Všechno kolem CAB...

Diskuze o programech pro Windows Mobile
Post Reply
Somi
nováček
nováček
Zařízení: HTC Touch HD

Všechno kolem CAB...

Post by Somi »

Ahoj,
předem se omlouvám, že jsem vytvořila nové téma. Mám HD už pár měsíců, ale stále chvíle v něčem tápu jako například soubory s koncovkou CAB. Chtěla jsem si změnit pozadí na HDéčku, ale soubory mají koncovku CAB. Přečetla jsem si na smartmanii návod, kde píšou, že to není tak těžký a že stačí jen prohlížecí program, ale já jako neprostěj začátečník i po pár měsících nevim jakej je vhodnej. Tak jsem někde našla, že ten program je: total commander.Je to on? Měl by nademnou někdo slitování a po kouskách by mi napsal, jakej mám zvolit program a jak mám nainstalovat ty programy?
Dík
Docent
přispěvatel
přispěvatel
Zařízení: Dell AXIM X51v, Vodafone 845

Všechno kolem CAB...

Post by Docent »

Článek sice starší, ale doufám, že ti pomůže :) .
Somi
nováček
nováček

Všechno kolem CAB...

Post by Somi »

...skoro... :oops: ;-) :smt053 :smt100
Ruslan Botsyurko
redaktor
redaktor
Zařízení: iPhone 7+, PlayBook, HTC Universal(128MB), MPx200

Všechno kolem CAB...

Post by Ruslan Botsyurko »

Bravo !!! Konečně se tu objevila další duše z Plzně :)

Haleď, zkusim to napsat stručně a jednoduše:
1) CAB jsou instalační soubory programů, nebo různých systémových úprav a instalují se přímo z PDA. Čili hoď si vybrané CAB instalačky na pametovou kartu, nebo kamkoliv do HD a pak ten soubor jen spusť v libovolném průzkumníku. Každé zařízení s Windows Mobile má základní průzkumník, který najdeš když klepneš na Start --> Programs a pak na ikonku File Explorer. Otevře se průzkumník, v něm najdeš ten instalační CAB, který sis předtím uložila a jen na něj klepneš, tím se spustí instalace. Během samotné instalace si budeš moct vybrat, jestli chceš program instalovat do vnitřní paměti, nebo na kartu a pak už jde všechno samo.
Tohle by ti pro začátek mělo uplně stačit, časem přijdeš i na další způsoby instalace programů, ale teď je zbytečné to řešit.

2)Total Commander je obdoba známého průzkumníka z PC a nabízí mnohem víc možností než ten základní systémový, ale nutně ho nepotřebuješ.

3) Aby sis změnila pozadí, nepotřebuješ žádné CABy ani nějaké komplikované postupy. Jenom si otevři vybraný obrázek ve výchozím prohlížeči obrázků a v menu vyber položku 'Set as today background', otevře se okno s nastavením 'Transparency', neboli průhlednosti a tu nastav na 0% , protože jinak bude obrázek na pozadí vypadat jako vodotisk.

4) Grafická témata mají příponu '.tsk' a pokud si chceš změnit téma, tak si nějaké vyber(pokud ti nestačí těch několik základních) a ulož ho přímo na kartu(nedávej to do žádných složek, jen zkopíruj na kartu). Pak jdi do Start-->Settings-->Personal--> Today . Tam hned na první záložce uvidíš několik základních témat a tu, kterou sis stáhla a uložila na kartu. Klepni na vybrané téma a pak dej OK, téma se během několika vteřin změní.
Somi
nováček
nováček

Všechno kolem CAB...

Post by Somi »

Dík moc, ono to funguje, se divim. Že to šlo tak jednoduše.Dík moc.
Ruslan Botsyurko
redaktor
redaktor
Zařízení: iPhone 7+, PlayBook, HTC Universal(128MB), MPx200

Všechno kolem CAB...

Post by Ruslan Botsyurko »

Rádo se stalo.
Post Reply

Return to “Aplikace”