply
Jiří Hrma
šéfredaktor
šéfredaktor
Zařízení: ---

Post by Jiří Hrma »

Majitelé komunikátorů Samsung Omnia II (i8000) a Samsung OmniaPro (B7610) si do svého zařízení mohou doinstalovat TouchFLO 3D plugin, který do svých zařízení integruje společnost HTC. Za portací pluginu tentokrát stojí komunita uživatelského fóra MoDaCo. Portace nebyla vůbec jednoduchá, nejprve totiž bylo zapotřebí vytvořit OpenGL ES ovladač pro čipovou sadu, kterou nové Samsungy využívají, protože právě ten je potřeba pro bezproblémový běh TouchFLO 3D a autoři jeho vývojem strávili obrovské množství času.

Bleskovka

Nejedná se o portaci nového TouchFLO 3D z HTC HD2, ale jde o starší verzi 1.6, která byla podle slov autora pro optimalizaci a testování vhodnější. Potřebné instalační soubory (Manila_1.3_I8000.part1.rar, Manila_1.3_I8000.part2.rar) si můžete stáhnout z prvních dvou příspěvků na MoDaCo (je vyžadována registrace). Ve třetím příspěvku je pak ještě drobný hotfix.

Instalace není nikterak složitá, stačí pouze po rozbalení přesunout cab soubor na paměťovou kartu a nainstalovat. TouchFLO 3D je nutné instalovat do vnitřní paměti, nikoliv na paměťovou kartu. Vyžadováno je přes 30 MB volného místa a samotná instalace (a případná odinstalace) nějaký čas trvá. Mějte na paměti, že na vývoji a optimalizaci pluginu pro nové Omnie se neustále pracuje a při používání se mohou objevit různé chyby.

TouchFLO 3D 1.6 na Samsungu Omnia II
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=1Wg2aP4vT7Y[/youtube]

Zdroj: PocketNow.com
jakub.prouza
nováček
nováček
Zařízení: Samsung Galaxy S6

Post by jakub.prouza »

A hlavně bych dodal že pak lze používat i jiné OpenGL ES aplikace, mezi nimi třeba povedenou hru Xtrak nebo jak se to píše =)
RDT
VIP
VIP
Zařízení: HTC HD7, Sony Vaio UX380N (100GB) a P92KS

Post by RDT »

Nejprve jsem se lekl, že by už OpenGL ES aplikace nebyly výsadou Qualcomm chipů (které umí takto vykreslovanou grafiku HW akcelerovat), ale potom jsem si oddychl, když jsem viděl, jak se to na Omnii II a OmniiPro seká. Přesto velmi obdivuji vývojáře, kteří dokázali ovladače vytvořit i pro nepřímo podporované chipy. Velký potlesk, zaslouží si úctu :).

Samozřejmě neříkám, jak by se mohlo zdát, že by bylo špatně, kdyby OpenGL ES aplikace nebylo možné používat i jinde. Je to naopak velmi dobře, budou vznikat další, a mnozí uživatelé to jistě ocení. Kdybych vlastnil některou z nových Omnií, už bych TouchFLO 3D rozjížděl :wink:.
jakub.prouza
nováček
nováček

Post by jakub.prouza »

No tak já přestože jsem HTC žádné v ruce neměl tak se mi to zdá celkem plynulé, uznávám že občas nějaký drobný zásek tam je ale ne nic hrozného, aspoň ne takové na jaké jsem zvyklý z jiných zařízení. A když vezmeme že jde o první verzi ovladačů, určitě to je opravdu hezkej výkon od vývojářů =)
Svestka
smartguru
smartguru
Zařízení: Lumia 800

Post by Svestka »

RDT: neboj se OpenGL ES není výsadou jen qualcomm akorát samsung primárně nepodporuje jeho starší verzi tedy 1.0 a 1.1 ale rovnou až 2.0, která je prozatím nejnovější, takže problémem jsou spíše aplikace, které prozatím nejsou dělány na novější verzi nic víc.

P.s. To že neodporují na úrovni hardwaru OpenGL starších verzí neznamená že ho nepodporují hardwarově.
jakub.prouza
nováček
nováček

Post by jakub.prouza »

Svestka: takže by možná "stačilo" aby výrobce určitou aplikaci předělal do 2.0 a na Omnii to pojede...? Chci si ji pořídit a OpenGL ES vlastně bylo jedinou věcí která mě táhla k jiným zařízením
Svestka
smartguru
smartguru
Zařízení: Lumia 800

Post by Svestka »

Ano jediné co stačí je přepsat na OpenGL ES v 2.0 což by snad nemělo trvat dlouho ale i neoficiální driver pro starší verzi podle ukázky by měl být už dobře funkční takže žádné omezení v tomto směru není.
Post Reply

Return to “Aplikace”