Před spuštěním hry doporučuji restartovat iPhone, Gangstar je jedna z nejnáročnějších her, které jsem na iPhonu hrál. Bez restartu zařízení (naposledy jsem iPhone vypínal asi před 4 dny) se mi hra dost výrazně sekala, každých několik vteřin při hraní to na chvíli zatuhlo. Po restartu už Gangstar běhá plynule a načítání misí je také o dost rychlejší. Grafika je opravdu luxusní, hudba také. Při řízení fungují kolize s vozidly

ovládání je poměrně dobře zvládnuté, auto můžete ovládat buď pohybovým senzorem a pedály (brzda + plyn) na displeji nebo před virtuální volant. Já většinu her raději ovládám přímo tlačítky na displeji než přes senzor, ale tj jen otázka zvyku. Za těch 5,49 EUR to určitě stojí. Ovládání sem se bál, ale myslím, že si s tím výrobce opravdu velmi dobře poradil. A vzhůru do města na plnění dalších misí.
Rádiové stanice jsou také skvělé zvládnuté a občas se u nich zasmějete

, pěstní souboje a přestřelky jsou také dobře vyřešeny a jízdu po městě si můžete okořenit o různé skoky na rampě. Auta mají jednoduchý model poškození, fyzika je celkem realistická, při kolizi s jiným vozidlem se bere v potaz i virtuální hmotnost a mohutnost. Střílet se dá i za jízdy.