ROM Windows Mobile "jsem pirát?"
-
Pavel Vlasák
- smartmaniak

- Zařízení: HTC Desire
Stanu se pirátem a budu stát mimo licenční ujednání pokud modifikuji aplikačně originální ROM a začnu ji distribuovat? Nebo lze nějak zadara požádat o status "vývojáře"?
Licenční podmínky Microsoftu (pokud nejsi výrobce), nic takového nedovolují a jakákoliv úprava či distribuce upravených originálních ROM tedy není legální a obávám se, že v takovém případě ani o žádný status jaký máš na mysli požádat nejde. Už pro to, že pro každé zařízení má výrobce smlouvu s Microsoftem a pokud by ti Microsoft dovolil modifikovat něco, co mají smluvně ošetřené právě s výrobcem, tak by to porušovalo jejich smlouvu, takže tohle opravdu nejde. Alespoň ne oficiální cestou, xda-developers ti ale představovat nemusím ne? 
-
Pavel Vlasák
- smartmaniak

- Zařízení: HTC Desire
Hmm, takže vše probíhá za tichého souhlasu mimo licenční ujednání.
No jo no "Když chceš, tak musíš."
No jo no "Když chceš, tak musíš."
No Microsoftu je XDA tak trochu trnem v oku ... dokonce jim poslali otevřený dopis aby stáhli všechny neofiko ROM ,a do budoucna má snad v plánu Windows Mobile hlídat ... nevím tedy jak by to chtěli sice udělat - mělo by to být něco ve smyslu OS na PC. - otázka je jestli se tak stane,osobně myslím že ne - každopádně by jim měli poslat spíše finanční dotaci ,protože na takovou podporu pro WM se sami nezmohli a nezmůžou ... ale ANO - JSI PIRÁT ! JSI RÁD