Vyšla hra Gangstar: Vydařený klon GTA pro iPhone

Zajímavé hry pro iPad a iPhone, tipy a návody
Post Reply
Jiří Hrma
šéfredaktor
šéfredaktor
Zařízení: ---

Post by Jiří Hrma »

V českém App Store se dnes po několika týdnech čekání objevila hra Gangstar: West Coast Hustle (preview), která je považována za klon série Grand Theft Auto pro iPhone. Za vývojem hry stojí zkušení vývojáři z Gameloftu, proto lze očekávat, že hratelnost bude velmi dobrá. Titul vypadá velmi pěkně i po grafické stránce a nijak nezaostává ani co se hudebních efektů týče. V kompletně vymodelovaném 3D městě vám bude umožněn zcela volný pohyb. Vaše postava gangstera bude moci krást auta, vyřizovat si účty se svými soupeři a civilisty, jen si dejte pozor na vždy přítomnou policii, která vám vaše nekalé plány bude chtít zhatit.

Bleskovka

Během hraní můžete poslouchat několik rádiových stanic (hip-hop, rap, reggae, electro, punk rock a další), případně si můžete načíst vlastní hudbu z iTunes. Aktuálně se mi hra z App Store stahuje (173 MB) a jakmile ji budu mít v telefonu, doplním další dojmy z hraní, a připojit se samozřejmě můžete i vy! Velmi zvědavý jsem zejména na ovládání, protože to je jeden z faktorů, který by kvalitu hry mohl negativně ovlivnit.

Gangstar: West Coast Hustle
Bleskovka
Cena: 5,49 EUR
Thompson
smartguru
smartguru
Zařízení: Apple iPhone SE 64GB SG + Apple Watch series 2

Post by Thompson »

Super, budu čekat na tvé dojmy.
Jiří Hrma
šéfredaktor
šéfredaktor

Post by Jiří Hrma »

Před spuštěním hry doporučuji restartovat iPhone, Gangstar je jedna z nejnáročnějších her, které jsem na iPhonu hrál. Bez restartu zařízení (naposledy jsem iPhone vypínal asi před 4 dny) se mi hra dost výrazně sekala, každých několik vteřin při hraní to na chvíli zatuhlo. Po restartu už Gangstar běhá plynule a načítání misí je také o dost rychlejší. Grafika je opravdu luxusní, hudba také. Při řízení fungují kolize s vozidly :-) ovládání je poměrně dobře zvládnuté, auto můžete ovládat buď pohybovým senzorem a pedály (brzda + plyn) na displeji nebo před virtuální volant. Já většinu her raději ovládám přímo tlačítky na displeji než přes senzor, ale tj jen otázka zvyku. Za těch 5,49 EUR to určitě stojí. Ovládání sem se bál, ale myslím, že si s tím výrobce opravdu velmi dobře poradil. A vzhůru do města na plnění dalších misí.

Rádiové stanice jsou také skvělé zvládnuté a občas se u nich zasmějete :-), pěstní souboje a přestřelky jsou také dobře vyřešeny a jízdu po městě si můžete okořenit o různé skoky na rampě. Auta mají jednoduchý model poškození, fyzika je celkem realistická, při kolizi s jiným vozidlem se bere v potaz i virtuální hmotnost a mohutnost. Střílet se dá i za jízdy.
Chrono Leggionaire
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: Samsung Galaxy Note 10

Post by Chrono Leggionaire »

Případně stačí použít aplikaci SwapMode (Cydia) a nastavit Game Mode. Hra poté funguje bez sebemenších zádrhelů, ale zatím jsem ji hrál jen několik minut.
Jiří Hrma
šéfredaktor
šéfredaktor

Post by Jiří Hrma »

Chrono Leggionaire: Tak o téhle utilitě vůbec nevím, a to různé repositáře na Cydii prolézám docela často ;-) Díky za tip.
pankrejro
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: iPhone 7

Post by pankrejro »

Hra je to úžasná...určitě doporučuji ;) prostředí a jak Jirka říká, vše je perfektně propracováno. Určitě to zabaví na velmi dlouho :-).
LordKaspr
přispěvatel
přispěvatel
Zařízení: Motorola Moto G

Post by LordKaspr »

Máte někdo zkušenosti s hraním na starším iPhonu 2G?
Thompson
smartguru
smartguru
Zařízení: Apple iPhone SE 64GB SG + Apple Watch series 2

Post by Thompson »

Teď jsem to vyzkoušel a to ovládání je opravdu perfektní :)
Ruslan Botsyurko
redaktor
redaktor
Zařízení: iPhone 7+, PlayBook, HTC Universal(128MB), MPx200

Post by Ruslan Botsyurko »

No sakra, tak u téhle hry opravdu klobouk dolů, vypadá to luxusně, podle videa, který jsi dával do minulé bleskovky je to i dost dobře hratelný a ovládání vymysleli perfektně a zajímavě. Skoro takový menší Vice City :)
Chrono Leggionaire
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: Samsung Galaxy Note 10

Post by Chrono Leggionaire »

LordKaspr wrote:Máte někdo zkušenosti s hraním na starším iPhonu 2G?
Viz můj první příspěvek v tomto tématu, stačí číst.
A jen tak mimochodem, nesetkal jsem se ještě s hrou či aplikací, která by šla pouze na 3G a už nikoliv na iPhone první generace. Pokud tedy pominu věci využívající gps, kde aplikace modul ve starším iPhone logicky nenajde.
iPhoneTips.cz
přispěvatel
přispěvatel
Zařízení: Apple iPhone 4

Post by iPhoneTips.cz »

Hra je to opravdu slušná.
Názory, obrázky a 2 videa z YouTube jsou ke zkouknutí na iPhoneTips.cz
;-)
Post Reply

Return to “Hry a zábava na iOS”