Par dotazu ohledne Diamondu

Diskuze o komunikátoru HTC Touch Diamond (MDA Compact IV)
Post Reply
ismeretlen
nováček
nováček
Zařízení: HTC Touch Diamond

Post by ismeretlen »

Zdravim vas,
celkem vazne uvazuju o koupi HTC Diamond a mel bych na vas nekolik dotazu :
1) Zajima me, jak je to s vydrzi baterky, jestli je realna aspon polovina toho co se uvadi, tzn. 5 dni
2) Je nejakej tweak, kterej vyuzije G-senzor pri psani zprav, tzn. po naklopeni telefonu by se zlepsilo psani na QWERTY klavesnici palcema (slysel jsem, ze u Diamondu 2 to tak je)
3) Taky jsem slysel, ze zacatkem kvetna vyjde WM 6.5, nevite kdy priblizne vyjde v cestine?

Diky za odpovedi, za pripadny chybny technicky nazvoslovi se omlouvam, jsem tady novej :).

//edit by admin: Přesunuto ze sekce HTC Smartphones do HTC Touch Diamond.
Jiří Hrma
šéfredaktor
šéfredaktor
Zařízení: ---

Par dotahu ohledne Diamondu

Post by Jiří Hrma »

1) 5 dní je dost nereálných. Mě při běžném používání vydržel tak max 2,5 dne, nějaké informace o výdrži jsem psal i v recenzi, tak mrkni.
2) existuje několik utilit které ti přidají podporu rotace displeje v celém operačním systému. A pak už záleží jen na tom, jakou si nainstaluješ softwarovou klávesnici (zda nabízí jiný skin = rozložení pro landscape režim).
3) pro Diamonda oficiální upgrade na WM6.5 nebude, jen pro Diamonda2 a TouchPro2. A česká verze už vůbec ne, to leda že by ji nějaký fanoušek udělal neoficiálně (ale skvělá neoficiální ROM pro Diamonda je "Eržika", má tady na fóru své vláknu, tak mrkni, a je v češtině).
ismeretlen
nováček
nováček

Post by ismeretlen »

Supr, diky za odpovedi. Takze baterka nic moc, gravitacni senzor se da pouzivat vsude a na WM 6.5 cekat nemusim.
Recenze jsem prave docetl a musim je pochvalit, libej se mi i pridany videa, dobra prace. Akorat mi tam chybelo jaka je navigace.
Kazdopadne tak za mesic budu vedet, jak to bude, ale myslim ze Diamond asi vyhraje. Uvazoval jsem jeste nad Nokii N82 a trosku nad Diamondem 2, ale ten je cenove jinde. Doufam ze nebudu litovat :).
matelkoxxl
smartguru
smartguru
Zařízení: SGS2, HTC HD2, HTC Touch Diamond

Post by matelkoxxl »

neviem co tym myslis,aka je navigacia,ale ja mam garmina a na to co ju potrebujem mi staci.mozes si tam hodit tomtom,igo,alebo hocico ine.podla mna to naviguje celkom v pohode,aj ked v aute mam normalnu tomtom go730.
ismeretlen
nováček
nováček

Post by ismeretlen »

Zrovna Garmina bych taky chtel, povidej co to umi, jakej je. Nemel bys nejaky video?
quest987
přispěvatel
přispěvatel
Zařízení: Blackberry Bold 9790

Post by quest987 »

Garmin v HTCcku vypada uplne stejne a umi uplne stejne jako kazda jejich navigace,mapove podklady pouzivaji taky stejne,takze co si tam naistalujes to tam budes mit.

Tady je recenze plus nejaka videa.:
http://www.coolsmartphone.com/article768.html

https://buy.garmin.com/shop/shop.do?pID ... featureTab
ismeretlen
nováček
nováček

Post by ismeretlen »

Parada, diky, jen skoda ze to neni ukazany primo na Diamondu :)
ismeretlen
nováček
nováček

Post by ismeretlen »

Tak uz ho mam doma, je to teda velkej nezvyk (prechazim z Nokie 6230i), ale doufam, ze si casem zvyknu :).
Pro zacatek by me zajimalo jestli je mozny, ze nemam Google Maps? Chtel jsem si totiz vyzkouste navigaci, ale nenasel sem nic krom "rychly GPS".
Pak by me taky zajimalo, jak je mozny, ze mi postupne neco zere pamet. Zezacatku to ukazovalo myslim 50% a ted uz 70% i kdyz je spravce uloh prazdnej.
A jeste otazecka, co by jste mi doporucili do zacatku? O SmartWiki vim, mate nekdo jeste neco? Diky
matelkoxxl
smartguru
smartguru
Zařízení: SGS2, HTC HD2, HTC Touch Diamond

Post by matelkoxxl »

jasne,ze mame.hned na zaciatok by som spravil hardspl a hodil tam nejaku novu romku s wm6.5 :lol: najlepsie tu od makeveral-a bsb6.5 alebo este energy rom su dobre :)

a k tomu ubudaniu pamäte,predpokladam,ze pozeras do spravcu uloh co tam je v originali nie?skus si nahodit aspon tento task manager a uvidis kolko somarin sa ti nezatvori ani po kliknuti na krizik :wink:
http://www.dotfred.net/TaskMgr.htm
ismeretlen
nováček
nováček

Post by ismeretlen »

Diky.
Mam dalsi dotaz. Sem asi uplna lama, ale proste nemuzu dostat fotky z mobilu do PC a obracene. Kdyz to zkusim pres ActiveSync, tak ve slozce My Pictures nic neni a kdyz tam nejakej obrazek vlozim, tak se mi sice prida mezi moje obrazky v telefonu, ale v nahledu je v priserny kvalite, podobne jako na SmartWiki v navodu jak zlepsit kvalitu (obrazky sem zkousel v rozliseni 453x604 a dokonce i zmenseny na 226x302).
A kdyz zkusim dostat fotky ven pres moznost Disk, tak mi to dokonce zadny fotky ani nenajde. Tak prosim vas ... jak na to?
Post Reply

Return to “HTC Touch Diamond”