O tomto problému jsme na SmartManii informovali také v této bleskovce.Podle Sony Ericssonu se tento problém týká malého množství přístrojů. Výrobce uznává tento problém, ale bude prošetřovat každý případ výskytu této vady individuálně. Pokud jsou kryty kompletně robité, je zřejmé, že vlastník s telefonem dělal něco podivného. Když je na krytu jenom několik prasklin a nic dalšího, je zde velká šance, že se na to vztahuje záruka. Pokud praskliny nejsou významnějšího charakteru, budou vyměněny kryty. V extrémních situacích bude vyměn přístroj kus za kus.
SEMania.cz: Oficiální stanovisko k praskání krytů XPERIE
-
Lukáš Mano
- smartguru

- Zařízení: iP4, HTC Desire
Uživatelé Sony Ericssonů XPERIA X1 si v poslední době stěžují stále více na praskliny na krytu svých přístrojů. Tento problém se objevuje u přístrojů vyrobených ve 44. a 46 týdnu, poznáte to podle toho, že na nálepce pod baterií naleznete nápis 08W44, resp. 08W46... Pokračování na SEMania.cz

-
carnero
- stálý přispěvatel

- Zařízení: Galaxy Nexus, Incredible S
SEMania: Oficiální stanovisko k praskání krytů XPERIE
Uvážím-li "posoudíme individuálně" a mou vlastní zkušenost s oficiálním servisem Sony Ericssonu, vychází mi jediné - zapomeňte na opravu.
Reklamovaný mobil mi uznali, tj. oznámili že je to záruční oprava a vadu odstraní. Po měsící mi mobil nejen vrátili s původním poškozením (které slíbili opravit) ale ještě ke všemu poničili mobil na dalších místech. Další dvě opravy dopadly shodně. Tak jen doufám, že jsem byl výjimka a majitele XPERIE takové věci nečekají. Asi není fajn vyhodit popraskaný mobil za 17 tisíc.
Reklamovaný mobil mi uznali, tj. oznámili že je to záruční oprava a vadu odstraní. Po měsící mi mobil nejen vrátili s původním poškozením (které slíbili opravit) ale ještě ke všemu poničili mobil na dalších místech. Další dvě opravy dopadly shodně. Tak jen doufám, že jsem byl výjimka a majitele XPERIE takové věci nečekají. Asi není fajn vyhodit popraskaný mobil za 17 tisíc.
- YAMATO
- smartmaniak

- Zařízení: Galaxy Note 2
Přístup SE je poslední dobou obecně doslova hovadský a neustále jako by sami sebe chtěli ještě překonat. Pro ty, co z tohoto obviňují HTC: u SE to není zdaleka první případ, kdy se jim povedlo do nějakého modelu implantovat vadu, byly zde hromadně praskající klávesy, joysticky se měnili jak na běžícím pásu, problematické FastPorty, brutálně nevyladěné Firmwary atd. atd. Opravdu je mi to líto, SE jsem používal dlouho, ale nějak tak před rokem a půl nastal nějaký zlom, začaly flákat samé Walkmany a Cybershoty, znokiovatěli, aniž na to ale měli. A výsledky tomu začali odpovídat...
-
htcjirka
- smartmaniak

- Zařízení: Samsung Galaxy Note9, Samsung Galaxy Note8
Na xda jsou fota,kde pretrvavaji problemy i u novejsich modelu,vyrobenych ve 49tydnu(viz obrazek 08W49)a v 50tydnu.Takze to ze se to tyka male serie,neni moc od SE objektivni.
- Attachments
-
- prasklina 4.jpg
- 49 tyden,14dnu stary telefon
- (155.16 KiB) Downloaded 157 times
To je klasika, když praskali klávesnice u SE S500, tak tady tvrdili, že to malá série a nakonec to praská do dneška a nikdy to nevyřešili...
to se skoro bojím, aby X1 nedopadla podobně...i když zde si to SE nemůže dovolit nechat být...
- dj.digiman
- nováček

- Zařízení: Omnnia W
koukam že XPERIE je snad větší šunt než moje stará P1i tu tady opravovali tak že mi jí totalně dodělali že se mi rozdvojilo i BT že se telefon hlasil jako 2 zařízení což jsem dodnes nepochopil naštěstí mi pak vratili peníze jsem měl 100 chutí vraždit a servis u SE je snad nejhorší s jakym jsem se kdy setkal předtim k800i byla to samí po první reklamaci se ze servisu nedostala a objela si hned 3x kolečko než mi nabídli jinej přístroj pravě tu P1 ted mam HTC touch pro a jsem spokojen sice origo ROM byla nějaká pofiderní ale současná je parada 
-
carnero
- stálý přispěvatel

- Zařízení: Galaxy Nexus, Incredible S
Právě S500i se týkala má zkušenost s českým oficiálním servisem SE. Pokud to bude u XPERIE stejné, tak Bůh s majiteli X1. Ale co se týče obviňování SE nebo HTC. Oba dva výrobci již vyrobili přístroje, které praskají samy od sebe a servisy obou výrobců k tomu mají stejně tragický přístup.
-
Sir Andrew
- smartstar

- Zařízení: Lumia 925
Většinou je jediný autorizovaný servis v dané zemi, takže si díky monopolu může dělat co chce.
17.12. jsem dával na reklamaci mamčin SE W350i (asi mrtvá deska) a čekám, co se vrátí. Měla ho 2 měsíce, ne moc intenzivně používaný, jako nový a jak si tu tak čtu, tak se děsím, co se jí vrátí. Domlácený a ještě s více vadami? :(
17.12. jsem dával na reklamaci mamčin SE W350i (asi mrtvá deska) a čekám, co se vrátí. Měla ho 2 měsíce, ne moc intenzivně používaný, jako nový a jak si tu tak čtu, tak se děsím, co se jí vrátí. Domlácený a ještě s více vadami? :(
-
tslany
- smartmaniak

- Zařízení: Lumia 830, Lumia 435DS, Asus T100
já se SE začínal ještě v době, kdy ho skoro nikdo neznal - měl sem T310 s přídavným foťákem 
To každej co mě potkal se ptal co to bylo za značku, nic s ním nebylo a servis OK, jo to bejvávaly časy...
To každej co mě potkal se ptal co to bylo za značku, nic s ním nebylo a servis OK, jo to bejvávaly časy...
Já sem byl majitelem T230, to byl opravdu hroznej přístroj...od Siem M35i to byl skok vzad...(technologicky vzato ne, prakticky ano...)
Je všeobecně známé, že třeba u K700i na tom byli špatně joye... Jak je to s kryty, reklamacemi a ostatními zařízeními netuším.
Je všeobecně známé, že třeba u K700i na tom byli špatně joye... Jak je to s kryty, reklamacemi a ostatními zařízeními netuším.
-
Kato
- stálý přispěvatel

- Zařízení: HTC Desire (AOS 4.2.2),Nokia Lumia 800, Apple iPad
ROFL - tak to me fakt rozesmalo... SE a "historickej" T310... Ocekaval jsem nejakej "legendarni" ala Ericsson T39 (ale zdaleka ne nejstarsi) nebo trebas "otvirak" Ericsson R310s popripade neco od Sony ala z novejsiho trebas nejaky cmdJx nebo stylova Zetka.. jeste u SE T68i (mimochodem z meho pohledu fakt posledni pekny SE, byt to byl jeste Ericsson - idealne Ericsson T68 s firmwarem z T68i O:-) )tslany wrote:já se SE začínal ještě v době, kdy ho skoro nikdo neznal - měl sem T310 s přídavným foťákem
Ale ze sem hodis T310... to byl hnusne orezanej T68 ale za polovicni cenu a taky to bylo videt (bez urazky tebe ci zarizeni ;o) ).
-
tslany
- smartmaniak

- Zařízení: Lumia 830, Lumia 435DS, Asus T100
mě to bylo jedno, byl sem první v okolí s barevným displejem 
jinak míval sem doma i CMD6 (myslim že se tak jmenoval), jenom jsem to dal jako příklad
jinak míval sem doma i CMD6 (myslim že se tak jmenoval), jenom jsem to dal jako příklad
-
JanHavlicek
- častý přispěvatel

- Zařízení: Xiaomi Redmi 2 2GB
2 Kato: jo, tak přesně R310s jsem měl, ten s tím gumovým jazykem. Můj první a poslední SE :D (nebo teda jenom E) . Je ale fakt, že toho vydržel opravdu dost a užil jsem si s ním dost srandy, když si vzpomenu, jak kamarádi měli svůj první mobil (něco exklusivního) a já ten svůj topil v umyvadle pod proudící vodou 
T310 fakt není nic legendárního ani historickýho
T310 fakt není nic legendárního ani historickýho