Nemožnost mazání velkých souborů
-
elcrys
- smartguru

- Zařízení: Sony Ericsson Xperia mini, Nexus 7 (2013)
Chtěl bych se zeptat, zda se už někdo z vás setkal s nemožností odstraňování velkých souborů (např. film o velikosti několik set MB). Vždy když zkouším vymazat takovýto soubor pomocí Total Commanderu, tak zahlásí něco jako "Nelze vymazat soubor" a konec. Poté se uvolní například 200 MB a zbylá velikost stále zabírá místo na kartě. Tohoto zabraného místa se lze potom zbavit jedině zkopírováním všech souborů z karty do PC (i skrytých) a jejím následným formátem. Tipnul bych si, že to bude pravděpodobně tímto souborovým manažerem, ale nejsem si zcela jist.
No vidis, toho jsem si nikdy nevsimnul, jen jsem premyslel, kde mam tolik dat. Chybu to nevyhodi, ale fyzick je to stale plne. Pri mazani pres File Explorer jsem tenhle problem nezaznamenal,ale treba to byla nahoda.
-
elcrys
- smartguru

Řekl bych, že Total Commander má programově při mazání souborů nastaven určitý čas, který se bude pokoušet smazat soubor a poté vyhodí chybu. U souborů, které mají ochranu proti výmazu to tak funguje, problém je ale s velkými soubory, jejichž mazání trvá déle než nastavený limit - program výmaz přeruší a na kartě zůstane alokované místo. Ale jak říkám, je to jen taková moje teorie.
je to mozne, ked tak mozes napisat/alebo pohladat na oficialnom fore total commanderu: http://www.ghisler.ch/board/" onclick="window.open(this.href);return false;
-
Ruslan Botsyurko
- redaktor

- Zařízení: iPhone 7+, PlayBook, HTC Universal(128MB), MPx200
To je divný, já už jsem přes total commander (at ten v pda nebo na pc) mazal velké filmy a na pc i celou 16GB kartu a žádnou chybu mi neohlásil. Spíš bych to tipoval na problém samotné karty. Zkus si zazálohovat data z karty na PC, pak ji vyformátovat na filesystem FAT32 a zase nahrát data.
Kartu bych urcite formatoval v zarizeni, ne na pocitaci. Jistota je jistota...
-
Daidalos
- smartstar

- Zařízení: Xiaomi Mi4
Tak jistota je jistota v PC.Podle mne nemá smysl formátovat v PPC jistější je to v PC.
-
Ruslan Botsyurko
- redaktor

- Zařízení: iPhone 7+, PlayBook, HTC Universal(128MB), MPx200
Přesně tak, jestli mluvíš o jistotě, tak je to určitě jistější přes PC než nějakým pofiderním programem v PDA.
Takhle jsem kdysi vyformátoval kartu v PDA a pak když jsem potřebvoal vytáhnout nějaká omylem smazaná data přes speciální program na PC, tak mi program ohlásil neznámý formát. Od té doby formátuju jen a pouze přes PC a vše je pak v pořádku.
Takhle jsem kdysi vyformátoval kartu v PDA a pak když jsem potřebvoal vytáhnout nějaká omylem smazaná data přes speciální program na PC, tak mi program ohlásil neznámý formát. Od té doby formátuju jen a pouze přes PC a vše je pak v pořádku.
-
elcrys
- smartguru

Tak jsem zkoušel vymazat velký soubor z jiné karty (jiná velikost i výrobce) a tam to proběhlo bez problémů (v Total Commanderu pro Pocket PC, v PC verzi fungují obě karty bez problémů). Jinak obě dvě karty jsou od výrobce zformátovány na FAT32 s alokační jednotkou 4096 B, takže to bude způsobeno pravděpodobně samotnou kartou. To mi připomíná problém, kdy iPAQ 614c nechtěl pracovat s určitým typem microSDHC karty od Sandisku - některé karty jsou prostě v něčem odlišné od ostatních a nikdo nezjistí v čem.
Co se týče formátování různých paměťových médií, jakou jsou karty a flash disky, tak bych nedoporučoval provádět jiný než quick format. Souborový systém od výrobce totiž může mít svá určitá specifika, takže když si člověk tento paměťový čip projede vlastním formátem, může si dost drasticky snížit přenosové rychlosti a na původní stav se bez speciálních nástrojů už nedostane.
Co se týče formátování různých paměťových médií, jakou jsou karty a flash disky, tak bych nedoporučoval provádět jiný než quick format. Souborový systém od výrobce totiž může mít svá určitá specifika, takže když si člověk tento paměťový čip projede vlastním formátem, může si dost drasticky snížit přenosové rychlosti a na původní stav se bez speciálních nástrojů už nedostane.