rozhozena kalibrace pri delsim pouziti

Diskuze o komunikátoru HTC Touch Diamond (MDA Compact IV)
Post Reply
voodoo
můj třetí příspěvek
můj třetí příspěvek

Post by voodoo »

Mam MDA Compact IV s fw 1.93 a nasledujici problem.

Kdyz telefon pouzivam jen obcas, tzn. prijde sms, prectu, smazu a nebo odpovim, vse je v pohode.
Ale kdyz si s telefonem delsi dobu hraju, treba promazavam sms, nastavuju nejake veci, atd. Tak jakoby se telefon zahral a rozhodi se mi kalibrace displeje. Musis prekalibrovat a pak je to v pohode. Kazdopadne je to dost otravne.

Setkal se s tim uz nekdo? Nebo ho mam primo reklamovat?

Diky
Jiří Hrma
šéfredaktor
šéfredaktor
Zařízení: ---

Post by Jiří Hrma »

Můžeš zkusit Hard reset nebo jinou ROM, ale spíš si myslím, že to bude HW problém => reklamace.
zaza
nováček
nováček
Zařízení: T-Mobile MDA Compact IV

Post by zaza »

Zdravím všechny,
mám naprosto stejný problém. Začal se projevovat po přechodu z ROM 1.63..... na novou oficiální verzi 1.93.113.2, která se řeší zde:
http://smartmania.cz/forum/viewtopic.php?f=61&t=10066
Kalibrace displeje jde po intezivnějším používání naprosto do háje. Děje se to jak při hraní her (např. Bubble Breaker). tak i při čtení knížek, editaci kontaktů atd.
Mění se jak místo dotyku (při stisku ikony se aktivuje jiná, o dva sloupce dále) ale i citlivost na sílu stisku.
Musím kalibrovat několikrát denně.
Občas musím vyjmout SIM, protože po SW restartu nejsem nijak schopen zadat PIN (resp.při stisku správného tlačítka dojde k zadání úplně jiného čísla), provést kalibraci, opět vypnout, vložit SIM .....

Nejradši bych ten krám hodil z okna.
Andyss
nováček
nováček

Post by Andyss »

jj.Ten samý problém.Už to zkoušel někdo reklamovat?? :???:
Peatreas
nováček
nováček
Zařízení: Samsung Galaxy S II

Post by Peatreas »

No měl jsem podobný problém, sice ta rozkalibrace nebyla tak příšerná, ale nějaká tam byla. Všechno začalo flashnutím oficiální brandované rom od T-mobile 1.93. Předchozí verze 1.37 byla naprosto v pohodě. Nová rom 1.93 mi dokonce dosti rozkopala gps signál v navigaci, kdy se pravidělně co 3-5min ztrácel signál. Takže jsem nahrál neoficiální rom postavenou na 2.03 a problémy jak s kalibrací tak s gps zmizely (klepu na dřevo).

Takže před hozením z okna doporučuji flash jiné rom :wink:
zaza
nováček
nováček

Post by zaza »

Technická podpora T-Mobilu poradila hard reset. Vůbec to nepomohlo. Pořád zlobí, jdu reklamovat. Neoficiální ROM nechci zkoušet, abych nepřišel o záruku.
landov
přispěvatel
přispěvatel
Zařízení: HTC Cruise I

Post by landov »

Uprimne...pokial nechces skusat neofiko ROM, tak si asi stupil s WM vedla...WM je dost o ladeni a laborovani a neofiko ROM atd...aj ked ja sa priznam, ze na svojom Cruise mam zatial ofiko ROM, ale vyladenu az-az, a tych Hard resetov ani nepocitam. Ovsem u mna by bolo tou poslednou moznostou poslat PDA na reklamaciu. V optimalnom pripade Tvoj problem vyriesia, ale skor sa ti vrati PDA s chybou inou a s moznostou vonkajsich skrabaancov atd... Update na neofiko ROM je to najjednoduchsie co mozes urobit, ak si na to netrufas sam, tak ti urcite niekto poradi, ale reklamacia v takomto pripade? - NIKDY!!!
zaza
nováček
nováček

Post by zaza »

Tak přesně po 14ti dnech reklamace vyřízena, vyměněn display. Zatím to šlape.
Andyss
nováček
nováček

Post by Andyss »

Tak jsem zkoušel neofiko ROM.Ať jsem tam dal,co jsem tam dal.Pořád stejný problém.Takže s tím pozítří taky letím do T-Mobilu. :???:
Že já tam s tím nešel hned....co jsem se s tím natrápil.
zaza
nováček
nováček

Post by zaza »

JJ, vypadá to na pár vadných kousků, nebo serii :roll:
ROM mi nahrali znovu 1.93....(stejná verze jako na webu T-M) a šlape v pohodě, takže to SW problém nebude. Mj. asi i proto, že se problémy stále zhoršovaly. Popis servisních úkonů: "Výměna LCD, kontrola PCB desky, přehrání SW". Nechal jsem k protokolu pro jistotu připojit můj vlastní popis závady, protože se jim tam toho moc nevejde.
Post Reply

Return to “HTC Touch Diamond”