Změna ikony v Touch Flo

Diskuze o komunikátoru HTC Touch Pro2 (Rhodium) / T-Mobile MDA Vario V
Post Reply
jozinzbazin
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: HTC Desire

Změna ikony v Touch Flo

Post by jozinzbazin »

Zdravím vespolek 8-) Na základě mých soustavných narážek o "hloupém" mobilu, odložil konečně můj kolega Nokii 8800 Scirocco a zakoupil Touch Pro 2. To jsem ovšem netušil, jaký jsem si na sebe upletl bič :tlem: . Soustavně mě masíruje a tak jako já a mnoho dalších, jej pojal i jako hračku. Má kliku, že jsem už trochu pronikl do tajů WM a tak mu samozřejmě, v rámci svých chabých znalostí, pomůžu seč můžu, aby nemusel loudit info zde, či na jiném fóru. To jsem mu ostatně musel slíbit již před koupí :lol:
Na rozdíl ode mě, který jsem bleskově zamítl TouchFlo a používám jiný today plugin, on se do TF doslova zamiloval a nechce o jiné variantě ani slyšet :roll:
Vzhledem k mé neznalosti TF mu nejsem schopen poradit následující: má nainstalovanou Operu mini a chtěl by její ikonu někde okamžitě po ruce, nejlépe na TF. Já vím, šlo by to namapovat na nějaké tlačítko, ale to by se asi musel doinstalovat další prog. Nejsnazší by bylo to hodit na TF, případně některou ikonu na TF nahradit. Podotýkám, že nechci řešit PROČ Opera mini, zkrátka mu i mně nejvíc vyhovuje. To jen tak na okraj pro ty, kteří by měli podobné připomínky. Díky za pochopení.
Dále mi položil záludnou otázku, jestli lze přes BT koukat na internet v noťasu. Já jsem zareagoval pozitivně a předvedl mu, že propojením přes kabel a prostřednictvím Pocket Controller uvidí na obrazovce vše, co se děje na displeji jeho founu. Jenže on ne, že myslel následující a hned mi to předvedl: propojil Nokii přes BT s noťasem, spustil na Nokii internet a ten mu šel přes celou obrazovku. Takže mám následující dotaz - lze něco podobného i u WM? Jsem přesvědčen, že ano, jen nevím jak. Ještě větší paráda by byla, kdyby to šlo přes kabel a HLAVNĚ, aby to bylo přes celou obrazovku, jako u klasického internetu. Pokud by to šlo jen via BT vůbec nevadí :P
Snad jsem to popsal technicky správně. Pokud ne, případně doplním. Jen tak na okraj - ano do noťasu lze dát karta pro příjem internetu, ale to není předmětem tohoto dotazu. Sice trochu krkolomné, pravda, ale chci mu dokázat, že odložení "hloupého" telefonu mělo své opodstatnění.
Za případné rady předem děkuji.
JZB
AtoM.
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Zařízení: Samsung Galaxy S II

Změna ikony v Touch Flo

Post by AtoM. »

Sice Vám moc neporadím, ale mohl by to udělat někdo jiný, jenže někdo jiný to taky neudělá, protože než se prokouše tou story kdo koho přinutil koupit jakej telefon místo čeho, tak se na to vykašle. Ty čtyři odstavce by se imho dali shrnout do dvou bodú, každý o jedné až dvou větách
1) Lze jednoduše přímo z TF3D spustit operu mini?
2) tuhle otázku jsem moc nepochopil. Asi vám jde o zobrazení plochy telefony na PC. Jestli můžu poradit, na internet je lepší, připojit rovnou internetové připojení z mobilu do NB. Pokud vím, tato nabídka se objeví ihned po propojení telefonu s PC pomocí USB. Přes BT je třeba se připojit k síti PAN
jozinzbazin
častý přispěvatel
častý přispěvatel

Změna ikony v Touch Flo

Post by jozinzbazin »

To AtoM: Možná je to obsáhlé, ale snažil jsem se vystihnout podstatu. Otázka je, jestli správnou formou. Nicméně, pokud si příspěvek prohlédlo 110 čtenářů a ozval jsi se jenom ty, tak to zase až tak tragické asi nebylo :-D Nemíním to zde nadále řešit.

Zaujala mě tvoje odpověď k bodu 2, které jsem pro změnu nerozuměl zase já :-( Zcela jistě víš o čem mluvíš, ale mé technické znalosti nejsou asi "kompatibilní" s tvými a tak bych měl prosbu, zda bys mohl upřesnit, či rozvinout tvoji radu. Vypadá to, že by to mohlo vyřešit můj výše uvedený, krkolomný příspěvek. Díky předem.
JZB
pleswi
přispěvatel
přispěvatel
Zařízení: HTC Sensation XE with Beats audio

Změna ikony v Touch Flo

Post by pleswi »

no nejsem si jist jestli moje hlava je kompatibilni s jeho, ale rekl bych, ze se vam snazi vysvetlit moznost propojeni pres telefonu k pc pres BT a vyuzit telefon jako zdroj pripojeni k internetu. Coz teda neni presne reseni vaseho dotazu tak jak jsem ho pochopil ja, ale je to slusna nahrada. kamen urazu bych videl v tom, ze pokud vyuzivam telefon jako zdroj pripojeni a ntb jako zobrazeni tak bude nacteni stranky datove narocnejsi. zatimco kdyby se stranky nacitali do mobilu a pres nejaky programek umele zvetsovali do pc (asi by se nezvecili obrazky nebo na ukor kvality - > nevim jak to fungovalo s kolegy starsim telefonem) tak by mel byt datovy tok mene narocny protoze stranky pro telefony jsou upraveny. teda chtel sem to napsat jednoduse a nakonec je to slozitejsi nez sem cekal pro jistotu schrnuti v telefonu je v programs internet sharing po spusteni vyberete k cemu pripojit a moznost spojeni s pc pak v pc pojede internet z telefonu
jozinzbazin
častý přispěvatel
častý přispěvatel

Změna ikony v Touch Flo

Post by jozinzbazin »

To pleswi: jj. to je přesně to co jsem hledal. Dal jsem internet sharing (za stálého propojení USB kabelem). Našlo to nový hardware a napsalo, že jsem propojen. Pak jsem se dostal do okýnka, kde je v první položce napsáno:
PC connection - USB a ve druhé položce Network connection - O2 internet. Tak jsem spustil Operu. Na mobilu mi normálně naběhla, ale v PC se na monitoru nic neukázalo. Nebyla by ještě nějaká nápověda :tlem: Díky
JZB
pleswi
přispěvatel
přispěvatel
Zařízení: HTC Sensation XE with Beats audio

Změna ikony v Touch Flo

Post by pleswi »

tak to je presne to co jste nehledal, protoze internet sharing slouzi jako "modem" takze pc mate pripojene k internetu takze kdyz date v pc operu tak vam nabehne internet aniz byste mel pc pripojeny k internetu, vy ale hledate neco co pobezi v telefonu a do pc to bude jen prenaset zvetseny obraz v podstate. nemel sem zatim mnoho casu takze jsem se po takove aplikaci neshanel zatim ale zkusim neco prolezt zda by se aspon neco nenaslo. jinak ja osobne brouzdam jenom pres mobil a chce to jen trosku zvyuku na to ze je to mensi a trosku jinak zobrazene :)

zkuste jeste tento program umi sice kompletni ovladani telefonu, takze by nemel byt problem koukat i na prohlizec jak jste jiz kolegovi ukazoval ale treba to umi full screen, nemam tu ted bohuzel kabel takze nemohu odzkouset, ale link http://www.mymobiler.com/ by vam mohl pro zacatek postacit. pak napiste jak jste dopadl :)

k vasemu druhemu dotazu bohuzel nemam zadnou radu nebot take nepouzivam TF3D ale nekde jsem na internetu potkal program ktery umoznoval nejakou upravu TF3D uz nevim kde to bylo zkuste XDA treba se vam postesti

nedalo mi to a projel sem historii -> http://touch3d.blogspot.com/2009/03/zme ... amu-v.html nevim zda to umi presne to byste rad, ale snad by se to dalo namapovat aby se misto operaL.exe spoustelo neco jineho treba. Jsou to jen takove nitky toho co jsem kde potkal nebo videl za ten mesic co mam PPC, takze zadne extra rady to zrovna nejsou, ale snad vam neco z toho pomuze.
jozinzbazin
častý přispěvatel
častý přispěvatel

Změna ikony v Touch Flo

Post by jozinzbazin »

To pleswi: tak tady se přesně ukázalo, že ač jsem se snažil co nejlépe popsat problém, tak se mi to stejně nepovedlo :twisted: V podstatě tvoje odpověď byla pro mě naprosto dostačující a už to jede. Já jsem vlastně potřeboval ten telefon jako modem, ale neuměl jsem to vyjádřit. Zkrátka jsem podle tvého návodu propojil pc kabelem s telefonem, spustil internet sharing a následně operu v pc. Chvilku to trvalo a pak naběhla přes celou obrazovku. Hlavní je, že to jede. Děkuji moc.

Rychlé spouštění opery jsem prozatím, možná napořád, nastavil na dlouhý stisk (button 1) a taky to spolehlivě chodí. Zkusím však vyzkoušet ten tvůj odkaz, zda to půjde to toho TF.

Btw. používám podobný program jako Mymobiler, jmenuje se Pocket Controller - Pro a tam to samozřejmě šlo zobrazit. Avšak tohle je jiné kafe :-D

Tímto je problém vyřešen a ve vláknu není třeba pokračovat. Proto prosím admina o zamknutí.
JZB
Post Reply

Return to “HTC Touch Pro2”